General Management

Leiderschap in de digitale realiteit

We werken anno 2020 in een nieuwe, digitale realiteit. Dat vraagt om nieuw leiderschap op ten minste twee vlakken:

 • Decision making process Besluitvormingsprocessen worden gedomineerd door interpretatie van data. In een digitale realiteit waarin voor vrijwel alles data voorhanden is, maar diezelfde data niet zelden op meerdere manieren kunnen worden uitgelegd, worden hoge eisen gesteld aan de kwantitatief-analytische vaardigheden van leiders.
 • Organisational development Organisaties zijn of worden steeds meer agile. Dat vereist autonomie laag in de organisatie, bijvoorbeeld met zelfsturende teams. Het loslaten van traditionele controlemechanismen (‘kom maar vragen of het mag’) en vervangen door vooraf vastgestelde spelregels vergt een hoog abstractievermogen van leiders.

 

Top of Minds levert General Managers in het segment 100.000 tot 300.000 euro. Zowel vast als interim. Wij werken voor zowel scale-ups met nog geen 10 miljoen euro omzet als voor corporates met meer dan 10 miljard.

Moderne media en technologie

Top of Minds onderscheidt zich van de meeste andere senior executive search kantoren door de combinatie van search met marketing.

Het traditionele headhunting proces bestaat uit veel netwerken, open interviews, referenties en natuurlijk het gericht benaderen van kandidaten. En dat werkt goed, al decennia lang.

Maar dankzij moderne media en technologie is er inmiddels veel meer mogelijk. Top of Minds heeft een dedicated tech-team dat continu werkt aan innovaties die de wervingskracht significant verhogen. Dat leidt tot sterkere shortlists en dus betere mensen op de meest kritische plekken.

Benieuwd wat onze wervingskracht voor uw organisatie kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op met Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds Group.

Bedrijfsopvolging of bedrijfsoverdracht familiebedrijven

U overweegt uw onderneming over te dragen? Een lastig en delicaat moment. Maar tegelijkertijd een enorme kans. Niet alleen voor het introduceren van nieuw elan, maar ook voor het inbrengen van nieuwe expertise. Vaak zien we dat bedrijfsopvolging of -overdracht wordt benut om een digitalisering of internationaliseringsslag te maken. Top of Minds is de aangewezen partner om hierbij te ondersteunen. Niet alleen door te laten zien wat er mogelijk is, maar ook door zorgvuldige begeleiding van de overdracht. Met name in de voorbereiding hiervan en de interne communicatie is er veel winst te behalen in de kwaliteit van het proces.

Ons headhunting proces

In 3 stappen naar resultaat
 • 1. Storylining

  Goede mensen werf je met een goed verhaal. Op basis van een uitgebreide intake de relevante stakeholders stellen we de essentie van de wervingsboodschap vast.

 • 2. Pitchen

  De essentie wordt aangekleed met aantrekkelijke content. Vervolgens zorgen we ervoor dat dankzij ons grote bereik onder General Managers in Nederland dat iedereen die er toe doet uw verhaal kent.

 • 3. Selectie

  Nadat een zo lang mogelijke longlist van geïnteresseerde kandidaten is opgesteld gaan we deze reduceren tot een shortlist. Dit doen we aan de hand van een objectieve scorecard en diepte-interviews. De top-3 wordt vervolgens onder onze begeleiding door een aantal selectierondes binnen uw organisatie gehaald, waarna wij de contractonderhandelingen met de winnende kandidaat faciliteren.

Auke Bijnsdorp

Managing Partner Top of Minds Group
 • Focus:Organisatie advies
 • Level:C-level
 • Sector:General Management
bel 020 7600 777
title

Janko Klaeijsen

Founding Partner
 • Consumer Goods

Annelijn Nijhuis

Consultant
 • Finance

Vivian Linker

Consultant
 • HR
Contact 020 7600 777
Bezoekadres Prins Hendriklaan 56
1075 BE Amsterdam
Top of Minds

Mail mij terug

We nemen binnen 4 uur contact op