Interim Policy Specialist

Interim Policy Specialist

  • Interim
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1403 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com begon ruim twintig jaar geleden als solo-speler op de markt. Those days are gone: inmiddels werkt het platform samen met meer dan 30.000 partners die op bol.com ondernemen. Om er zeker van te zijn dat al die partijen de juiste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden naleven, moeten afspraken juridisch vastgelegd worden. Dat is de belangrijkste taak van de Policy Specialist. 

Over bol.com

Rewind naar 1999, het jaar waarin bol.com het levenslicht zag en een ware revolutie in het retaillandschap ontketende. De ommekeer die de Duitse oprichter – het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG – destijds in gang zette, duurt tot vandaag de dag voort. Inmiddels vaart bol.com al jaren onder de vlag van Ahold en de Belgische Delhaize Group, maar is de missie onveranderd gebleven: retail blijvend veranderen om het dagelijks leven van de consument makkelijker te maken.

Daar slaagt de marktleider in België en Nederland bovengemiddeld goed in, zo laten de cijfers zien. Vorig jaar boekte bol.com nog een recordomzet van 2,8 miljard euro. De coronacrisis betekende voor het bedrijf een uitermate succesvol eerste half jaar: het eerste kwartaal sloot het af met 40% meer verkoop via het platform, gevolgd door 65% meer verkoop in het tweede kwartaal.

Transformatie naar platformorganisatie
Een belangrijke drijfveer achter die exponentiële groei is het feit dat bol.com de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving in focus doormaakte. Van een traditionele webshop bewoog bol.com steeds meer in de richting van een overkoepelend platform waarop verschillende aanbieders hun producten kunnen aanbieden. Op dit moment telt het platform ongeveer 30.000 aangesloten externe partijen, en dat aantal loopt snel op. Vandaag de dag nemen deze partners ongeveer de helft van de bestellingen voor hun rekening.

Een gouden greep, maar ook een die bol.com voor een flinke uitdaging stelt. Want hoe garandeer je dat klanten de service, kwaliteit en customer experience krijgen die ze van bol.com gewend zijn? Dat is waar bol.com naar streeft: ervoor zorgen dat elke aanbieder die producten via het platform verkoopt, de hoogwaardige kwaliteit en veiligheid waarborgt die bol.com zo hoog in het vaandel heeft staan.

Vacature: Interim Policy Specialist

Om ervoor te zorgen dat de customer experience volledig voldoet aan de bol.com-standaard, moet met alle externe aanbieders duidelijke afspraken gemaakt worden over kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Die afspraken moeten – per productgebied en per product – worden vastgelegd in juridische documenten.

De Policy Specialist stelt nauwkeurig vast aan welke kwaliteitskeurmerken en veiligheidsstandaarden elk product moet voldoen, en vertaalt deze zaken naar een helder juridisch document. Daarvoor schakelt zij/hij intern met de juridische afdeling en productteams, en extern met betrokken partners die hun producten via het platform aanbieden. Vervolgens koppelt de Policy Specialist het opgestelde document terug naar het operations team, zodat zij de nieuwe regels en eisen in de organisatie kunnen implementeren en handhaven. Zodat bol.com de weg naar meest succesvolle platformbedrijf van Nederland onverminderd kan voortzetten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de producten.

De ideale kandidaat heeft ervaring met het schrijven van juridische documenten, bij voorkeur met betrekking tot in- en verkoop van producten op het gebied van kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Zij/hij is een goede communicator die in een van de meest dynamische tijden uit de geschiedenis van bol.com een wezenlijke bijdrage wil leveren aan het succes, de kwaliteit en de veiligheid van het bedrijf.

Duur van de opdracht: 3-6 maanden

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Ian Dove, via ian.dove@topofminds.com.

Contact

Ian Dove Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.