Interim Commercieel Projectmanager

Interim Commercieel Projectmanager

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1320 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Talpa eCommerce vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met het optimaliseren en implementeren van salesprocessen
 • Binnen e-commerce en/of digitale FMCG-omgeving
 • Projectmanagement
 • Stakeholdermanagement
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met sites als VakantieVeilingen, SlaJeSlag en ActievandeDag is Talpa eCommerce toonaangevend e-commercespeler in de vrijetijds-, retail- en reissector. Het bedrijf heeft grote groeiambities. Om die waar te maken is een geolied salesproces onmisbaar. De Commercieel Projectmanager is de drijvende kracht achter het optimaliseren en implementeren van dat gecentraliseerde, efficiënte salesproces.

Over Talpa eCommerce

Talpa eCommerce, onderdeel van Talpa Network, is als toonaangevend e-commercebedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing in de vrijetijds- en reissector. Met platformen als VakantieVeilingen.nl, ActievandeDag.nl en SlaJeSlag.nl scoren ze hoge ogen. Het veilingsysteem is een van de belangrijkste drijvers achter het grote succes van de labels van Talpa eCommerce.

Talpa eCommerce is zeer actief op het gebied dat zij zelf ‘treisure’ noemen: travel, leisure en entertainment. Een enorme markt, waar feitelijk alles onder valt waar men een kaartje voor moet kopen: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals en weekendjes weg – en alles daartussenin. Daarnaast kunnen consumenten hier ook terecht voor een een brede range aan vrijetijd-gerelateerde fysieke producten. Door relevante klantgroepen aan te boren en via de verschillende labels en kanalen wervende campagnes te voeren, is Talpa eCommerce voor klanten van grote toegevoegde waarde. Het unieke veilingmechanisme geldt bovendien als een onderscheidende fun-factor in de e-commercemarkt.

Korte functieschets: Interim Commercieel Projectmanager

Opdracht: Het Sourcing/Salesteam (23 fte) van Talpa/eCommerce is onderverdeeld in drie subteams: Buying (voor fysieke producten), Sales/Sourcing Treisure NL en Sales/Sourcing Treisure BE/DE. Hun belangrijkste taak: geschikte producten voor het assortiment sourcen en de juiste partners in de travel en leisuremarkt aan de organisatie binden. Op die manier speelt het team een essentiële rol in het realiseren van de groeiambities van de organisatie. Efficiënte salesprocessen zijn van groot belang. De Commercieel Projectmanager brengt het salesproces van a tot z in kaart en zet daarin duidelijk de verschillende stappen die de teams moeten nemen uiteen. Van lead generatie, het contracting process, het onboarden van nieuwe partners tot het optimaal onderhouden van een klantrelatie: voor elke fase stippelt de Commercieel Projectmanager een gestandaardiseerde, gecentraliseerde en uiterst professionele werkwijze uit. Deze werkwijze stelt de teams in staat het aanbod op de platformen te verbreden en tegelijkertijd haar partners beter, sneller en efficiënter van dienst te zijn. Daarnaast coördineert de Commercieel Projectmanager enkele salesprojecten, waaronder B2B-marketing en Going Local. De Commercieel Projectmanager werkt nauw samen met Caroline Ammerlaan, CEO, en Martijn van Klaveren, Sales Director NL.

Domein: Sales.

Team: Sales & Sourcing Team.

KPI’s: De gestandaardiseerde, gecentraliseerde way of working in de verschillende salesteams en de organisatie implementeren.

Grootste uitdaging: Het doorgronden van het volledige salesproces is een zeer analytische exercitie, waarvoor de kandidaat de juiste skills moet hebben. Daarnaast is de Commercieel Projectmanager ook bedreven op het gebied van stakeholder- en verandermanagement. In een organisatie als Talpa eCommerce spelen immers verschillende partijen en belangen een rol. Aan de Commercieel Projectmanager om mensen en teams te overtuigen van haar/zijn visie en (verbeter)plannen, en daar in de gehele organisatie draagvlak voor te creëren.

 

Interesse?

Talpa eCommerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.