Vice President - Corporate Strategy

Vice President - Corporate Strategy

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 2596 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De Corporate Strategy afdeling bij ING levert strategisch advies aan alle bedrijfsafdelingen van ING over de gehele functionele linie. De blootstelling aan een verscheidenheid van onderwerpen en een zichtbare positie ten opzichte van het management, maakt van deze afdeling een ideale voedingsbodem voor glansrijke doorgroeimogelijkheden binnen de bank.

Over ING Corporate Strategy

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke basis in Europa. De bank groeit gestaag in de rest van de wereld. De missie is: mensen in staat stellen altijd voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. Met meer dan 56.000 werknemers levert de bank commerciële diensten aan meer dan 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen.

De afdeling Corporate Strategy ondersteunt de strategische visie van de bank, waarborgt de implementatie van de Think Forward strategie, leidt high-impact strategische projecten en analyseert de prestaties. De afdeling rapporteert direct aan de internationale CEO en bestaat uit 20 professionals met uiteenlopende achtergronden (inclusief externe adviesbureaus zoals BCG, McKinsey, Bain en Oliver Wyman).

Vacature: Vice President

De Vice President stuurt een multidisciplinair team aan van 2 tot 4 interne consultants, een aantal afgevaardigden van interne klanten en aandeelhouders (zoals innovation, landen voor best practices, risk en finance) en (soms) externe consultants. De Vice President is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, inclusief projectscoping, definitie van werkstromen, verhaallijn, het waarborgen van de kwaliteit van de door de consultants uitgevoerde analyse en de communicatie met de belanghebbenden van het project.

Het diverse team (50% zijn niet-Nederlands) heeft de afgelopen 6 jaar meer dan 100 consultancy projecten uitgevoerd en gewerkt aan een breed scala aan onderwerpen:
 • Market Entry Strategy – ondersteuning verleend aan de Raad van Bestuur bij het beoordelen van de mogelijkheden op het gebied van het toetreden van nieuwe markten in nieuwe landen
 • Country Review – heeft verschillende landen-CEO’s geholpen met het bepalen van de beste middellange- tot langetermijnstrategie om de prestaties te verbeteren
 • Distribution Strategy – landenleiderschap ondersteund bij het ontwerpen van de strategie voor de retailbranche
 • SME Lending – ondersteuning van de lancering van een innovatief product door het bepalen van een waardepropositie en een marktstrategie
 • Client Segmentation – een segmentatiemodel gemaakt op basis van de behoeften/gedragingen van de klant met behulp van voorspellende analyses

Werkplek
Dankzij de sterke teamcultuur behoort de Corporate Strategy Afdeling consequent tot de top-10% van beste werkplekken binnen ING. Teamleden ontvangen uitgebreide ondersteuning om een versnelde carrière-ontwikkeling mogelijk te maken. Het team heeft een uitmuntende staat van dienst in zowel de oplevering van strategische projecten (NPS van ~90%) als in het plaatsen van alumni in senior posities, verspreid door het hele bedrijf.

“Werken voor Corporate Strategy biedt mij een unieke kans om te co-creëren en deel te nemen aan echt belangrijke onderwerpen, die de toekomst van ING vormgeven en een directe impact hebben op onze klanten, aandeelhouders en medewerkers. Elke dag is anders, met een interessante balans tussen leren en doen.”  – Sylwia Szymula, Managing Director Corporate Strategy, ING

Het beste van twee werelden
Binnen de afdeling Corporate Strategy wordt werkplezier gewoonlijk verkregen uit de hoge impact van de projecten en aanbevelingen. ING stimuleert echter een gezonde work/life-balance zodat teamleden de energie en de motivatie hebben om een stap extra te zetten wanneer dat nodig is. Gezien het internationale karakter van de ING Groep, zal de Vice President regelmatig naar het buitenland gaan. Vaak binnen de EU.

 

Interesse? 

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vice President – Corporate Strategy Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.