Group Finance Manager

Group Finance Manager

 • Finance
 • Energy
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1416 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perpetual Next werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Afgeronde master in finance of accounting
 • Met RA/CPA
 • Audit-achtergrond
 • Met ervaring als controller
 • Kennis van Dutch GAAP en IFRS

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De scale-up Perpetual Next is een klimaattechnologiebedrijf dat strijdt tegen klimaatverandering door de ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare energie op basis van laagwaardige, organische reststromen. Om de ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken breidt het financeteam uit met een Group Finance Manager.

Over Perpetual Next

Volgens Perpetual Next is de toekomst perpetual, ofwel: eeuwigdurend. En om ervoor te zorgen dat de klimaatverandering geen roet in het eten gooit, werkt het bedrijf op circulaire wijze aan oplossingen voor het energieprobleem. Perpetual Next converteert via eigen productiefaciliteiten en technologieën lokale, organische afvalstromen in hernieuwbare energie, grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Zo transformeren voedselresten in biogas en verandert afvalhout in bio-kool.

 “We zijn een ondernemende en dynamische organisatie die nu de transitie doormaakt van scale-up naar een volwassen bedrijf.” – Dennis Krispijn, CFO van Perpetual Next

Perpetual Next is in 2019 opgericht als onderdeel van Momentum Capital. Deze Nederlandse investeringsmaatschappij is oprichter van meerdere internationale bedrijven met een gezamenlijke waarde van circa 475 miljoen euro. In korte tijd ontwikkelde Perpetual Next een portfolio van Europese productievestigingen, onder meer in Estland en het West-Engelse Ellesmere Port. Naast de productie biedt het bedrijf ook handels- en leveringsactiviteiten voor biologische grondstoffen en hernieuwbare waardenstromen.

Momenteel is Perpetual Next actief in Nederland, Groot-Brittannië, België en Estland. Maar om in 2030 Europees marktleider te worden, is er nog voldoende werk aan de winkel. De komende jaren staan daarom in het teken van verder professionaliseren en versneld groeien middels bouw en overnames van productiefaciliteiten met aanverwante handels- en leveringsactiviteiten. De Group Finance Manager zorgt ervoor dat deze groei op een gecontroleerde wijze plaatsvindt.

Vacature: Group Finance Manager

De Group Finance Manager kijkt ernaar uit om flink te bouwen. Binnen dit bouwproces houdt zij/hij zich niet alleen bezig met de dagelijkse financiële operatie, maar duikt ook op strategisch vlak met de Chief Financial Officer de diepte van Perpetual Next in. Dit is een plek om op verschillende vlakken veel ervaring op te doen en bij te dragen aan de klimaatpositieve missie van Perpetual Next.

De Group Finance Manager krijgt de opdracht om een solide financeorganisatie te bouwen, waarmee de tien entiteiten onder haar/zijn beheer worden aangestuurd. Uit eerdere ervaring weet zij/hij hoe een professioneel en goedwerkend proces eruit ziet en vertaalt dit naar een heldere structuur. Dit wordt een stevige financiële infrastructuur die als best practice gaat gelden voor alle nog aan te kopen bedrijven.

De Group Finance Manager speelt een belangrijke rol in de financiële boekhouding inclusief rapportages, maar ook de forecasts, planning en controles. De Group Finance Manager treedt op als volwaardig partner voor de business en heeft een duidelijke visie op over te nemen bedrijven en de naadloze integratie daarvan in het framework van Perpetual Next. Zij/hij focust op continue verbeteringen om Perpetual Next te ontwikkelen van scale-up tot beursgenoteerd bedrijf.

De Group Finance Manager stuurt een divers team aan van zeven fte, in Nederland, Estland en Engeland. De Group Finance Manager coacht de teamleden in hun professionele groei en schoolt hen bij waar nodig. Naast dit alles zorgt zij/hij voor uitstekend stakeholdermanagement, zodat de belangrijkste stakeholders altijd de juiste financiële informatie voorhanden hebben om hun beslissingen op te baseren.

De ideale kandidaat is iemand die verandering omarmt, maar tegelijkertijd structuur blijft aanbrengen. Daarnaast werkt zij/hij gedetailleerd, maar weet ook precies wanneer iets goed genoeg is. Mogelijke kansen en risico’s ziet de kandidaat van mijlenver aankomen, en zij/hij treft waar nodig maatregelen. En mocht er een stressvolle situatie ontstaan? Geen nood, want de Group Finance Manager weet altijd rust te creëren en een goed overzicht te bewaren.

Bij Perpetual Next geldt: the sky is the limit. De Group Finance Manager voelt zich daarom prettig in een internationale en dynamische omgeving met een open-minded en vooral ondernemende mentaliteit. Zij/hij rapporteert aan Dennis Krispijn, Chief Financial Officer, en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, de fabriek in Duiven of, wanneer gewenst, deels vanuit huis.

 

Interesse?

Perpetual Next werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.