bol.com

bol.com

Werken bij bol.com

In 1999 begon bol.com met het verkopen van boeken, en groeide snel uit tot marktleider binnen Muziek, DVD’s, Games en Elektronica. Inmiddels weten ruim 12 miljoen trouwe klanten hoe eenvoudig en inspirerend winkelen bij de beste winkel van Nederland en België is. Met het grootste gemak kiezen zij uit het eindeloze en steeds verder groeiende assortiment van bol.com. Achter de schermen werken meer dan 2.000 professionals keihard om de groeiende verwachtingen van de klant te overtreffen. Met de focus op autonomie en de mogelijkheden die dat biedt om te pionieren, is bol.com de werkgever waar je de vrijheid krijgt om samen met je collega’s verantwoordelijk te zijn voor het volgende succes van bol.com en jouw carrière.

De kracht van het netwerkmodel

19 december 2016 was de drukste dag ooit bij bol.com. Er werden op deze dag maar liefst 14 bestellingen per seconde gedaan wat resulteerde in een omzet van 1 miljard euro. Groei bij bol.com is niet iets dat alleen vlak voor de feestdagen zichtbaar is, maar altijd aanwezig is. Binnen het Management Team is schaalbaarheid dan ook een van de belangrijkste thema’s. Qua categorieën, fysiek (het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk), maar vooral ook door externe verkopers de ruimte te geven op het platform. CEO Daniel Ropers: “Wij hebben de traffic, de service, de betaalmethoden en sinds kort kunnen partners ook gebruikmaken van onze fulfilment en marketingoplossingen.”

Verkoopplatform ‘Verkopen via bol.com’

Sinds 2011 heeft bol.com haar winkels opengesteld voor aanbod van andere winkeliers. Doordat externe verkopers hun assortiment via bol.com aanbieden krijgen zij meer bereik waardoor hun omzet flink omhoog gaat. Gemiddeld gaat het om een omzetstijging van 10% tot 30%, met uitschieters naar 50% of zelfs 100%. Voor de klanten van bol.com betekent dit een nóg ruimere keus. Er zijn al ruim 14.000 zakelijke verkopers (met of zonder webwinkel) aangemeld bij bol.com. Samen zijn deze externe verkopers goed voor een uitbreiding van het assortiment met meer dan 2,5 miljoen nieuwe artikelen. De verdere ontwikkeling en optimalisering van dit businessmodel staat hoog op de strategische agenda.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.