Strategy & Investor Relations Manager

Strategy & Investor Relations Manager

 • Consulting Exit
 • Almere
 • Gepubliceerd op: 18 april 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1087 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 4 jaar ervaring
 • Met strategieconsulting
 • Ervaring met de energietransitie
 • Stakeholdermanagement
 • Veranderkracht

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Alfen is een bepalende speler met een uniek aanbod van producten en diensten die de energietransitie bevorderen. De snelle groei stimuleert het bedrijf om zowel op korte als lange termijn gedegen strategische keuzen te maken om zo koploper te blijven op de Europese markt. De Strategy & Investor Relations Manager gaat hierin een impactvolle rol spelen.

Over Alfen

Alfen ontwikkelt en produceert innovatieve energieoplossingen in de vorm van producten en turn-key projecten. Het bedrijf is opgericht in 1937 en heeft een ruim 85 jaar lange geschiedenis in slimme netoplossingen. Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en diverse andere producten en diensten is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Dankzij deze unieke combinatie van activiteiten kan Alfen haar klanten end-to-end oplossingen aanbieden en hen ondersteunen bij hun verduurzamingsslag. Geen enkele andere speler in Europa biedt geïntegreerde totaaloplossingen, zoals Alfen dat doet.

Unieke marktpropositie
Alfen heeft een leidende marktpositie in Nederland, groeit snel en telt momenteel ongeveer duizend medewerkers. In 2023 realiseerde het bedrijf vijftien procent groei met een omzet van ruim vijfhonderd miljoen euro. Het aandeel van de productlijnen smart grid solutions, laadpalen en slimme energieopslag hierin was ongeveer gelijk. In de afgelopen jaren groeide Alfen exponentieel in België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen en Spanje. De internationale omzet is goed voor zo’n vijftig procent van het totaal.

Sinds de beursgang in 2018 tonen steeds meer analisten en investeerders interesse in de visie en strategie van Alfen. Inmiddels volgen twaalf sell-side analisten uit binnen- en buitenland het aandeel Alfen. Ook houden sell-side analisten en buy-side investeerders de nieuwsupdates en kwartaalrapportages nauwlettend in het oog. De groeidoelstellingen van Alfen zijn stevig. De Strategy & Investor Relations Manager neemt het initiatief om strategische programma’s te managen die helpen deze groeiambities waar te maken. Daarnaast speelt zij/hij een bepalende rol bij het neerzetten van het equityverhaal van Alfen en het versterken van de relaties met investeerders en de financiële markt.

Vacature: Strategy & Investor Relations Manager

Dit is een tweeledige rol die enerzijds bestaat uit strategische programma’s opzetten en coördineren en inhoudelijk tot oplossingen komen met de stakeholders, en anderzijds uit het versterken van relaties met investeerders. Deze rol rapporteert aan de Director Strategy & Investor Relations.

Strategie
Alfen maakt als bedrijf en organisatie een snelle groei door en heeft een enorme transitie ondergaan. Tussen 2017 en 2023 realiseerde het bedrijf een CAGR (samengesteld jaarlijks groeipercentage) van 38 procent. Dergelijke groei vereist gedegen strategische ondersteuning bij het maken van bedrijfsbeslissingen die de toekomst van Alfen bepalen en ook bij het vertalen van deze beslissingen in strategische programma’s.

De Strategy & Investor Relations Manager werkt aan strategische programma’s en rapporteert hierbij rechtstreeks aan de stakeholders, vaak leden van het executive team, en de managementteams van de verschillende productlijnen. Hierbij gaat het onder meer om het kritisch benaderen van belangrijke businessvragen op het vlak van onder andere de groeistrategie, business development, purchasing, productie, supply chain, R&D en digitalisatie binnen Alfen. Maar tot de voorbeelden behoren ook programma’s zoals Performance Management of Corporate Sustainability Reporting.

Het identificeren van de juiste keuzen, onderbouwd met steekhoudende argumenten, vereist een diepgaande markt- en organisatiekennis. De Strategy & Investor Relations Manager bouwt binnen en buiten de sector een netwerk op om relevante data en inzichten op te halen, te analyseren en zo een gefundeerd advies op te stellen. Zij/hij kan een overtuigende presentatie met een heldere verhaallijn geven om het executive team, maar ook andere interne stakeholders, te overtuigen. Mensen meekrijgen en motiveren en bijdragen aan de veranderbereidheid binnen de organisatie is een belangrijk onderdeel van deze rol.

“In deze rol krijg je vanaf dag één enorm veel exposure en leer je snel de gehele organisatie kennen. Het is een springplank om door te groeien naar een rol met eindverantwoordelijkheid binnen strategie, IR of de business.” – Dico van Dissel, Director Strategy & Investor Relations

Investeerdersrelaties
Als beursgenoteerd bedrijf onderhoudt Alfen een actieve dialoog en nauwe relaties met investeerders en andere stakeholders, zoals banken en analisten. Hier draait alles om de strategische positionering van de bedrijfsactiviteiten en prestaties van Alfen. In nauwe samenwerking met het executive team zal de Strategy & Investor Relations Manager de berichtgeving rondom financiële rapportages voorbereiden en vertalen in aansprekende presentaties voor analisten en bestaande en potentieel nieuwe aandeelhouders. Zij/hij weet tijdens roadshows en internationale conferenties het unieke equityverhaal van Alfen met flair en passie over te brengen om zo de positionering van Alfen verder te versterken. Door actief betrokken te zijn bij de investeerdersgemeenschap bouwt de Strategy & Investor Relations Manager snel sterke relaties met investeerders op. Zij/hij gebruikt de kennis uit deze interacties om de strategie verder aan te scherpen.

Werken bij Alfen betekent werken voor een invloedrijke speler op de markt voor duurzame energie. Het dynamische speelveld en de breedte van de rol maken het een interessante consultancy-exit-mogelijkheid met grote impact.

Interesse?

Alfen werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Strategy & Investor Relations Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.