Deliveroo

Deliveroo

Deliveroo: hoe het begon

Deliveroo is opgericht in 2013 in London door Will Shu (lees een interview met hem hier) en Greg Orlowski. Shu was een investment banker bij Morgan Stanley in New York en hoewel hij blij was met de $25 die hij dagelijks mocht besteden aan eten, baalde hij ervan dat de keuze beperkt was tot fast food. Dit was in 2001, toen online bestellen nog niet bestond en de digitale infrastructuur daar ook nog niet klaar voor was.

Eind 2007 was dat anders, online bestellen raakte ingeburgerd, maar de bezorgservice was slecht, traag en het culinaire niveau van de maaltijden was nog steeds erg laag. Shu belde zijn jeugdvriend Greg Orlowski (Software Developer) en ze bepaalden wat nodig was om dit te verbeteren. De conclusie: een eigen bezorgteam en klantgerichte online bestelsoftware. Het bleek te vroeg, maar het idee ging niet meer uit Shu’s hoofd. In februari 2013 lukte het wel. Shu en Orlowski begonnen met drie aangesloten restaurants en ze waren zelf de eerste delivery guys.

“My friends would order all the time just to see me deliver food. They were bankers and they thought it was really comical, but they kept ordering so that was cool.” – Will Shu, Founder Deliveroo

Customer-centric innovatie

De missie van Deliveroo is dat consumenten thuis kunnen genieten van lekker eten van goede restaurants bij hen in de buurt. Daarvoor is een snelle (bezorg)service essentieel. Om die continu te optimaliseren leunt het bedrijf sterk op data-analyse.

“We zien bijvoorbeeld een tekort aan Aziatische restaurants in Amsterdam-Zuid. We hebben een concept ontwikkeld dat dat probleem kan oplossen: de Roobox. Het is een uitbreidingsmogelijkheid voor de restaurants en een service aan onze klanten.” – Philip Padberg, CEO Deliveroo NL

Een RooBox is een mobiele productiekeuken voor restaurants die beperkt worden door hun eigen capaciteit. Zij kunnen in de RooBox maaltijden bereiden die de fietskoeriers van Deliveroo bezorgen. Zeker voor wijken waar een gebrek is aan een bepaald type keuken is dit een goede oplossing voor zowel consument als restaurant.

Internationale groei

In 2013 groeide Deliveroo door mond-tot-mond reclame van wijk naar wijk binnen Londen. Na een jaar breidden ze uit naar andere steden in het Verenigd Koninkrijk. En sinds 2015 is Deliveroo ook actief op het vasteland, waar het concept werd gelanceerd in Parijs, Berlijn en Amsterdam.

Sinds de oprichting in 2013 heeft Deliveroo in totaal meer dan $ 425 miljoen aan groeikapitaal aangetrokken. Investeerders zijn onder andere Bridgepoint, DST Global, General Catalyst en Greenoaks Capital. De laatste investeringsronde was vorig jaar. En sindsdien is het bedrijf naar eigen zeggen meer dan 400% gegroeid. Deliveroo is nu actief in 84 steden in twaalf landen, waaronder – naast de Europese landen – ook Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Singapore.

Deliveroo NL

In Nederland is Deliveroo nu zo’n anderhalf jaar actief. Ze zijn begonnen in Amsterdam, en onder leiding van Philip Padberg (ex-McKinsey) uitgebreid naar onder andere Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam waar zo’n 70 professionals werkzaam zijn.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.