Catawiki

Catawiki is de snelst groeiende tech-onderneming van Europa. Ze maken bijzondere objecten bereikbaar voor iedereen. Hoe ze dat doen? Via een online veilingplatform. Elke week zijn er nieuwe online veilingen van bijzondere, unieke en zeldzame objecten. Catawiki is in 2008 in een zolderkamer in Assen opgericht. Inmiddels hebben ze meer dan € 85 miljoen opgehaald aan investeringen. Het hoofdkantoor zit in het hippe WeWork in Amsterdam, van waaruit Catawiki het hele internet verovert.

Hoe het begon

In 2008 begon Catawiki als een online catalogus waaraan verzamelaars hun eigen collectie comics konden toevoegen, waardoor een catalogus ontstond die door de markt werd gecreëerd. De mogelijkheid voor veilingen werd toegevoegd in 2011 en bleek een groot succes om geld in het laatje te brengen. Het acht jaar oude bedrijf is inmiddels Europa’s snelst groeiende online veilinghuis.

Werken bij Catawiki? Stuur je CV en motivatiebrief naar Michael Roosendaal (Director, Top of Minds).

Internationaal veilinghuis

Elke maand komen er meer dan 14 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld op het platform. De website is vertaald in 17 talen, waaronder traditioneel Chinees en Mandarijn. De internationale allure is terug te zien op de werkvloer. Op dit moment werken er 500 professionals (in 2015 waren dat er 60), met meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Het hoofdkantoor van Catawiki zit op twee locaties – Assen en Amsterdam. Daarnaast heeft Catawiki kantoren in Duitsland, Frankrijk en Engeland.

 

Eenmaal, andermaal? Verkocht!

Elke week komen er zo’n 35.000 producten onder de digitale hamer. Catawiki is actief in meer dan 80 categorieën waaronder oldtimers, sieraden, whisky’s en kunst. De meest bijzondere kavel ooit geveild? Dat moet toch de kaak van een T-rex zijn of een plukje haar van Napoleon. Allemaal echt, want de veilingen worden samengesteld door gespecialiseerde veilingmeesters waardoor alle veilingen op Catawiki garant staan voor een gevarieerd en hoogwaardig aanbod.

Exponentiële groei

In april 2017 publiceerde The Financial Times de jaarlijkse FT1000, een lijst met de snelstgroeiende bedrijven in Europa. Catawiki is de hoogte Nederlandse notering en staat met een omzetstijging van maar liefst 3.476% op plek 13. Een hele mooie prestatie bovenop Fast500 van Deloitte in 2015, toen werd Catawiki uitgeroepen tot het snelst groeiende technologiebedrijf van de wereld.

De resultaten die Catawiki heeft bereikt zijn buitengewoon. De CMO van Catawiki Harmen Visscher vertel in deze video over vijf challenges die ze de afgelopen jaren hebben moeten overkomen. 

Vacature-Online-Marketing-Catawiki
vacatures catawiki
Category Lead Catawiki