E-mail Marketeer & Community Manager

E-mail Marketeer & Community Manager

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 1290 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In de huidige overspannen markt is het voor werkgevers extreem belangrijk zich goed te positioneren richting hun doelgroep. Door de grondige kennis van haar doelgroepen kan Top of Minds heel gerichte, effectieve marketing materialen creëren. Om ervoor te zorgen dat deze materialen op het juiste moment met de juiste kandidaten gedeeld worden, is Top of Minds op zoek naar een E-mail Marketeer.

Werken bij Top of Minds Executive Search

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. Iedere Recruitment Consultant bij Top of Minds is gespecialiseerd in een nichemarkt. Bijvoorbeeld marketing binnen FMCG of digital finance. Door deze focus kennen de consultants hun vakgebied, de opdrachtgevers goed, en hebben zij een netwerk opgebouwd van outperformers binnen dat vakgebied. Door persoonlijk contact kunnen de consultants professionals goed begeleiden naar een volgende stap in hun carrière. Bijvoorbeeld naar een groot bedrijf als bol.com, Kraft Heinz, CoolBlue, Coca-Cola of Grolsch. Of naar een start-up zoals Catawiki, Chama, Bloomon of Deliveroo. Daar gebruiken zij inspirerende content voor, zoals interviews met rolmodellen, achtergrondartikelen en vacatureteksten. Deze content wordt ontwikkeld door het vijfkoppige in-house Employer Branding team. E-mailmarketing speelt een centrale rol in het onderhouden van contact met het netwerk van kandidaten.

Employer branding

Content is er genoeg, en kandidaten ook. De kunst is om ze te bij elkaar te brengen. Dat is in een notendop de verantwoordelijkheid van de E-mail Marketeer.

De E-mail Marketeer is strategisch en operationeel verantwoordelijk voor de opzet en optimalisatie van e-mail marketing campagnes van Top of Minds. Hij/zij staat middenin de organisatie, is het primaire aanspreekpunt binnen het team met betrekking tot e-mailmarketing en krijgt dan ook met alle aspecten van de business te maken.

Dit is een spilfunctie in de organisatie, verantwoordelijk voor de e-mail communicatie richting duizenden kandidaten. Top of Minds verstuurt talloze e-mailcampagnes waarbij segmentatie, personalisatie en customer life cycles een belangrijke rol spelen. De E-mail Marketeer is in de lead voor het opzetten van nieuwe campagnes, het zoeken naar methoden om conversie te verhogen, automatiseren, A/B-testen, conversie-optimalisatie, het opzetten van nieuwe user flows. Daarnaast werkt de E-mail Marketeer samen met het team van Researchers aan het vergroten en verrijken van de database van kandidaten.

Project- en stakeholdermanagement is een belangrijk aspect van de rol. Overzicht bewaren, deadlines bewaken en collega’s meenemen is belangrijk in het hele proces, van het verzamelen van content die gedeeld kan worden en het aansturen van de designer tot aan het inventariseren en afstemmen van feedback. Daarnaast is ook een analytische en technische aanleg belangrijk voor het inrichten van mailchimp, werken met het candidate-tracking systeem, performance meten en interpreteren.

Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Deborah Klaassen via deborah@topofminds.com

De ideale kandidaat

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau
 • Teamplayer en connector
 • Werkt nauwkeurig en gestructureerd
 • Analytisch en resultaatgericht
 • Kan goed omgaan met deadlines
 • Kennis van Mailchimp en HTML is een pre
 • Excel vaardigheden

Contact

E-mail Marketeer & Community Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.