Albert Heijn

Albert Heijn

Albert Heijn

Albert Heijn is al meer dan 125 jaar een begrip in Nederland. De supermarkt zorgt iedere dag voor het eten, drinken en andere huishoudelijke artikelen van meer dan zes miljoen trouwe klanten. Albert Heijn had in 2016 een marktaandeel van 35,2 procent. Daarmee is het de grootste supermarkt van het land. Vanuit deze leidende positie kan Albert Heijn naar lieve lust innoveren. Vooral in digitale features wordt flink geïnvesteerd. Een aantal voorbeelden van de recente innovaties zijn: Indoor Google Maps waarmee klanten in vijf winkels tegelijk naar artikelen kunnen zoeken, mobiel zelfscannen met de Appie-app en verbeteringen op de online platformen.

Albert Heijn Online

Wereldwijd wist Ahold de omzet in 2015 met 14,2% te laten groeien tot €38,2 miljard. De omzet van Ahold in Nederland kwam voor een groot gedeelte uit de online verkopen via bol.com en ah.nl. Daar steeg de omzet het afgelopen kwartaal met meer dan 30%. Albert Heijn wil die groei vasthouden. Ze willen online boodschappen doen zo makkelijk mogelijk maken voor klanten. Denk aan ah.nl, de Appie app en het AH Pick Up Point. Albert Heijn wil dat klanten boodschappen kunnen doen wanneer het hen uitkomt en met keuze uit een assortiment van meer dan 20.000 producten (veel meer dan in een gemiddelde winkel). De online afdeling van Albert Heijn, Albert Heijn Online, staat niet stil. De medewerkers werken dag in dag uit om innovatieve verbeteringen door te voeren voor de klanten.

Meer keuze dan ooit

Consumenten hebben meer keus dan ooit en verwachten steeds meer van retailers. Om hun loyaliteit te winnen is het cruciaal hen beter dan wie dan ook te begrijpen, op een zo persoonlijk mogelijk niveau. De zeven miljoen bonuskaarten die in omloop zijn bieden Albert Heijn een schat aan informatie. Al meer dan 2.5 miljoen kaarten zijn geactiveerd, wat betekent dat de consument persoonlijk kan worden benaderd. Maar de bonuskaart is niet het enige instrument, denk bijvoorbeeld ook aan de Appie-app die al 3 miljoen keer is gedownload.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.