Legal

Staffuncties binnen Legal

Voor het succes van een toonaangevend advocatenkantoor zijn de staffuncties even belangrijk als het juridisch personeel. Daarom werken toonaangevende advocatenkantoren met Top of Minds voor de werving van hun non-legal professionals.

Als ervaren headhunter voor hoger opgeleide professionals heeft Top of Minds een uitgebreid netwerk van kandidaten die uiteenlopende bedrijven laten groeien. Ook binnen de juridische sector verbindt Top of Minds de juiste kandidaten met de juiste kantoren.

Topkandidaten van binnen en buiten de branche

Top of Minds is het go-to recruitmentbureau voor staffuncties bij vooraanstaande advocatenkantoren. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kunnen we  kandidaten introduceren met uiteenlopende achtergronden. Van professionals met jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de juridische wereld tot topkandidaten die zich bewezen hebben binnen een andere industrie zoals consulting, private equity, financial services, energie, media, e-commerce, retail of consumer goods.

Afdelingen binnen de advocatuur waar wij voor werken:

 • Marketing en Business Development
 • HR en Recruitment
 • Finance

 

Vertel me meer over de mogelijkheden

“De advocatuur is een bijzondere sector om in te werken. Iedere casus is anders, waardoor je steeds nieuwe inhoudelijke uitdagingen hebt om je in vast te bijten.

Vooraanstaande kantoren compenseren de hoge werkdruk van advocaten door hen echt in de watten te leggen met een ongeevenaard pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Non-legal werknemers hebben het beste van beide werelden: normale werkdruk en -tijden én luxe perks.” – Martine Francken

De strijd om topkandidaten

De strijd om toptalent binnen de advocatuur is fel. Als het om de invulling van staffuncties gaat is de concurrentie nog groter. Goede kandidaten worden niet alleen door advocatenkantoren benaderd, maar ook door werkgevers uit andere branches. Om toch de beste mensen aan te nemen is een combinatie van werving én selectie essentieel.

Werving

Voor werving is marketing essentieel. De juiste boodschap, perfecte presentatie, promotie via de juiste kanalen met de juiste frequentie en bovenal: richting de juiste doelgroep. Dat is een marketingvraagstuk ten voeten uit. Daarom heeft Top of Minds een in-house marketingteam. Onze marketeers zorgen voor een goed gevulde pipeline van kandidaten.

Selectie

Onze consultants gaan het verdiepende gesprek aan met geïnteresseerde professionals om de match tussen kandidaten en kantoren te bepalen. De combinatie van marketing en selectie zorgt voor de beste mensen op de kortst mogelijke termijn.

Onze recruitmentformule

In 3 stappen naar resultaat
 • 1. Intake

  Goede mensen werf je met een goed verhaal. Op basis van een uitgebreide intake met de hiring manager en andere stakeholders stellen we de essentie van de wervingsboodschap vast.

 • 2. Vacaturemarketing

  Vervolgens zorgen we ervoor dat dankzij ons grote netwerk dat alle relevante kandidaten van uw verhaal en vacature op de hoogte zijn.

 • 3. Bemiddeling

  Nadat de longlist van geïnteresseerde kandidaten is opgesteld gaan we deze reduceren tot een shortlist. Dit doen we aan de hand van een objectieve scorecard en diepte-interviews. De top-3 wordt vervolgens onder onze begeleiding door een aantal selectierondes binnen uw organisatie gehaald, waarna wij de contractonderhandelingen met de winnende kandidaat faciliteren.

Martine Francken

Consultant

Suzanne Goedhart-Limmen

Senior Consultant