Braingineers

Braingineers

Braingineers gaat verder waar Google Analytics ophoudt

Braingineers onderzoekt verklaringen voor datgene wat bijvoorbeeld Google Analytics aan klanten laat zien, maar niet kan uitleggen. Waarom genereren bepaalde onderdelen van een website veel traffic, terwijl andere juist uitval veroorzaken? Waarom worden sommige commercials na de verplichte vijf seconden op YouTube weggeklikt, terwijl andere tot het eind worden bekeken? Braingineers kijkt niet alleen naar het online meetbare gedrag van bezoekers, maar juist naar de offline beleving en emoties die dat gedrag veroorzaken.

Dat doet Braingineers door middel van het volgen van oogbewegingen en muisbewegingen bij testpersonen, in combinatie met EEG-scans. Deze data wordt verwerkt in een filmpje dat gelinkt is aan de websiteflow. De testpersoon krijgt dit filmpje te zien na afloop van de test en kan dan kwalitatieve toelichtingen geven. Het resultaat is een rapport waarin drie cruciale factoren zowel kwantitatief als kwalitatief worden geduid: de hoeveelheid blijdschap, frustratie, en aandacht in de user experience.

De klanten van Braingineers zijn momenteel veelal Nederlandse corporates en lopen uiteen van Albert Heijn tot Transavia en van RTL tot Vodafone. In hun online dashboard kunnen ze op elk moment een test aanvragen, waarmee de onderzoekers van Braingineers in het laboratorium aan de slag gaan. De klant ontvangt drie tot vijf werkdagen later de bevindingen van Braingineers in het dashboard.

Opschaling en internationalisering

Braingineers heeft de afgelopen jaren in de startupfase gewerkt aan het perfectioneren van haar proof of concept. Daarbij heeft Braingineers zich vooral gericht op Nederlandse corporate klanten die de volledige dienst afnemen – van testdesign tot eindrapport. Maar er is meer mogelijk. Braingineers onderzoekt bijvoorbeeld een licentiemodel waarbij de algoritmes kunnen worden verkocht aan klanten met een abonnement, die zelf eenmalig de benodigde hardware kopen om eigenhandig tests uit te voeren. Ook is er interesse voor een lightversie van de volledige service: in plaats van het uitbesteden van het analyseren van de resultaten, krijgen klanten de goedkopere optie alleen de testfilmpjes te zien en hun eigen conclusies te trekken. De developers van Braingineers werken nu aan verdere automatisering en het creëren van SaaS-oplossingen om het portfolio verder te differentiëren.

Met het aanbieden van deze nieuwe varianten op de huidige service worden de diensten van Braingineers zeer schaalbaar. Er is differentiatie mogelijk voor klanten buiten Nederland, klanten met kleinere budgetten, en klanten met meer eigen onderzoekscapaciteit. De volgende stap is het succesvol op de markt brengen van deze oplossingen, binnen en buiten Nederland, om de groeidoelstellingen van Braingineers te realiseren.

BEKIJK HET INTERVIEW MET DE CO-FOUNDERS VAN BRAINGINEERS

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.