Chama

Join a disruptive start-up

Uber voor het thuis leveren van gas, dat is Chama in een notendop. Chama zal de markt voor het thuisbezorgen van gas in Zuid-Amerika, Afrika en Azië volledig op z'n kop zetten. De app is in november 2016 gelanceerd: Chama is een Amsterdamse start-up met een internationaal speelveld.

Het idee

Gasflessen die thuis bezorgd worden. Door een bezorger die je kiest op basis van nabijheid, kwaliteit of prijs. Handig, want in Brazilië bijvoorbeeld laat 95% van de mensen gas – waarmee ze koken en hun huis verwarmen – elke maand thuisbezorgen. De consument heeft de garantie dat het gas van erkende, legale leveranciers afkomstig is en veilig wordt aangesloten.

Het gebeurt niet elke dag dat een start-up het licht ziet en de markt gegarandeerd zal veranderen. Wereldwijd en voor een gevestigd klantenbestand van miljoenen. Dit is een kans uit duizenden om mee te werken aan de totstandkoming van iets unieks.

De markt

Via een netwerk van onafhankelijke leveranciers worden jaarlijks 400 miljoen gasflessen door vijf groothandels bezorgd. Duizenden legale en illegale handelaren concurreren op dit moment nog met elkaar op deze markt en leveren het gas na telefonische bestelling of via straatverkoop, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt wegens ondeskundige aansluiting door illegale leveranciers.

Chama zal deze gasmarkt ingrijpend veranderen door leveranciers een betere, snellere en goedkopere manier te bieden om met hun klant in contact te komen. Dit zal al snel leiden tot een betere service en lagere prijzen voor de consument.

werken-bij-chama

 

Bram Ellens en Marijn van de Ven werkten een jaar lang aan de business-case voor een start-up die vanaf dag één internationaal zou zijn. Het concept: een app die Chama tot de ‘Uber voor thuisbezorging van gasflessen’ maakt. Ze hebben het idee uitgewerkt en zich verzekerd van een stevige financiële basis. Op dit moment is Chama de app verder aan het ontwikkelen en wordt het team uitgebreid om in de komende twee jaar 10 miljoen klanten te kunnen bedienen en de dienstverlening uit te breiden naar Zuid-Amerika, Afrika en het Verre Oosten. 

interview bram ellens martijn

 


 

In november 2016 is de betaversie van Chama in gebruik genomen en die overtreft nu al alle verwachtingen. Met meer dan tien miljoen aan startkapitaal hebben de oprichters hun strategie, MVP en investeringsplan ontwikkeld. Binnen twee jaar zal Chama een bereik van 10 miljoen gebruikers hebben in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

De eerste versie van de consumentenapp, nu nog alleen voor Android, is in november 2016 in gebruik genomen. Momenteel ligt de nadruk op het optimaliseren van de UX van de Android en het ontwikkelen van een iOS-versie. Daarna een mobiele app voor bezorgers en leveranciers en een nieuwe webportal voor handelaren. Allemaal van eenzelfde hoge kwaliteit. De afdelingen Product Development, Data Science en Investor Relations zijn gevestigd in Amsterdam. Eind 2017 zal het Chama team uit 60-70 mensen bestaan.