Interim Marketing Manager

Interim Marketing Manager

  • Interim
  • Consumer
  • Waalre / Remote
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1254 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de LAPP werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar ervaring
  • Met B2B-marketing en digitalisering
  • Pricing- en portfoliomanagement
  • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

LAPP maakt flexibele kabels, connectoren en kabelaccessoires. Dat doen ze al ruim zestig jaar en inmiddels zijn ze wereldmarktleider. De Interim Marketing Manager richt zich op de pricingstrategie, portfoliomanagement, communicatie en digitalisering en zorgt ervoor dat haar/zijn team zich optimaal ontwikkelt.

Over LAPP

Het Duitse familiebedrijf LAPP produceert kabels. Niet zomaar kabels, in de zestien productielocaties in Europa en Azië worden maar liefst veertigduizend verschillende soorten kabels gemaakt. LAPP telt wereldwijd 5500 medewerkers, waarvan de meeste werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Stuttgart. LAPP onderscheidt zich in de markt door de hoge kwaliteit van haar kabels en de innovatieve mindset van de organisatie. Inmiddels staat de derde generatie van de LAPP-familie aan het roer en bevindt het bedrijf zich in een enorme digitaliseringsslag. Daardoor is de hele organisatie volop in beweging, wat het voor de Interim Marketing Manager een zeer interessant moment maakt om in te stappen.

Korte functieschets: Interim Marketing Manager

Opdracht: De Interim Marketing Manager heeft een volle portefeuille. Onder haar/zijn verantwoordelijkheden vallen pricingmanagement, portfoliomanagement, communicatie en branding in cluster West, bestaand uit de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Zij/hij neemt ownership over deze thema’s en zorgt ervoor dat LAPP op elk gebied optimaal presteert. Ook speelt de Interim Marketing Manager een voorname rol in het digitaliseringstraject van LAPP, onder meer door interne bedrijfsprocessen te automatiseren. De Interim Marketing Manager neemt het team goed in de ontwikkelingen mee en creëert op die manier gemakkelijk draagvlak voor veranderingen.

Een van de eerste projecten die de Interim Marketing Manager oppakt, is het automatiseren van de orderverwerking. Daarnaast staat het digitaliseren van het klantenbestand hoog op de agenda van het hoofdkantoor. Ook in dat traject speelt de Interim Marketing Manager een belangrijke ondersteunende rol.

Domein: Marketing.

Team: De Interim Marketing Manager stuurt een team van negen fte aan, bestaand uit ambitieuze sales- en marketingprofessionals. Het team zit verspreid over de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en heeft behoefte aan een inspirerende, coachende manager. De Interim Marketing Manager reist met enige regelmaat naar deze landen.

Grootste uitdaging: LAPP wordt steeds meer een gecentraliseerde organisatie met een uniforme werkwijze. De Interim Marketing Manager heeft regelmatig overleg met het MT en het hoofdkantoor om zaken af te stemmen. Die zaken moet de Interim Marketing Manager vervolgens alignen met de verschillende landen in het cluster, elk met hun eigen wensen en behoeften.

 

Interesse?

LAPP werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.