Chama

Chama

Join a disruptive start-up

Uber voor het thuis leveren van gas, dat is Chama in een notendop. Chama zal de markt voor het thuisbezorgen van gas in Zuid-Amerika, Afrika en Azië volledig op z’n kop zetten. De app is in november 2016 gelanceerd: Chama is een Amsterdamse start-up met een internationaal speelveld.

Het idee

Gasflessen die thuis bezorgd worden. Door een bezorger die je kiest op basis van nabijheid, kwaliteit of prijs. Handig, want in Brazilië bijvoorbeeld laat 95% van de mensen gas – waarmee ze koken en hun huis verwarmen – elke maand thuisbezorgen. De consument heeft de garantie dat het gas van erkende, legale leveranciers afkomstig is en veilig wordt aangesloten.

Het gebeurt niet elke dag dat een start-up het licht ziet en de markt gegarandeerd zal veranderen. Wereldwijd en voor een gevestigd klantenbestand van miljoenen. Dit is een kans uit duizenden om mee te werken aan de totstandkoming van iets unieks.

De markt

Via een netwerk van onafhankelijke leveranciers worden jaarlijks 400 miljoen gasflessen door vijf groothandels bezorgd. Duizenden legale en illegale handelaren concurreren op dit moment nog met elkaar op deze markt en leveren het gas na telefonische bestelling of via straatverkoop, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt wegens ondeskundige aansluiting door illegale leveranciers.

Chama zal deze gasmarkt ingrijpend veranderen door leveranciers een betere, snellere en goedkopere manier te bieden om met hun klant in contact te komen. Dit zal al snel leiden tot een betere service en lagere prijzen voor de consument.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.