Alfen

Alfen

Alfen

Alfen ontwikkelt en produceert innovatieve energieoplossingen en verkoopt deze als producten of projecten. Het bedrijf heeft een geschiedenis van 80 jaar in slimme netoplossingen en breidde haar portfolio afgelopen jaren uit van transformatorstations naar smart grids, energieopslagsystemen en laadpalen voor elektrische auto’s. Deze unieke combinatie van activiteiten maakt het voor de energiespecialist uit Almere mogelijk om geïntegreerde oplossingen aan te bieden aan haar klanten.

 

Energie voor de toekomst

Zo combineerde Alfen haar activiteiten op het gebied van smart grids, laadpalen en energieopslag recent in een project voor het ADO Den Haag stadion. Overdag wordt er in het voetbalstadion energie opgewekt via zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion ’s avonds te verlichten, maar wordt ook gebruikt om het toenemende aantal elektrische voertuigen van bezoekers op te laden. Op piekmomenten zijn dit er namelijk zo veel dat de netaansluiting tegen capaciteitsproblemen aanliep. Met het energieopslagsysteem van Alfen kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt ’s avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt en wordt het net niet overbelast.

Unieke Marktpositie

Alfen heeft een marktleidende positie in Nederland, groeit snel in het buitenland en telt momenteel ongeveer 300 medewerkers. In 2017 draaide het bedrijf zo’n 74 miljoen euro omzet, waarvan ongeveer driekwart uit smart grid solutions en een kwart uit laadpalen en slimme energieopslag. Deze drie productlijnen geven Alfen een unieke marktpropositie. Op ieder onafhankelijk product kent het bedrijf geduchte concurrentie, maar geen enkele andere speler in Europa biedt geïntegreerde totaaloplossingen, zoals Alfen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.