Business Developer

Business Developer

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 861 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Braingineers heeft een brandende ambitie: de markt domineren. De unieke technologie van deze scale-up helpt bedrijven bij het optimaliseren van hun websites, en grote namen zoals T-Mobile en Albert Heijn maakten daar al dankbaar gebruik van. Een ideale plek voor een Business Developer die zichzelf verder wil ontwikkelen.

OVER BRAINGINEERS

Braingineers is een jong bedrijf uit Amsterdam. Het werd opgericht in 2013 en is sinds 2015 actief op de markt met Brainpeek. Dit product meet met behulp van technologie zoals EEG en eye tracking hoe iemand het bezoek aan een website ervaart. Dat maakt bijvoorbeeld snel duidelijk op welk punt het bestelproces van een webwinkel kan worden verbeterd.

Dit werkt als volgt. Een testpersoon krijgt een headset met elektroden op en wordt gevolgd tijdens het bezoek aan een website. De EEG meet tijdens dat proces drie belangrijke pieken: blijdschap, aandacht en frustratie. De eye tracker geeft vervolgens heel precies aan wat iemand deed op het moment dat een duidelijke piek zichtbaar was. Na afloop wordt de testpersoon daarmee geconfronteerd en kan dan beter aangeven waarom bijvoorbeeld een bepaalde pagina werd weggeklikt.

Brainpeek laat dus letterlijk zien wat in de hersenen gebeurt en geeft daardoor objectieve informatie, iets wat met alleen vragenlijsten of interviews niet mogelijk is. Dat levert zeer waardevolle inzichten op die bedrijven ervan bewust maken hoe ze bij consumenten online frustraties weg kunnen halen en hun websites kunnen optimaliseren. Dat zorgt onder meer voor hogere conversies en een betere gebruikerservaring. Nog een pluspunt: bedrijven kunnen hun scores vergelijken met die van concurrenten.

Vacature: Business Developer

De Business Developer krijgt een zelfstandige rol binnen het Sales & Marketing-team van Braingineers, met kans op doorgroei. Het moment om in te stappen is ideaal. Het bedrijf heeft net een succesvolle financieringsronde achter de rug en heeft grote ambities: volgend jaar moet de omzet zijn verdubbeld. De Business Developer is daar medeverantwoordelijk voor. Om die sterke groei te bereiken wordt Brainpeek, dat nu nog alleen als totaalpakket beschikbaar is, ook als licentie in de markt gezet. Om te beginnen in Nederland en op termijn mogelijk ook in het Verenigd Koninkrijk. Een goede beheersing van het Engels is dus een vereiste. En aangezien salesprocessen lang kunnen duren, soms wel 6 maanden, ook doorzettingsvermogen.

“Je komt op een ideaal moment binnen. Je bent van het begin af aan betrokken bij Braingineers. En wat echt heel erg uniek is: Huawei en Tencent benaderen omdat ons product zo goed is.” – Romy de Groot, commercieel directeur

De Business Developer zal snel omzet moeten gaan binnenhalen, niet alleen via cold acquisition, maar ook door bijvoorbeeld het organiseren van meet-ups, waarbij bedrijven het product zelf kunnen ervaren. Om dat efficiënt te kunnen doen, moet gestructureerd worden gewerkt. De Business Developer stelt plannen op en handelt daar ook naar, en is niet alleen een echte jager, maar ook een teamplayer die snel schakelt en zaken naast sales oppakt. Kennis van neuromarketing is daarbij niet het belangrijkste, wel een goed begrip van het product, en daar worden dan ook de noodzakelijke begeleiding en trainingen voor gegeven.

De klanten van Braingineers, waaronder grote namen zoals T-Mobile, Albert Heijn, Bijenkorf, KLM en Transavia, zijn veelal afkomstig uit de Telecom, Travel en Fintech. Ervaring met B2B-sales in dit soort sectoren is daarom zeker een pre.

PROFIEL

 • 3-5 jaar werkervaring in B2B-sales
 • Ervaring met sectoren zoals e-commerce, travel, telecom is een pre
 • Teamplayer die zijn doelen wil halen
 • Zelfstandig en gestructureerd kunnen werken
 • Stressbestending en snel kunnen schakelen
 • Affiniteit met scale-ups
 • Ambitie om door te groeien
 • Goede beheersing van het Engels

Braingineers werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

BEKIJK HET INTERVIEW MET RODERICK REICHENBACK EN MAX VAN KAATHOVEN, CO-FOUNDERS BIJ BRAINGINEERS.

Contact

Business Developer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.