PMI Manager

PMI Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1584 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • Ervaring met post-merger integration
 • Financieel onderlegd
 • Hands-on
 • Strategisch
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Vitaminstore is marktleider op het gebied van premium voedingssupplementen. Sinds 2021 is de omnichannelretailer in handen van PE-partij Nobel Capital, waarmee de pijlen gericht zijn op verdere groei. Op korte termijn verwacht Vitaminstore een aantal overnames te realiseren. De PMI Manager borgt succesvolle integratie van deze partijen en bouwt zo het ‘multi-strategy house of brands’ dat Vitaminstore wil creëren.

Over Vitaminstore

Vitaminstore is een innovatieve omnichannelretailer en marktleider in Nederland op het gebied van premium voedingssupplementen. Die supplementen ontwikkelt Vitaminstore op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en met aandacht voor de planeet. Met deze propositie is het bedrijf al 25 jaar succesvol actief op de markt.

Voor persoonlijk advies en de producten kunnen klanten zowel online als offline terecht. In Nederland heeft Vitaminstore 21 adviescentra, een uitgebreide webshop en zeventig medewerkers. Dertig van hen werken op het hoofdkantoor in Amsterdam, de overige veertig staan in de winkels.

Begin 2021 nam investeerder Nobel Capital een meerderheidsbelang in de winkelketen. Onder hun vleugels wil Vitaminstore zijn leidende positie verstevigen en een toonaangevend ‘multi-strategy house of brands’ worden. Dat zal het resultaat zijn van organische groei en een buy-and-buildstrategie. In het kader van de multi-strategy streeft Vitaminstore ernaar om in de hele keten acquisities te doen. Aan de voorkant ligt de focus op differentiatie in onder meer marktbenadering, klantsegmenten en productaanbod, terwijl aan de achterkant sprake is van integratie van productieprocessen. In de nabije toekomst worden de eerste overnamen gerealiseerd; een aantal andere zit nog in de pijplijn.

Vacature: PMI Manager

De PMI Manager werkt nauw samen met het team van Nobel Capital en de CEO van Vitaminstore om de integratie van de geacquireerde bedrijven succesvol te laten verlopen. Het value creation plan ligt er. Het is aan de PMI Manager om het aan te scherpen en effectief door te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Daarbij richt zij/hij/hen zich in eerste instantie op drie kerndomeinen: inkoop, housing en logistiek. Maar ook productontwikkeling, e-commerce en de back-office vallen in haar/zijn/diens scope.

De PMI Manager brengt voor elk domein de huidige situatie in kaart, bestudeert best practices en identificeert mogelijke risico’s. Op basis van alle input en inzichten bepaalt zij/hij/hen hoe de waardecreatie gemaximaliseerd kan worden, en vertaalt zij/hij/hen dit naar heldere plannen en projecten. De PMI Manager is ook betrokken bij de due diligence van potentiële overnamen. Bij nieuwe overnamen ontwikkelt en implementeert zij/hij/hen een gedegen 100-dagen-integratieplan.

Zowel de ontwikkeling als de executie van de integratiestrategie liggen in handen van de PMI Manager. Zij/hij/hen ziet erop toe dat de integratie van processen, systemen en technologieën effectief verloopt. Daarvoor ontwikkelt de PMI Manager heldere criteria waarmee de voortgang van de integratie gemeten kan worden, en rapporteert zij/hij/hen daar regelmatig over aan het senior management.

Strategisch en operationeel
De rol is een aansprekende combinatie van strategisch denkwerk en hands-on in de business staan. Een van de andere zaken die de rol interessant maakt, is het stakeholderveld waarin de PMI Manager opereert. Zo werkt zij/hij/hen nauw samen met het team van Nobel Capital, dat zij/hij/hen op verschillende domeinen ondersteunt, daar waar nodig uit durft te dagen en proactief van advies voorziet. Daarnaast onderhoudt de PMI Manager een korte lijn met de directies van de gekochte bedrijven. Tot slot stuurt de PMI Manager verschillende multidisciplinaire teams aan. In elke setting blinkt zij/hij/hen uit door sterke communicatieve en sociale vaardigheden.

Als bedreven stakeholdermanager laveert de PMI Manager tussen verschillende partijen en weet zij/hij/hen overtuigend draagvlak voor ideeën te creëren. Zo begeleidt en coacht de PMI Manager partijen soepel door elke transitie. Dat maakt de PMI Manager niet alleen een sterke stakeholdermanager, maar ook een zeer doeltreffende verandermanager.

“Succesvolle integratie van nieuwe acquisities is essentieel om onze ambities te realiseren. Daarmee speel je als PMI Manager een sleutelrol in de toekomst van Vitaminstore.” – Alexander van Rhijn, Investment Manager Nobel Capital

De rol is interessant voor kandidaten met verschillende profielen. Zo zal een hands-on strategieconsultant goed gedijen in de rol, maar iemand met operationele ervaring en goed ontwikkelde consultingskills ook. Ervaring met post-merger integration is een must-have, naast een gestructureerde en oplossingsgerichte manier van werken. Bovenal is de ideale kandidaat ambitieus en gedreven om een succesvolle organisatie verder uit te bouwen en naar de volgende groeifase te leiden.

 

Interesse?

Vitaminstore werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duynstee via frederique.duynstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.