Sustainability & Business Development Manager

Sustainability & Business Development Manager

 • Scale-up
 • Consumer
 • Eco
 • Bussum
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2694 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Koffiejongens vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • In projectmanagement of consulting
 • Ondernemend
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Commercieel

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met biologisch afbreekbare koffiecups biedt De Koffiejongens het duurzame alternatief voor aluminium en plastic koffiecups. Duurzaamheid is voor De Koffiejongens een ongoing proces. Om dat proces te versnellen en de impact te vergroten, trekt de scale-up een Sustainability & Business Development Manager aan. Naast duurzaamheid, richt deze rechterhand van de CEO zich ook op het aanjagen van commerciële trajecten.

Over De Koffiejongens

De Koffiejongens maakt koffiecups die in alle Nespresso geschikte machines passen. Aluminium en plastic capsules zijn wellicht goedkoper in de productie, maar veel minder duurzaam dan de biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens. Hun cups zijn gemaakt van planten en kunnen na gebruik in het GFT-vak van de biobak of op de composthoop worden gegooid. Sinds 2017 kozen al 70.000 koffiedrinkers voor dit duurzame alternatief van De Koffiejongens. Het bedrijf is ook actief in Duitsland.

Duurzaamheid zit voor De Koffiejongens in veel meer dan alleen in koffiecups. Om het uiteindelijke doel van nul emissie te bereiken, willen ze in de hele keten de juiste keuzes maken. Zo gebruikt De Koffiejongens alleen Rainforest Alliance-gecertificeerde koffie. Hierdoor weten consumenten zeker dat er oog is voor de leefomstandigheden van koffieboeren en hun familie, en dat de koffie met respect voor de natuur is geteeld. Ook worden de pakketten – De Koffiejongens werkt met abonnementen – verpakt in verantwoord karton en op de fiets bezorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2021 is het bedrijf volledig CO2-neutraal en dit jaar kreeg het de B Corp-certificering.

“De Koffiejongens wil de koffie-industrie radicaal veranderen en zoveel mogelijk impact maken. In 2025 hopen we verantwoordelijk te zijn voor honderd miljoen koffiecups die op een duurzame manier gebruikt worden.” – Bart Dingjan, CEO

De Koffiejongens is weliswaar trots op zijn koploperspositie in duurzaamheid, maar nog lang niet tevreden. Er moeten nog veel stappen genomen worden om als eerste merk volledig emissievrije koffie aan te kunnen bieden. Vandaag de dag telt het team 15 professionals die zich vanuit het kantoor in Bussum gepassioneerd inzetten om dat doel te bereiken. Sinds september van dit jaar doen ze dat onder leiding van CEO Bart Dingjan, die eerder start-ups als Westwing en Naduvi naar successen leidde.

Vacature: Sustainability & Business Development Manager

De Koffiejongens heeft grote ambities, waarbij sterke groei en het vooroplopen op het gebied van duurzaamheid hand in hand gaan. In het duurzaamheidsdomein zijn er nog legio kansen, die de Sustainability & Business Development Manager stuk voor stuk gaat verzilveren.

De Sustainability & Business Development Manager buigt zich over de duurzaamheidsstrategie en bepaalt hoe deze optimaal verder ontwikkeld moet worden. Welke stappen kan en moet De Koffiejongens nog meer zetten om de gedroomde nul emissie te bereiken en daadwerkelijk ’s werelds duurzaamste koffiemerk te worden? Concrete ideeën, projecten en doelstellingen bundelt de Sustainability & Business Development Manager in een gestructureerde roadmap. Projecten die daaruit voortvloeien hebben betrekking op de footprint in de hele keten: van de wijze waarop de koffie geproduceerd wordt tot hoe het vervoerd wordt – en alles daartussenin. Daarbij gaat de Sustainability & Business Development Manager pragmatisch en resultaatgericht te werk. En vooral: in een hoog tempo. Want zoals het een echte scale-up betaamt, wordt er bij De Koffiejongens snel geschakeld en worden plannen meestal nog sneller uitgevoerd.

Naast het versterken en uitrollen van de duurzaamheidsstrategie, is de Sustainability & Business Development Manager de drijvende kracht achter diverse commerciële projecten. Ook op dat vlak valt er voor De Koffiejongens nog een wereld te winnen. Zo wil het bedrijf op termijn ook koffiebonen op de markt brengen. De Sustainability & Business Development Manager stippelt daarvoor de juiste go-to-marketstrategie uit, en werkt daarbij nauw samen met de collega’s van Marketing, Finance en Operations. Ook het ontsluiten van nieuwe afzetkanalen – momenteel zijn de koffiecups alleen verkrijgbaar via de eigen webshop en Bol.com – is een project van de Sustainability & Business Development Manager. Zij/hij/hen trekt de juiste experts aan en zet nieuwe partnerships op.

“De rol is een geweldige kans voor een high potential met een scherp commercieel brein en een passie voor duurzaamheid. Je krijgt alle vrijheid en het vertrouwen om ideeën te opperen, ze uit te werken en de rest van de organisatie daarin mee te nemen. De basis staat, nu is het tijd om in volle vaart verder te groeien. Hoe meer schaal, hoe meer impact.” – Bart Dingjan, CEO

Die ondernemende, ‘go-getter’ aanpak is tekenend voor de rol en voor De Koffiejongens als organisatie. Hier werken slimme, gedreven mensen die er met elkaar de schouders onder zetten om ambitieuze doelstellingen te realiseren. Door elkaar te enthousiasmeren, te overtuigen en uit te dagen, worden grote successen behaald. De Sustainability & Business Development Manager zorgt ervoor dat De Koffiejongens die commerciële en duurzame organisatie blijft die tot in de verre toekomst successen blijft beleven.

 

Interesse?

De Koffiejongens werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Ole Cohen via olecohen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.
Let op: als je op deze vacature solliciteert, gaan we ervan uit dat je toestemming geeft om je gegevens te delen met De Koffiejongens.

Contact

Ole Cohen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.