Kraft Heinz

Kraft Heinz is een van de top-5 grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld, maar de ambitie reikt nog verder: het beste voedingsmiddelenconcern zijn dat bijdraagt aan een betere wereld. Met internationale powerbrands zoals Heinz zelf, maar ook met lokale merken. Door te investeren in toptalent, tools en cultuur.

Top-5 voedingsmiddelenconcern

Wereldberoemd vanwege de ketchup, maar zo veel meer dan dat! Van Brinta, Venz en de Ruijter in de ochtend en een glas Karvan Cévitam of Roosvicee in de middag tot spaghetti van Honig ‘s avonds: de producten van Kraft Heinz zijn onmiskenbaar aanwezig in het dagelijks leven van de consument. Met een netto-omzet van 29 miljard dollar staat Kraft Heinz in de top-5 grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld. De ambitie reikt nog verder: het beste voedingsmiddelenconcern te zijn dat bijdraagt aan een betere wereld. Met internationale powerbrands zoals Heinz zelf, maar ook met lokale merken. In Nederland is Kraft Heinz actief in vier categorieën: Drinks, Meals, Brunch en Sauzen.

De organisatie

Heinz is opgericht in 1869 in Pennsylvania, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. In 2013 werd het bedrijf van de beurs gehaald door investeerders Berkshire Hathaway (het conglomeraat van Warren Buffet) en 3G Capital, die bekend staan om hun lange termijn visie en betrokkenheid. In 2015 volgde de fusie met Kraft Foods. Na de eerste ronde van optimalisatie staat het bedrijf nu aan het begin van een ontwikkeling. Centraal staan toptalent, tools en cultuur. Het Benelux hoofdkantoor in Zeist wordt versterkt door talent aan te trekken vanuit allerlei industrieën, medewerkers trainingen en tools aan te bieden en succes te belonen met snelle carrièrestappen.


 

LEES HIER INTERVIEW MET BOB ROG

In 2011 maakte Bob Rog zijn consulting exit vanuit Arthur D. Little naar SABMiller, waar hij verschillende commerciële functies heeft bekleed. Begin 2016 trad hij op 33-jarige leeftijd toe tot de directie van Kraft Heinz Company. Hij sprak met Janko Klaeijsen over crossfunctioneel carrière maken. Lees hier het hele interview.

LEES HIER INTERVIEW MET ROGER LOO

Roger Loo sloeg de stap Commercieel Directeur over en werd op zijn 36ste Managing Director Benelux bij Kraft Heinz. Hij sprak met Janko Klaeijsen van Top of Minds over vruchtbare grond opzoeken, risico’s durven nemen, uit de bocht vliegen en het vinden van de juiste work-life-balans. Lees hier het hele interview.