Coolblue

Coolblue

Coolblue

Coolblue doet maar één ding: webwinkels maken waar ze trots op zijn. Inmiddels zijn er 327 gespecialiseerde webshops en zeven fysieke winkels in de Benelux. Het streven: een service waar klanten versteld van staan. Coolblue doet alles voor een glimlach. Om te kunnen blijven groeien zet Coolblue sterk in op een schaalbaar IT-systeem, ijzersterke logistiek, in-house expertise en een eigenzinnige bedrijfscultuur. Het resultaat is een jaarlijkse omzet van miljoenen euro’s en een prijzenkast vol Thuiswinkel Awards en BeCommerce Awards.

Een vriendenclub

In 1999 werd Coolblue opgericht door de vrienden Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Samen wilden ze iets cools bouwen: een winkel waar mensen écht blij van worden. Pieter, Paul en Bart zijn alledrie aandeelhouder en hebben in maart 2016 de vier aandeelhouder verwelkomd; investeringsmaatschappij HAL Holding heeft een belang van 20% genomen in Coolblue. Volgens ‘eindbaas’ Pieter Zwart komt de kennis en ervaring van HAL vooral van pas bij de verdere uitrol van de activiteiten in Europa en uiteindelijk een beursgang.

Groei en ambitie

Geen woorden maar daden: dat resulteert al jaren op rij in meer omzet. Coolblue is één van de snelst groeiende bedrijven in de Benelux. In 2015 nam de omzet met 44% toe tot 521 miljoen euro. Coolblue verandert continu: soms omdat het kan, soms omdat het moet. Dat vraagt een hoop van medewerkers, business partners, systemen en processen. Iedereen bij Coolblue heeft een wensenlijst met dingen die nu écht anders moeten. Coolblue is kritisch, wil altijd meer en experimenteert. Die instelling maakt Coolblue uniek.

Aanmelden nieuwsbrief