Senior Business Developer

Senior Business Developer

  • Strategy
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 7+ jaar werkervaring
  • 796 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bij bol.com is innovatie aan de orde van de dag. Het bedrijf combineert de dynamiek en snelheid van een e-commerce scale-up met een volwassen en professionele organisatie. In die unieke omgeving realiseert de Senior Business Developer strategische projecten met miljoenen impact. Daarmee krijgt hij/zij de unieke kans om echt het verschil te maken. Voor consumenten, voor partners en voor bol.com zelf. 

Over bol.com

Bol.com is ‘de winkel van ons allemaal’. Met ruim 20 miljoen artikelen in de digitale schappen heeft de e-tailer altijd wat je zoekt. Het enorme assortiment bestaat onder meer uit boeken, muziek, films, games, elektronica, wonen, sport, kleding, meubels en decoratie. Dus van voetbalschoenen tot breedbeeldtelevisies en van tuintafels tot dameshorloges, je vindt het op bol.com.

De klantervaring staat bij bol.com centraal. Dagelijks werken meer dan 1.800 professionals aan nieuwe en verbeterde proposities, of het nu gaat om assortiment, prijs, gemak, snelheid, service of betrouwbaarheid. Dat doen ze op een analytische en datagedreven manier. Daardoor begrijpt bol.com echt wat de klant wil. Dat begrip is de sleutel tot succes.

Inmiddels heeft bol.com ruim 10 miljoen actieve klanten. Daarmee is de e-tailer online marktleider van Nederland en België. Tussen 2011 en 2018 is de omzet van bol.com meer dan vervijfvoudigd.  En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Bol.com wil de business blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter.

Vacature: Senior Business Developer

De Senior Business Developer is één van de ervaren krachten binnen het Business Development team, de motor achter bol.coms innovatie. De afdeling is verantwoordelijk voor strategische programma’s die miljoenen klanten raken en waar tot wel honderden interne en externe stakeholders bij betrokken zijn.

Het Business Development team werkt nieuwe proposities uit in business cases en strategische plannen, om die vervolgens zelf door te groeien tot stabiele en succesvolle businesses. Zo is ‘logistiek via bol.com’ opgezet en uitgebouwd door het team voordat het vorig jaar naar de lijn is overgebracht.

“Als Senior Business Developer zoek ik iemand met een CEO-profiel: een mix van strategie, conceptueel vermogen, visie, executiekracht, communicatie, beïnvloeding, teammanagement en commercie. Iemand met originele ideeën en de passie om die in de praktijk te brengen. Bij binnenkomst hoeft iemand nog niet al die vaardigheden te beheersen, maar hij/zij moet wel de potentie hebben om zich allround te ontwikkelen.” – Guido van der Ven, Director Business Development

Strategie éxecutie

De Senior Business Developer conceptualiseert, initieert, ondersteunt, regisseert en verankert grote strategische projecten. Hij/zij formuleert de roadmap, identificeert en mitigeert risico’s, managet afhankelijkheden en creëert draagvlak op directieniveau en richting andere stakeholders. Hiertoe combineert de Senior Business Developer een scherpe strategische blik met executiekracht.

Onderwerpen waar het Business Development team zich op richt, zijn bijvoorbeeld: klantloyaliteit, business modellen rond het samenwerken met ondernemers, nieuwe klantdiensten, nieuwe markten, M&A, partnerships en samenwerking met de overige merken van Ahold Delhaize.

Op sommige projecten zal de Senior Business Developer zelf de kar trekken en diep de inhoud in gaan, terwijl hij/zij op andere onderwerpen het overkoepelende programmamanagement voor zijn/haar rekening neemt. Daarbij krijgt de Senior Business Developer veel vrijheid om dat op zijn/haar eigen manier op te pakken. Uiteindelijk draait het namelijk maar om één ding: goede ideeën uitbouwen tot succesvolle businesses.

Ervaring
  • 7+ jaar Strategie / Management Consultant, Private Equity of strategische Business Development ervaring in de industrie

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

 

Lees hier het interview met Caroline Prick, Lead Select and Last Mile bij bol.com.

Interview Caroline Prick

Contact

Senior Business Developer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.