Strategy & Business Development Manager

Strategy & Business Development Manager

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 11376 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FD Mediagroep werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Binnen consulting of private equity
 • Sterke interpersoonlijke vaardigheden
 • Analytisch
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Vraag een willekeurige ondernemer of bestuurder naar diens favoriete medium en de kans is groot dat het antwoord FD of BNR is. Moederbedrijf FD Mediagroep is continu in beweging. Door belangrijke strategische projecten op te zetten en uit te voeren, is de Strategy & Business Development Manager de drijvende kracht achter vernieuwingen van FD Mediagroep.

Over FD Mediagroep

Het FD, BNR, FD Business en Company.info: stuk voor stuk sterke merken van FD Mediagroep (FDMG), het toonaangevende mediabedrijf voor zakelijk Nederland met haar hoofdkantoor op steenworp van het Amsterdamse Amstelstation. FDMG helpt leiders van vandaag en morgen besluiten te nemen en vooruitgang te realiseren. Voor henzelf, voor hun organisaties en voor de samenleving.

Sinds 2010 is FDMG vrijwel volledig in handen van HAL Investments. Het afgelopen decennium stond grotendeels in het teken van digitalisering. Maar natuurlijk is die reis nooit voltooid. Ontwikkelingen gaan razendsnel en de markt kan er over een paar maanden volledig anders uitzien. Omdat die kaarten elk jaar weer opnieuw worden geschud, neemt FDMG haar strategie ook jaarlijks zorgvuldig onder de loep. In een intensief proces dat een paar maanden bestrijkt en resulteert in een strategiedag met de raad van commissarissen, wordt de strategie elk jaar opnieuw geformuleerd.

Vacature: Strategy & Business Development Manager

De Strategy & Business Development Manager is de drijvende kracht achter alle grote strategische projecten van FD Mediagroep. Zij/hij werkt nauw samen met Eugenie van Wiechen (CEO), aan wie de Business Development Manager direct rapporteert. Maar ook met de CFO, Jeroen van Dijk, schakelt zij/hij regelmatig.

De Strategy & Business Development Manager brengt nieuwe initiatieven tot leven en zorgt er zelfstandig voor dat ze in de organisatie worden ingebed. Dit gaat zowel om het toevoegen van nieuwe titels en/of concepten als om het ontwikkelen van een strategie om de toekomstbestendigheid van bestaande producten en merken te vergroten.

De Strategy & Business Development Manager houdt zich bezig met uiteenlopende projecten. De gemene deler is dat ze allemaal cruciaal zijn voor groei en toekomstig succes van FDMG, en vrijwel altijd meerdere lagen in de organisatie raken. De Strategy & Business Development Manager heeft zowel een inhoudelijke als een coördinerende rol, en geniet veel exposure naar het directieteam en naar de business.

Strategische vraagstukken en projecten

De jaarlijkse strategieherijking is een ongoing aandachtspunt voor de Strategy & Business Development Manager. In dit traject – dat gedurende enkele maanden per jaar veel van haar/zijn tijd en aandacht vraagt – werkt de Business Development Manager heel nauw samen met Eugenie van Wiechen.

Stevige groei van de merken Company.info en FD Business staat hoog op de agenda van FDMG, en dus ook op die van de Strategy & Business Development Manager. Voorheen vonden fusies, overnames en fysieke uitbreiding vooral binnen Nederland plaats, maar tegenwoordig kijkt FDMG ook steeds meer over de landsgrenzen heen. Zo kocht FDMG eind vorig jaar voor het eerst een buitenlands mediabedrijf, het Britse Investment Publishers Europe (IPE). Company.info opende drie jaar geleden al een kantoor in Duitsland, en wil graag stappen zetten in de rest van Europa. De Strategy & Business Development Manager speelt in de uitbreiding van beide portefeuilles een belangrijke rol.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van projecten en vraagstukken waarin de Strategy & Business Development Manager zich vastbijt. Bij elke analyse heeft de nieuwsgierige Strategy & Business Development Manager helder voor ogen wat het doel is en wat mogelijke vervolgstappen zijn. Die zij/hij indien nodig ook weer bij kan stellen, want in de dynamische markt waarin FDMG opereert, heeft niemand een glazen bol. Desondanks maakt de Strategy & Business Development Manager weloverwogen keuzes en beschikt zij/hij over de interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden om mensen daarin mee te nemen. Daar hoort ook af en toe ‘nee’ zeggen bij: de Business Development Manager kan goed prioriteiten stellen en hoofd- van bijzaken scheiden.

“Als Business Development Manager komen er heel veel vragen over verschillende thema’s op je af. Aan jou de taak om snel te begrijpen waar het om gaat, en wat we moeten doen om snel tot een oplossing of antwoord te komen. Natuurlijk zijn we er altijd om je te ondersteunen, maar we geven je alle vrijheid om vraagstukken zelfstandig op te pakken.” – Eugenie van Wiechen, CEO

Deze functie biedt een uitdagende kans voor een ervaren consultant of investment manager. Juist omdat de Strategy & Business Development Manager heel dicht op de directie zit en gelijktijdig heel nauw samenwerkt met de business, heeft zij/hij op de volle breedte van FD Mediagroep impact. Wat zij/hij analyseert en adviseert heeft invloed op de koers van het bedrijf en al haar merken, en bepaalt grotendeels hoe succesvol FDMG zich verder zal ontwikkelen.

Sterke analytische kwaliteiten zijn een randvoorwaarde voor de functie van Strategy & Business Development Manager. Daarnaast zijn een proactieve, ondernemende mindset en een resultaatgerichte aanpak essentieel.

 

Interesse?

FD Mediagroep werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.