Senior Business Development Manager

Senior Business Development Manager

 • Legal
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 11 januari 2024
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1366 views

Kandidaatprofiel*

 • WO-werk- en -denkniveau
 • Ten minste 5 jaar marketing-/business development-ervaring in de zakelijke dienstverlening
 • Interesse in technologie, media of communicatie
 • Nederlandstalig

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Senior Business Development Manager van CMS – wereldwijd een toonaangevend en vooruitstrevend advocatenkantoor – is verantwoordelijk voor de propositie Technologie, Media en Communicatie in Nederland. Zij/hij/hen adviseert de partnergroep onder meer over profilering, partnerships, marketingplannen en propositieontwikkeling. De Senior Business Development Manager houdt daarnaast een oog op technologische trends en speelt hierop in.

Over CMS

CMS is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met meer dan zeventig vestigingen in ruim veertig landen. Het kantoor is al meer dan een eeuw actief op de Nederlandse markt, in verschillende sectoren zoals vastgoed, farma, finance, energie en technologie.

Het belang van de cliënt en de cliëntgerichtheid van iedere advocaat staan bij CMS voorop. CMS kan hierbij putten uit zijn wereldwijde expertise, jarenlange ervaring en gedrevenheid. Het advocatenkantoor is zich bewust van toekomstige ontwikkelingen en de maatschappelijke impact hiervan. Naast het signaleren van bedreigingen speelt het advocatenkantoor ook in op kansen. Niet alleen voor zijn cliënten maar ook voor de toekomst van het kantoor.

ESG is bij CMS een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie. CMS neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook serieus en creëert een cultuur waarin iedereen maximaal tot haar/zijn/hun recht kan komen. Daarnaast wil het kantoor een bijdrage leveren om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Via initiatieven en projecten zet CMS zijn talenten, geografische reikwijdte en middelen in om een positieve impact te maken op het leven van anderen.

Vacature: Senior Business Development Manager

De Senior Business Development Manager komt te werken binnen de afdeling Business Development & Operations (17 fte) en rapporteert aan de Director Business Development, Marketing & Operations. De nieuwe Senior Business Development Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in de markt zetten van de nieuwe technologie-gedreven propositie(s). Ook krijgt zij/hij/hen de mogelijkheid om de sterke marktpositie van CMS in de sector Technologie, Media en Communicatie in Nederland verder uit te bouwen.

De verantwoordelijkheden van de Senior Business Development Manager lopen breed uiteen. Zo gaat zij/hij/hen niet alleen aan de slag met de introductie van de nieuwe proposities, maar houdt zij/hij/hen zich ook bezig met het ondersteunen van pitches voor potentiële cliënten, het ontwikkelen van marketingplannen en het adviseren van de verschillende partners. Bij dit advies draait het onder meer over (maatschappelijke) trends, iets waar de Senior Business Development Manager graag op inspeelt. Daarnaast denkt zij/hij/hen proactief mee over strategische onderwerpen als pricing, client listening en thought leadership.

“CMS is een advocatenkantoor dat toekomstgericht is en de goede dingen wil doen. Regeren is vooruitzien. Van een Senior Business Development Manager verwachten wij dan ook dat zij/hij/hen op de hoogte is van de nieuwste technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, dit weet door te vertalen naar businessmogelijkheden en de verschillende belangen van belangrijke stakeholders hierbij niet uit het oog verliest.” – Erik Hoogenhout, Director Business Development, Marketing & Operations

De Senior Business Development Manager is niet alleen een sparringpartner voor de business, maar ook een belangrijke schakel tussen de betreffende sector en CMS. Zij/hij/hen kent de vragen en uitdagingen die spelen in de markt, weet hier snel op te acteren en houdt marktinformatie actief bij. Daarnaast weet de Senior Business Development Manager niet alleen verbinding te maken maar krijgt zij/hij/hen ook verschillende stakeholders in beweging. De Senior Business Development Manager richt zich primair op Nederland maar werkt ook samen met teams van buitenlandse vestigingen.

CMS is de ideale plek voor iemand die bij wil dragen aan de groei van een toekomstbestendig advocatenkantoor en betrokken wil zijn bij de commerciële invulling hiervan.

 

Interesse?

CMS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Business Development Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.