Head of Merchandising Elektronica

Head of Merchandising Elektronica

 • Strategy
 • Consumer
 • Utrecht
 • 813 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Dagelijks vinden ruim negen miljoen klanten precies wat zij zoeken bij bol.com. Met slimme datatools leert de e-tailer haar klanten steeds beter kennen en dagelijks te verrassen. De Head of Merchandising Elektronica zorgt binnen het grootste cluster van bol.com voor relevante producten, inspirerende content, verrassende promoties en een vlekkeloze customer journey.

Bol.com: de winkel van ons allemaal

Sinds de opening van haar digitale deuren in 1999 is bol.com uitgegroeid tot een vast begrip in de Nederlandse en Belgische E-commerce markt. Waar het ooit begon met boeken en Dvd’s bestaat het assortiment nu uit ruim zestien miljoen artikelen. Een groot gedeelte hiervan wordt aangeboden en geleverd door externe leveranciers: zij profiteren van het grote bereik van de e-tailer en bol.com van een ongekend groot productaanbod.

Het assortiment wordt ondergebracht in 41 winkels, die samenkomen in zes clusters, waaronder Dagelijkse Verzorging & Dier, Huis & Tuin en Elektronica. Aan de hand van diepgaande marktanalyses en intelligente data-tools zorgen ruim 1.800 professionals voor unieke en persoonlijke customer journeys in alle winkels. Een waarbij het voor klanten voelt alsof zij hun favoriete winkel binnenlopen: waar de verkoper je kent en altijd weet te verrassen met de juiste nieuwe producten of aanbiedingen.

Ondanks de groei en omvang is de organisatie nog steeds allergisch voor regelzucht, corporate keurslijven en traditionele werkwijzen. Werken bij bol.com betekent werken bij een marktleider, die voelt als een scale-up – waar pionieren, innoveren, autonomie en zelfsturing staan centraal staan.

Vacature: Head of Merchandising Elektronica

De Head of Merchandising is verantwoordelijk voor het realiseren van een winnend merchandisingbeleid binnen het meest dynamische en grootste cluster van bol.com: Elektronica. Hij/zij is verantwoordelijk voor een brede scope van metrics als omzet, NPS, traffic, conversie en average order value.

Via een team van 4 Merchandising Managers stuurt de Head of Merchandising zo’n vijftig merchandising, product-, brand- en promotiespecialisten aan, die verantwoordelijk zijn voor 8 winkels. Hij/zij ondersteunt hen in het bepalen van een effectieve promotiestrategie, identificeren van groeikansen en het implementeren van merchandisingtools die aansluiten bij de strategische pijlers van bol.com. Als inspirerend leider stuurt de Head of Merchandising sterk op het bereiken van Operational Excellence binnen het cluster en stelt het team in staat om autonoom de beste resultaten te bereiken. Hij/zij zorgt dat plannen realiteit worden, coacht en faciliteert, daagt uit waar nodig en bewaakt de voortgang van strategische projecten.

Een van de strategische pijlers is de verdere groei van bol.com als platform. Dat betekent dat in de toekomst steeds meer artikelen op bol.com aangeboden worden door externe partners. De Head of Merchandising zorgt samen met het team dat de customer journey van die producten feilloos verloopt én identiek is aan die van producten uit eigen inkoop. In het vormgeven hiervan werkt hij/zij nauw samen met de Head of Sourcing en de externe partners en leveranciers, voor wie de Head of Merchandising een inhoudelijk inspirerende sparringpartner is.

“Als Head of Merchandising heb je een belangrijke signalerende en strategische rol, want jij bepaalt welke innovaties nodig zijn om uit te groeien tot de grootste Elektronica speler in de Benelux.” – Joris Drabbe, Cluster Director Elektronica

Intern werkt de Head of Merchandising intensief samen met de Head of Sourcing, met wie hij/zij P&L eindverantwoordelijk is voor de resultaten van het Elektronica cluster en eveneens lid van het Elektronica MT. Samen met de Heads of Merchandising van de andere Clusters vormt de Head of Merchandising Elektronica een hecht team. Voornamelijk met counterparts binnen Marketing en IT zet hij/zij stippen op de horizon én zorgt dat die zo snel mogelijk worden bereikt. De Head of Merchandising rapporteert direct aan de Cluster Director Elektronica,  Joris Drabbe.

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 8 jaar ervaring binnen E-commerce en/of Consultancy
 • Achtergrond in Merchandising en/of Marketing binnen een promo-gedreven business in online retail
 • Ervaring in het aansturen en ontwikkelen van teams
 • WO-opgeleid, analytisch en sterk data-driven
 • Communicatief zeer sterke stakeholder manager
 • Ondernemend en resultaatgericht

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.