Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Programmamanager Marketing & Shopping

Programmamanager Marketing & Shopping

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1322 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com maakt haar klanten graag blij. Ultieme klantloyaliteit is een van de belangrijkste doelstellingen van de Marketing & Shopping-afdeling. De Programmamanager Marketing & Shopping is de drijvende kracht achter het M&S strategieproces en bouwt een schaalbare, flexibele Marketing & Shopping-organisatie die klaar is voor de toekomst. 

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2020 noteerde bol.com een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst zeventig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2020 verwerkte de webwinkel zevenhonderd(!) orders per minuut. Bol.com groeit razendsnel, maar is nog lang niet uitgegroeid. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt men voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek. Dit alles in combinatie met de ambitie om klimaatneutraal winkelen mogelijk te maken in 2025.

De motor achter de razendsnelle groei is dat bol.com haar klanten door en door kent. Door eerder en beter te begrijpen waar klanten naar zoeken, kan het bedrijf klanten maximaal relevant informeren en een ongeëvenaarde winkelervaring neerzetten. Het uiteindelijke doel is om het dagelijks leven van haar klanten makkelijker te maken. Hoe loyaal klanten zijn, is daarvoor een goede graadmeter.

Vacature: Programmamanager Marketing & Shopping

De Programmamanager Marketing & Shopping zet samen met het MT – waar zij/hij zelf lid van is – en de CMO een heldere marketing- en shoppingstrategie uit, waarbij ultieme klantloyaliteit het doel is. Dat geldt niet alleen voor de Programmamanager Marketing & Shopping; ultimate loyalty-denken moet in de mindset van de hele organisatie verankerd worden.

De Programmamanager Marketing & Shopping is de drijvende kracht achter verschillende projecten die bijdragen aan grotere klantloyaliteit. Projecten lopen vaak over verschillende afdelingen heen. Aan de Programmamanager Marketing & Shopping om over alle projecten het overzicht te houden, scherp te blijven op de inhoud en de processen te bewaken. Zij/hij is niet alleen betrokken bij het ontwikkelen en uitstippelen van de strategie, maar ook bij de uitvoer ervan.

Ownership van A tot Z
M&S-projecten zijn inhoudelijk zeer divers. Ze kunnen gericht zijn op marketing, organisatieontwikkeling, of over HR- of finance-gerelateerde thema’s gaan. Over elk strategieproces neemt de Programmamanager Marketing & Shopping van A tot Z op overtuigende wijze ownership en scherpt het proces continu aan.

De Programmamanager Marketing & Shopping betrekt de 350 M&S-collega’s bij de strategie en de projecten. Zij/hij zorgt ervoor dat iedereen weet welke koers gevaren wordt en wat eenieders rol in het geheel is. De Programmamanager Marketing & Shopping manifesteert zich binnen de organisatie als ambassadeur van een werkwijze die een nóg sterkere customer focus stimuleert.

Nauw samenwerken met de CMO
De rol van Programmamanager Marketing & Shopping is nieuw binnen bol.com. Het is een geweldige kans om samen met de CMO en top-notch marketeers na te denken over de strategische uitdagingen en kansen voor bol.com. Dat de rol met een zeer steile leercurve gepaard gaat, staat vast. Met in het achterhoofd dat doorgroeien bij bol.com eerder regel dan uitzondering is, kan deze rol het begin van een prachtige carrière binnen de organisatie zijn. De Programmamanager Marketing & Shopping rapporteert direct aan Boukje Taphoorn, Chief Marketing Officer.

Ik steek veel energie in het vinden van de allerbeste mensen voor mijn team. Daarom heb ik er geen enkele moeite mee om ze alle ruimte te geven om hun rol naar eigen goeddunken in te vullen. Mensen empoweren is absoluut een van mijn kernwaarden.” – Boukje Taphoorn, Chief Marketing Officer

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.