Product Owner

Product Owner

 • IT
 • Health
 • Amsterdam
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 943 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de LOGEX werkgeverspagina voor andere vacatures

LOGEX is dé expert op het gebied van healthcare analytics. De organisatie heeft een duidelijke missie: de kwaliteit, transparantie en efficiëntie van de gezondheidszorg verbeteren. Met sterke analytische, communicatieve en commerciële skills levert de Product Owner een wezenlijke bijdrage aan verdere groei van de organisatie. 

Over LOGEX

LOGEX Group is een snelgroeiende, marktleidende organisatie in ‘healthcare analytics’. Met behulp van big data en geavanceerde software bieden wij verschillende zorgaanbieders (ziekenhuizen, artsen, verzekeraars) een breed scala aan technologische oplossingen, die inzicht geven in zowel patiënt-uitkomsten als kosten van de zorg. Daarmee is LOGEX de eerste ’one-stop-shop’ voor Value Based Healthcare wereldwijd. Bij de jonge, ambitieuze organisatie werken 250 medewerkers in vestigingen in Nederland, Tsjechië, Zweden, Finland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk en Saudi Arabië.

LOGEX is ervan overtuigd dat het door slim gebruik te maken van big data en technologie, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg flink kan verbeteren. Daar leveren ze een vitale bijdrage aan door producten en diensten te ontwikkelen waarmee ziekenhuizen, medisch specialisten en wetenschappelijke organisaties zich doelgerichter en efficiënter kunnen organiseren.

Life Sciences team
Het Life Sciences team – momenteel bestaand uit acht mensen – is enorm aan het groeien en volop in beweging. Het team is primair verantwoordelijk voor het verwerven van inzichten in het gebruik en de werking van duurdere medicijnen. Met het oog op de vergrijzing, verwacht men een flinke toename van medicijngebruik en nieuwe medicijnen – en een dito toename in kosten. Om die stijgende kosten in toom te kunnen houden, is het essentieel om heel helder in kaart te hebben wat precies het effect van de medicijnen is. Daarvoor bieden de data en dashboards van het Life Sciences team uitkomst.

Vacature: Product Owner

Contact met klanten – overwegend ziekenhuisapotheken en medisch personeel – is een belangrijke voorwaarde voor het team om te kunnen (blijven) groeien en doelstellingen te realiseren. De Product Owner van het Life Sciences team onderhoudt nauw contact met bestaande en nieuwe klanten. Want de markt is nog lang niet verzadigd; de groeipotentie is enorm.

“De Product Owner maakt onderdeel uit van het Life Sciences team, maar werkt nauw samen met andere teams binnen de LOGEX Groep. Verschillende projecten bij diverse klanten lopen tegelijkertijd door elkaar heen. Dat maakt het naast een hele interessante, ook een zeer dynamische rol.”  – Nelleke Mensink, Senior Recruiter

De grootste verantwoordelijkheid van de Product Owner ligt bij de dashboards rondom een bepaald ziektebeeld, dat zij/hij maakt in samenwerking met de opdrachtgever en ziekenhuizen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de DICA geneesmiddelen dashboards, waarmee ziekenhuisapothekers en medisch specialisten meer inzicht krijgen in gebruik, kosten en uitkomsten van dure geneesmiddelen in de klinische praktijk. De dashboards geven onder andere inzicht in het aantal patiënten, welke medicatie ze hebben gekregen en andere, relevante inzichten waarbij verschillende databronnen worden gecombineerd. De inzichten die deze verschillende databronnen opleveren, dragen direct bij aan een betere gezondheidszorg.

Dashboards tot een succes maken
De hoofdtaak van de Product Owner is om van het dashboard een succes te maken. Succesvol is het wanneer het product waardevol is voor ziekenhuizen en fabrikanten, en zoveel mogelijk ziekenhuizen er op een goede manier gebruik van maken. En natuurlijk wanneer het voor de organisatie de gewenste businesswaarde heeft. Om deze doelstellingen te realiseren, werkt de Product Owner samen met een zelfsturend, multidisciplinair en internationaal team. De eindverantwoordelijkheid voor het (door) te ontwikkelen product ligt echter volledig bij de Product Owner.

Onder haar/zijn taken vallen:

 • Inventariseren en uitwerken van wensen, behoeftes en doelstellingen van de opdrachtgever en de gebruikers, en deze vertalen naar een strategische roadmap;
 • Opstellen van epics, story lines en user stories en deze prioriteren, beheren en testen;
 • Rapporteren over en bewaken van de voortgang van de productontwikkeling;
 • Organiseren en geven van demo’s voor ziekenhuizen;
 • Presenteren van het dashboard tijdens spiegelbijeenkomsten
 • Fungeren als aanspreekpunt voor vragen van het ontwikkelteam en stakeholders

Analytisch brein met commerciële inslag
Hoewel de analisten uit het team degene zijn die het kwantitatieve onderzoek uitvoeren, weet de Product Owner zeker van de analytische hoed en de rand. Zij/hij is intensief betrokken bij het werk van de data-analisten, maar heeft binnen het team duidelijk een meer commerciële rol.

Presentaties, brainstormsessies en trainingen geven bij klanten is core business voor de Product Owner, net als voorstellen schrijven voor (nieuwe) klanten en hen regelmatig bezoeken. Tijdens zo’n bezoek biedt de Product Owner ziekenhuisapothekers het inzicht dat ze nodig hebben om datagedreven beslissingen te nemen over de efficiëntie van bepaalde producten en mogelijkheden tot productvernieuwing. Daarmee is de impact van de Product Owner zeer groot te noemen: zij/hij heeft immers direct invloed op een meer efficiënte geneesmiddelenmarkt.

Van meerdere markten thuis
Dat de Product Owner van meerdere markten thuis moet zijn, is een feit. De ideale kandidaat heeft een achtergrond in consultancy met een directe link naar zorg of geneeskunde. Analytische, strategische en commerciële skills kunnen niet ontbreken. Tot slot zijn overtuigende communicatieve vaardigheden ook een must om in deze rol succesvol te zijn.

LOGEX werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.