Senior Consultant Logistieke Strategie

Senior Consultant Logistieke Strategie

 • Consulting Exit
 • Logistics
 • Utrecht
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2213 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 4 jaar ervaring in Strategy Consulting
 • Kwantitatieve opleiding, bijvoorbeeld Econometrie of een exacte wetenschap
 • Conceptueel en abstract denkvermogen
 • Project- en stakeholdermanagement
 • Interesse in logistiek

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met 13 miljoen actieve klanten is bol.com de populairste winkel van Nederland en België en dat aantal groeit nog steeds. Het is aan de Senior Consultant Logistieke Strategie om de logistiek continu te vernieuwen om het exploderende volume en de klantwensen van overmorgen te kunnen bijbenen.

Over bol.com

Bol.com is hét online retail-techplatform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kunnen kiezen uit meer dan 41 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 49.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit af is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. In 2021 noteerde het bedrijf een recordomzet (totaal handelsvolume) van 5,6 miljard euro – een stijging van ruim negentig procent ten opzichte van 2019.

 “Hoewel bol.com al ruim twintig jaar bestaat, voelt het nog steeds als een scale-up. We zijn continu in beweging en wars van bureaucratie.” – Rogier van Drooge, Director Logistieke Strategie

Tijdens de afgelopen feestdagen, traditioneel de drukste tijd van het jaar, liep de teller op tot zo’n twintig bestellingen per seconde. Een enorm aantal en een fikse uitdaging. Om te garanderen dat bol.com haar logistieke belofte bij elk ordervolume, hoe hoog ook, kan blijven inlossen, zet bol.com in op het continu optimaliseren van de distributieketen. Of het bedrijf daarin slaagt, ligt voor een groot deel in handen van de afdeling Logistieke Strategie, met een groeiend team van zo’n tien strategieconsultants, data scientists en analisten. Aan hen de taak de logistieke operatie effectief op te schalen richting de toekomst.

Vacature: Senior Consultant Logistieke Strategie

Terwijl het volume explodeert en het assortiment en het aantal bestellingen onverminderd blijven groeien, zorgt de Senior Consultant Logistieke Strategie ervoor dat de logistiek vlekkeloos meeschaalt. Zij/hij ontwerpt – samen met collega’s – het logistieke netwerk van de toekomst en coördineert de projecten die daaruit voortkomen. De Senior Consultant Logistieke Strategie rapporteert aan Saskia Scheffers, de Manager Logistieke Strategie, en focust met name op warehousing.

“De enorme druk op de logistiek kan de bottleneck worden voor verdere groei. Door de distributieketen oneindig schaalbaar in te richten, speel je als Senior Consultant Logistieke Strategie een cruciale rol in de toekomstige groei van bol.com.” – Saskia Scheffers, Manager Logistieke Strategie

Hoe moet de logistieke infrastructuur van bol.com er in 2025 uitzien? En in 2030? Dat is waar de Senior Consultant Logistieke Strategie zich op richt. Een complex vraagstuk dat een fors beroep doet op haar/zijn conceptueel en strategisch denkvermogen, analytische kwaliteiten en talent om stakeholders te managen. Projecten die zij/hij op kan pakken, gaan bijvoorbeeld over de warehouse roadmap, de impact van nieuwe assortimenten, stock management en de optimale oplossing voor extra grote producten – het leveren van tuinhuisjes vraagt immers om een ander proces dan het leveren van AirPods.

Samenwerking is een belangrijk aspect van de rol. De Senior Consultant Logistieke Strategie schakelt onder andere veelvuldig met de andere teams binnen Logistiek, met de commerciële teams en met verschillende externe partijen. Zij/hij toont zich in deze interacties een stevige en inhoudelijke gesprekspartner en faciliteert gedragen besluitvorming binnen het MT en de directie. De Senior Consultant Logistieke Strategie betrekt kortom veel verschillende stakeholders bij beslissingen en zorgt dat besluiten enthousiast worden omarmd. Daarvoor beschikt zij/hij over grote communicatieve en sociale vaardigheden.

Met dagelijkse verantwoordelijkheden als problemen structureren, complexe onderwerpen doorgronden en terugbrengen tot de kern, stakeholders meenemen, analyses uitzetten en storylines opzetten, is dit een ideale positie voor een strategieconsultant die niet meer alleen uitdagende vraagstukken op wil lossen maar ook haar/zijn adviezen in de praktijk wil realiseren.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.