Kraft Heinz

Kraft Heinz

Top-5 voedingsmiddelenconcern

Wereldberoemd vanwege de ketchup, maar zo veel meer dan dat! Van Brinta, Venz en de Ruijter in de ochtend en een glas Karvan Cévitam of Roosvicee in de middag tot spaghetti van Honig ‘s avonds: de producten van Kraft Heinz zijn onmiskenbaar aanwezig in het dagelijks leven van de consument. Met een netto-omzet van 29 miljard dollar staat Kraft Heinz in de top-5 grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld. De ambitie reikt nog verder: het beste voedingsmiddelenconcern te zijn dat bijdraagt aan een betere wereld. Met internationale powerbrands zoals Heinz zelf, maar ook met lokale merken. In Nederland is Kraft Heinz actief in vier categorieën: Drinks, Meals, Brunch en Sauzen.

De organisatie

Heinz is opgericht in 1869 in Pennsylvania, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. In 2013 werd het bedrijf van de beurs gehaald door investeerders Berkshire Hathaway (het conglomeraat van Warren Buffet) en 3G Capital, die bekend staan om hun lange termijn visie en betrokkenheid. In 2015 volgde de fusie met Kraft Foods. Na de eerste ronde van optimalisatie staat het bedrijf nu aan het begin van een ontwikkeling. Centraal staan toptalent, tools en cultuur. Het Benelux hoofdkantoor in Zeist wordt versterkt door talent aan te trekken vanuit allerlei industrieën, medewerkers trainingen en tools aan te bieden en succes te belonen met snelle carrièrestappen.

De groei

De food industry is volop in beweging. Niet in het minst aangejaagd door een van de meest toonaangevende spelers in die industrie: Kraft Heinz. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is het meest bekend van de ketchup natuurlijk, maar heeft daarnaast nog een groot aantal andere merken in handen en is actief in bijna dertig landen. Vorig jaar verhuisde het Nederlandse hoofdkantoor van Zeist naar de Amsterdamse Zuidas. Die focus op groei klinkt door in alle gelederen van het bedrijf. Daarbij geldt New Channel als prominent speerpunt, want daar wil het bedrijf een groot(s)marktaandeel verwerven.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.