Rechterhand van de CTO

Rechterhand van de CTO

 • Consulting Exit
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1843 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Company.info werkgeverspagina voor andere vacatures

Als rechterhand van de CTO van Company.info werk je nauw samen met de directie van een veelbelovende scale-up. Zij/hij gaat grote projecten leiden en spart met CTO en CEO over de strategische richting van het data intelligence bedrijf. Een mooie instappositie met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en interessante doorgroeimogelijkheden.

Over Company.info

De beste beslissingen beginnen bij Company.info. Het databedrijf biedt professionele dienstverleners uitgebreide informatie over klanten, leads en zakelijke relaties. Zo helpt Company.info de prestaties van haar klanten op Sales, Marketing en Risk & Compliance drastisch te verbeteren.

Company.info combineert data uit verschillende bronnen, waaronder de KVK, nieuwsmedia, jaarverslagen en het Kadaster. Vervolgens structureert en koppelt het bedrijf de gegevens waardoor niet alleen een compleet, overzichtelijk en betrouwbaar beeld ontstaat, maar er – met behulp van AI – ook voorspellende inzichten uit naar voren komen. Daarmee lopen de klanten van Company.info altijd voorop.

Via verschillende technologisch gedreven proposities biedt Company.info toegang tot de meest actuele bedrijfsinformatie. Zo heeft het databedrijf een eigen online platform, bieden ze plug-ins voor onder andere CRM- en ERP-systemen, bouwen ze toegankelijke en intuïtieve dashboards, en leveren ze data on demand.

“In een paar jaar is ons team van 30 naar 90 man gegroeid. Toch blijven we een platte organisatie: iedereen krijgt brede verantwoordelijkheid en ownership. Zie je iets wat beter kan? Dan krijg je alle ruimte om het op te pakken en te verbeteren.” – Matthijs Tetteroo, CEO

Company.info is – samen met het FD en BNR Nieuwsradio – onderdeel van FD Mediagroep. Het bedrijf is groot in Nederland en heeft ook in Duitsland een kantoor. Op termijn staat verdere Europese expansie op de planning. Company.info boekt de laatste jaren double digit groei. Met nieuwe producten en services wil het bedrijf dat tempo vasthouden en uitgroeien tot de grootste B2B-dataleverancier van Nederland.

Vacature: Rechterhand van de CTO

De CTO van Company.info leidt een team van zo’n 35 architecten, developers en data scientists. Om te zorgen dat hij zich nog meer kan toeleggen op de strategische vraagstukken, zoekt de CTO een rechterhand die een deel van zijn taken over kan nemen. De rechterhand van de CTO leidt bijvoorbeeld grote projecten die de individuele teams overstijgen en wordt mogelijk ook verantwoordelijk voor een compleet domein, bijvoorbeeld privacy of data security.

“Als mijn rechterhand leer je de organisatie en onze business snel kennen. Vanuit daar zijn allerlei mooie vervolgstappen mogelijk, bijvoorbeeld richting Tech of Product.” – Henk Pijper, CTO

Bij het managen van grote projecten, komt ervaring met projectmanagement en een sterk probleemoplossend vermogen goed van pas. Concrete projecten die de rechterhand van de CTO op zich kan nemen, zijn bijvoorbeeld:

 • Ontwerpen en coördineren van teamoverstijgende productinnovaties
 • Aansturen van technische innovaties om tot een kortere time-to-market te komen
 • Verkennen van de next step aan product & data innovaties in Duitsland
 • Troubleshooten van haperende functionaliteiten waarbij de oplossing ligt in de afstemming tussen verschillende teams
 • Verkennen van een nieuwe markt en plannen uitwerken om activiteiten in dat land op te starten.

De rechterhand werkt nauw samen met de CTO (oud-McKinsey) en de CEO (oud-BCG), en spart met hen over strategische vraagstukken. Doordat de functie niet strak omlijnd is, krijgt zij/hij de kans om het zelf mede vorm te geven. Dat biedt alle ruimte om proactief uitdagingen aan te gaan die aansluiten bij haar/zijn specifieke interesses en kwaliteiten.

 

Interesse?

Company.info werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com met een Strategy Consulting achtergrond. Heb je interesse maar een andere achtergrond? Neem dan contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Rechterhand van de CTO Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.