Bloomon vacatures

Bloomon vacatures

Bloomon: een consulting-exit business

Bloomon, een van de eerste subscription-model-based spelers van de bloemenmarkt, is tot bloei gekomen op een bodem van strategische skills, analytische vaardigheden, e-commercekennis en de nodige expertise in de bloemenmarkt. Voor founding father Patrick Hurenkamp was dit zijn consulting-exit. Omdat een aantal familieleden van hem in de business werkenb, zag hij dat deze sector aan vernieuwing toe was. Daarom startte hij Bloomon samen met Bart Troost (eveneens ex-BCG) en Koen Thijssen (hiervoor Investment Banker en Managing Director bij Rocket Internet).

“Op productieniveau is de bloemensector modern en geavanceerd; de Nederlandse kwekers zijn de innovatiefste van de wereld. Maar aan de verkoopzijde zag ik ruimte voor verbetering.” – Patrick Hurenkamp, Founder

Bloomon levert seizoensbloemen, direct van de teler, bij de abbonnees thuis – zonder tussenkomst van derden. Kenmerkend voor het Bloomon-businessmodel is de styling: ze maken eigentijdse boeketten die herkenbaar ‘Bloomon’ zijn. Geen onnodig bladgroen en geen goedkope opvulling. En last but not least: de oprichters van Bloomon stuwen de digitale transitie binnen de bloemensector: niet eerder werden bloemen zo succesvol online verkocht.

Het businessmodel van de start-up is slim uitgedacht én geïmplementeerd. Daardoor willen veel strategieconsultants, ervaren Financials en gespecialiseerde E-commerce professionals werken bij Bloomon. Door schaalvergroting en internationale expansie ziet de toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze scale-up.

Bedrijfscultuur bij Bloomon

Het hoofdkantoor van Bloomon is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit meer dan honderd professionals van twintig verschillende nationaliteiten. De professionals van Bloomon slaan een brug tussen creativiteit, technologie en data om elke dag weer op een mooie en naadloze manier hun klanten op te vrolijken.

Al een paar maanden na de Nederlandse lancering bood Bloomon hun diensten aan in Duitsland. Op dit moment zijn ze actief in vijf markten: Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Bloomon heeft naast Amsterdam ook kantoren in Londen en Berlijn, en een deel van het IT-team werkt vanuit Azië. De ambitie is om de grootste online bloemenverkoper van de wereld worden.

Solliciteren bij Bloomon

Deze diversiteit is kenmerkend voor het jonge bedrijf. Van het begin af aan is het uitgangspunt geweest om een divers, complementair team te bouwen. Bij Bloomon-vacatures wordt geselecteerd op professionals die competenties en vaardigheden meenemen die nog niet beschikbaar zijn binnen het team. Het opleidingsniveau bij Bloomon ligt hoog, en iedereen is expert in zijn of haar vakgebied. De communicatie verloopt vlot en beslissingen kunnen snel genomen worden.

Scale-up met funding

De eerste financiering kreeg Bloomon uit het eigen netwerk: familie, vrienden en kennissen. In totaal haalden de founders zo’n 700.000 euro op bij familie en vrienden, in slechts zeven weken. Binnen een jaar verkocht de start-up meer dan honderdduizend boeketten. Dat was reden genoeg voor investeerders om in november 2015 een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen euro te doen. In de volgende investeringsronde, onder leiding van Fortino Capital, haalde Bloomon 21,4 miljoen euro op. Met die basis groeide het bedrijf uit tot de solide scale-up die het vandaag de dag is.

“We zijn bewust in zee gegaan met een aantal internationale spelers, een groep ondernemers én ervaren retailexperts. Ze brengen behalve kennis ook een enorm netwerk met zich mee. Daar hebben wij nu profijt van.” – Koen Thijssen, Co-Founder 

Het geld is gebruikt voor internationale groei en het optimaliseren van het technische platform, zowel aan klantzijde als leverancierszijde. Denk aan een mobiele app waarmee klanten nog gemakkelijker bestellingen kunnen plaatsen en zelf kunnen inplannen waar en wanneer de boeketten bezorgd worden.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.