Head of Strategy

Head of Strategy

  • Strategy
  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 545 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RNHB werkgeverspagina voor andere vacatures

Met ruim 125 jaar ervaring is RNHB een gevestigde naam in de Nederlandse vastgoedmarkt. Eenmaal binnen in hun kantoor in hartje Utrecht voel je echter de dynamiek en ambitie van een start-up. RNHB is een innovatieve vastgoedfinancier met online dienstverlening en aandacht voor personalisatie. Het doel is de komende jaren fors te groeien. Om dat in goede banen te leiden zoekt RNHB een Head of Strategy, die het voortouw neemt in de strategische ontwikkeling van RNHB.

RNHB

Bij vastgoedfinancier RNHB staat het komende jaar veel te gebeuren. Het bedrijf is van plan haar portfolio flink uit te breiden. En hoewel RNHB al 125 jaar bestaat, is de sfeer jong en dynamisch: de meeste collega’s zijn jonger dan 35 en de cultuur is als die van een start- of scale-up. Dit betekent: kansen zien en grijpen, doortastend beslissingen nemen en waar nodig bijsturen, en een algemene mentaliteit van denken in mogelijkheden en in actie. Om de gewenste groei te realiseren onderzoekt de board de mogelijkheden voor extra financiering en nieuwe acquisities. Daarin moet een rationele, overtuigende strategische lijn worden aangebracht, door iemand die het overzicht behoudt en zowel besluitvaardig is als weloverwogen beslissingen neemt.

Head of Strategy

Die rol zal de Head of Strategy gaan vervullen. Hij of zij werkt nauw samen met de CEO en de CFRO, en neemt volledige verantwoordelijkheid en leiding over verschillende strategische projecten. Daarbij hoort ook een actieve rol in boardmeetings, waarin de Head of Strategy samen met de board de strategische agenda bepaalt. Belangrijke en actuele onderwerpen hierin zijn bijvoorbeeld het bepalen van de nieuwe fundingstrategie om de gewenste groei te ondersteunen, en het professionaliseren van de rapportering van het portfoliomanagement. Hij of zij combineert in deze rol gedegen kennis en ervaring op het gebied van strategie en finance enerzijds, met een sterke feeling voor ontwikkelingen in de markt anderzijds. In grote projecten zoals securitisaties, funding-vraagstukken en overnametrajecten neemt de Head of Strategy het voortouw. Als schakel richting de belangrijkste aandeelhouder van RNHB, CarVal Investors, belicht de Head of Strategy complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en zorgt hij of zij ervoor dat de oplossing past binnen de overkoepelende strategie. Daarbij overziet de Head of Strategy de pricing -, asset -, en portfoliostrategie, en brengt advies uit over de liability-kant van de business. Gedegen analytische kennis in corporate finance, funding strategy, pricing, structured finance, syndication, en securitisatie is een must.

Naast de intensieve samenwerking met de CEO en CFO heeft de Head of Strategy ook te maken met onder andere de Business Manager, de afdeling Business Intelligence, non-executive boardmembers vanuit de hoofdaandeelhouder, en partners en financiers. Hij of zij werkt dus samen met verschillende senior stakeholders, en heeft voldoende overredingskracht en inhoudelijke kennis om in die relaties de nodige sturing aan te brengen. De Head of Strategy bevindt zich tevens in de positie om voor nieuw op te zetten strategische projecten – in overleg – tijdelijke teams samen te stellen, als er bijvoorbeeld nieuwe kennis vergaard moet worden.

“De Head of Strategy heeft genoeg kennis en ervaring om meteen zelfstandig aan de slag te gaan en leiding te nemen over verschillende strategische projecten. Tegelijkertijd is de te verwachten leercurve steil en snel. Binnen 1 à 2 jaar zal de functie met het bedrijf zijn meegegroeid en is de Head of Strategy toe aan een volgende stap, waarbij bijvoorbeeld businessverantwoordelijkheid een rol gaat spelen.” – Thijs Roovers, HR Director bij RNHB

De functie van Head of Strategy is interessant voor een ambitieuze M&A manager, senior PE analyst, of een top-tier strategieconsultant met een achtergrond bij in een finance practice, die na 5 à 10 jaar werkervaring eraan toe is een vaste waarde te worden binnen een groeiende, ambitieuze organisatie.

Persoonlijkheid

  • Zelfstandig, flexibel en voelt zich comfortabel met tijdsdruk
  • Communicatief sterk (op senior niveau en in een internationale setting)
  • Heeft de ambitie om zo snel mogelijk up to speed te zijn en is niet bang om meteen in de wind te staan

RNHB werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.