Global Continuous Improvement Manager

Global Continuous Improvement Manager

  • Strategy
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 759 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Just Eat Takeaway werkgeverspagina voor andere vacatures

Iedereen kent het scenario: laat klaar met werken, de supermarkt is dicht en er is niets eetbaars in huis. Grote kans dat je een verse maaltijd via Takeaway.com bestelt, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl. Als marktleider in continentaal Europa en Israël zit deze maaltijdbezorgdienst momenteel midden in een hypergroei. Aan de internationaal georiënteerde Global Continuous Improvement Manager de taak om alle vestigingen even effectief te laten werken.

Over Takeaway.com

Het van oorsprong Nederlandse Takeaway.com is als een van de eerste maaltijdbezorgers van het land niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna geen enkele restauranthouder of consument krijgt er tegenwoordig niet mee te maken. Wat in 1999 begon als een platform waarop restaurants zelf hun maaltijden en bezorgdiensten aanboden, is uitgegroeid tot een internationaal en beursgenoteerd bedrijf.

De afgelopen twintig jaar is het platform doorontwikkeld en uitgebreid met nieuwe features. Sinds 2016 heeft Takeaway.com bijvoorbeeld een eigen bezorgtak genaamd Scoober. Hierdoor kan men ook maaltijden van restaurants zonder eigen bezorgservice bestellen. Het klinkt heel simpel: restaurants zetten hun menu’s op de website en Takeaway.com verzorgt de bezorging. Superhandig, maar voor de maaltijdbezorgdienst zelf levert het veel meer werk op.

“In deze markt is het winner takes all. Wij zijn van plan die winnaar te worden en daarom bouwen we onze bezorgtak uit tot een best-in-class-bedrijf met de juiste mensen, technologie, en processen.”Mark Deumer Global Director Operations Takeaway.com

Binnen dit businessmodel is de concurrentie enorm, waardoor de markt extreem competitief is. Hierdoor denken bedrijven onophoudelijk creatief na over hoe ze zichzelf moeten vernieuwen om marktaandeel te verkrijgen, te behouden en te vergroten. Dankzij de bezorgtak stijgt de hoeveelheid bestellingen, en daarmee de omzet, flink. Met een mogelijke internationale fusie in het vooruitzicht blijft dit stijgen.

Marktleider word je niet zomaar. Na een aantal jaren van externe focus, wordt nu de basis onder handen genomen. De strategie ligt er al en het Lean-team groeit gestaag. Het doel is om een internationale Lean-machine te ontwikkelen die goed samenwerkt met de global afdeling. En precies hier gaat de Global Continuous Improvement Manager voor zorgen.

Vacature: Global Continuous Improvement Manager

Deze Lean-expert creëert de continuous-improvement-infrastructuur, voert deze uit en zorgt dat deze standhoudt. Deze persoon begeleidt het Lean-team en bouwt dit verder uit in de matrixorganisatie. De Global Continuous Improvement Manager stelt de doelen op, ontwikkelt tools en levert resultaten op door ook zelf Lean-projecten uit te voeren. Dit alles niet alleen voor de Nederlandse vestiging, maar ook voor zes Europese dependances van het bedrijf. Dankzij de kennis, kunde en vaardigheid van deze persoon zit Lean straks diep in Takeaway’s DNA verankerd.

Van remote- en noodmanagement tot strategische en tactische werkwijzes, deze manager kent het klappen van de zweep. Om de business flexibel en wendbaar te houden, focust de Global Continuous Improvement Manager zich op procesbeheer, kwaliteitsbeheer en –borging. Deze rol brengt een hoge zichtbaarheid binnen de organisatie met zich mee. Dit vraagt o.a. om een autonome persoonlijkheid die graag best practices met interne stakeholders deelt. En bovendien een uitstekende strategische sparringpartner voor het managementteam is.

“De omzet verdubbelt ieder half jaar tot jaar. We groeien echt bizar hard en werken zowel nationaal als internationaal met jonge mensen. We krijgen nu de grootte van een corporate, wat vraagt om een meer policy-gedreven aanpak zonder dat je het jeugdige loslaat. De Global Continuous Improvement Manager brengt rust en controle in dit snelle en dynamische bedrijf.”Arjen Blokland Global Manager Staff Scoober Operations

Voor de uitrol van de Lean-methode heeft Takeaway.com lokaal Lean-specialisten aangenomen. Zij implementeren de Lean-methode bij hun eigen kantoren en hebben een coachende rol naar hun collega’s. Verder rapporteren ze aan hun eigen coach: de in Nederland gevestigde Global Continuous Improvement Manager. Ervaring met het op afstand aansturen en trainen van internationaal personeel is daarom een must. Dankzij stevige communicatieve vaardigheden en een jonge mindset overbrugt deze kennisdeler cultuurverschillen in een handomdraai.

De Global Continuous Improvement Manager werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en rapporteert direct aan Arjen Blokland, Global Manager Staff Scoober Operations.

Takeaway.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.