Manager Strategic Sourcing Fresh

Manager Strategic Sourcing Fresh

  • Strategy
  • Consumer
  • Zaandam
  • 959 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De lekkerste verse appels, broden, eieren en karbonades. Albert Heijn legt de lat hoog, zeker als het om de kwaliteit van verse producten gaat. Klanten willen weten wat ze eten, wie het heeft gemaakt en hoe de producten in de schappen komen. Om ze dat precies te kunnen vertellen, investeert de supermarkt in persoonlijke relaties met haar boeren, telers en andere leveranciers – of ze nu om de hoek wonen of aan de andere kant van de wereld. De gemene deler van alle spelers in de versketen is vakmanschap. Liefde voor het product.

Over Albert Heijn

Albert Heijn heeft een stem in iedere stap die elk product aflegt onderweg naar de winkel. Grip op de keten is een voorwaarde om de mooiste producten op de best mogelijke manier in de winkel te krijgen. Transparante en efficiënte samenwerking is het kernstreven op Strategic Sourcing Fresh, de afdeling die plannen voor verdere versterking van de versketens van Albert Heijn uitstippelt, toetst en in praktijk brengt. Er is een vacature voor een Manager Strategic Sourcing voor de categorie Fresh.

Versketens versterken

Onder invloed van de veranderende klantvraag is het versaanbod versterken een van de belangrijkste groeipijlers van Albert Heijn. Want meestal bepaalt de kwaliteit van de verse producten en de mate waarin supermarkten transparante, duurzame ketensamenwerking nastreven of consumenten wel of niet boodschappen bij je komen doen. Albert Heijn wil alleen de beste kwaliteit groente, fruit, eieren, vis en vlees bieden en honderd procent achter haar producten staan. Van wei tot schap, van zaadje tot tomaatje en van land tot klant.

Transparante, efficiënte ketenregie

De Manager Strategic Sourcing Fresh komt in het team dat verantwoordelijk is voor het versterken van de versketens van Albert Heijn. Uitdagend en afwisselend werk, dat een gedreven team vergt met analytisch-strategische capaciteiten, enthousiasme en ambitie.

Team Fresh werkt intensief samen met interne (Sourcing, Finance, Kwaliteit, Delhaize) en externe ketenpartners (telers, boeren, producenten, strategische partners en Universiteiten). De Manager Strategic Sourcing Fresh pakt proactief de lead bij complexe vraagstukken, verbindt stakeholders en neemt hierbij een kritisch-strategische, oplossingsgerichte rol in.

Creatieve innovatie met impact

Aan de ene kant zorgt Strategic Sourcing Fresh voor korte en efficiënte versketens, aan de andere kant maakt de afdeling de lijnen tussen boer en klant zo transparant mogelijk. Dat kan alleen door intensieve, eerlijke en open samenwerking. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, vernieuwing en ondernemerschap, en om een relevante bijdrage te leveren aan de Merchandising & Sourcing-strategie van Albert Heijn.

Strategic Sourcing Fresh krijgt de vrijheid om middelen in te zetten die de in- en externe samenwerking versoepelen: van blockchaintechnologie toepassen voor efficiënte data-uitwisseling tot inkoopstrategiebepaling op basis van big data. Door agile te werken in kleine teams en met strak projectmanagement speelt Strategic Sourcing Fresh samen met haar ketenpartners snel en flexibel in op veranderingen in de markt.

Strategische vraagstukken

De Manager Strategic Sourcing Fresh werkt in een team van 7 fte. Dit team rapporteert aan de Director Strategic Sourcing Fresh, Annemarie Geerdes. De Manager Strategic Sourcing Fresh is het eerste aanspreekpunt voor alle stakeholders en vindt feilloos de middenweg tussen efficiency, kwaliteit, innovatie en transparantie. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor besparingsprogramma’s in de keten en het optimaliseren van de synergie die de fusie tussen moederbedrijven Ahold en Delhaize met zich meebrengt. De Manager Strategic Sourcing Fresh kan direct aan de slag met uitdagende projecten.

Researcher met visie

De Manager Strategic Sourcing Fresh is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsmodellen. Hij of zij is communicatief vaardig, breed georiënteerd en inspireert met een sterke visie op het gebied van versketens. Niet per se omdat hij of zij alles al weet, maar omdat hij of zij technologische, sociale, economische of ecologische trends graag onderzoekt. En de energieke drang heeft die kennis te delen.

De Manager Strategic Sourcing Fresh vertaalt complexe ideeën naar heldere, compacte taal. Zo is hij of zij in staat Team Fresh, stakeholders, partners én eventueel nieuwe partijen in zijn of haar visie mee te nemen naar de ongekende mogelijkheden voor Albert Heijn 2025.

Persoonlijkheid

• Energieke, kritische strategisch-creatieve denker
• Analytisch, ondernemend, onderzoekend
• Affiniteit met / kennis van versketens
• Resultaatgericht
• Proactieve strategisch sparringspartner
• Verbinder, teamspeler

Ervaring

• WO-niveau
• Minimaal 6 jaar werkervaring in retail, fmcg of consulting
• Projectmanagement ervaring
• Stakeholdermanagement (in- en extern)
• Kennis van versketens

Albert Heijn werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, Consultant bij Top of Minds, via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.