Manager Merchandising Klussen

Manager Merchandising Klussen

 • Operations
 • Consumer
 • Utrecht
 • 714 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Sinds de opening van haar digitale deuren in 1999 is bol.com uitgegroeid tot de grootste online retailer van Nederland en België. Dagelijks vinden ruim negen miljoen klanten precies wat zij zoeken in het enorme assortiment van zestien miljoen artikelen. De Manager Merchandising Klussen zorgt dat dit ook geldt voor iedere fanatieke doe-het-zelver.

Bol.com: de winkel van ons allemaal

De groei van bol.com is indrukwekkend: tussen 2011 en 2018 is de omzet bijna vervijfvoudigd. Waar het ooit startte met boeken en DVD’s is het assortiment nu ongekend groot. Het enorme productaanbod is verdeeld onder zes clusters, waaronder Dagelijkse Verzorging & Dier, Huis & Tuin en Sport, Lifestyle & Baby.

Ruim 1.500 professionals werken dagelijks aan het optimaliseren van de customer journey en het productaanbod binnen de clusters. Aan de hand van intelligente data-tools en analyses leert bol.com haar klanten steeds beter kennen en kan zo een unieke online speciaalzaakervaring neerzetten. Zodat het voor klanten voelt alsof zij hun favoriete winkel binnenlopen: een waar de verkoper je kent en altijd weet te verrassen met de juiste nieuwe producten of aanbiedingen.

Ondanks de groei en omvang staan pionieren en continue innovatie nog altijd centraal binnen bol.com. De organisatie is allergisch voor regelzucht, corporate keurslijven en traditionele werkwijzen. Daarom maken de teams op dit moment de transitie naar een compleet nieuwe way of working: SCORE. Een intern ontwikkelde werkmethodiek met het beste van Agile en Holacracy waarin autonomie en cross-functioneel samenwerken centraal staan.

“Je werkt bij een marktleider, maar het voelt als een scale-up. Dat betekent dat je op tien borden tegelijk moet kunnen schaken. Er is geen tijd om een project perfect af te ronden voordat je met het volgende begint – daarvoor gaan we te snel.” – Anne-Floor Jonkman, Head of Merchandising Huis & Tuin

Vacature: Manager Merchandising Klussen

De Manager Merchandising Klussen is P&L verantwoordelijk voor de resultaten van een deel van de online bouwmarkt, waaronder verf en gereedschap. Hij/zij ontwikkelt de visie en strategie voor een onderscheidend merchandisingbeleid. Dit vertaalt zich in een realisatieplan dat miljoenen klanten helpt om precies die artikelen te vinden waar zij behoefte aan hebben.

Dat realiseren vereist inzicht in de knoppen waar het team aan kan draaien om resultaten te verbeteren. Die inzichten vergaart de Manager Merchandising Klussen door diepgaande markt- en trendanalyses te combineren met klantgedrag en de winkelresultaten. Hij/zij vertaalt inzichten naar concrete voorstellen voor verbeteringen en innovaties in het assortiment, de marketingstrategie en customer journey. Alles om ervoor te zorgen dat de marges, omzet en NPS zo hoog mogelijk zijn en blijven.

Voor het operationaliseren van de strategie en het uitvoeren van de verbeter- en innovatietrajecten stuurt de Manager Merchandising Klussen een team van Customer Journey-, Product-, Brand-, Campagne- en Promotie Specialisten aan.  Zij zijn inhoudelijke experts die zorgen voor het optimale assortiment, verrassende content en unieke klantbeleving – zodat de weg naar het juiste artikel soepel en inspirerend verloopt. Als dienend leider inspireert en faciliteert de Manager Merchandising Klussen hen om het beste uit de winkel én zichzelf te halen. Daarbij zet hij/zij sterk in op autonomie en coacht zelfsturende cross functionele projectteams naar het beste resultaat via de SCORE werkwijze.

De Manager Merchandising Klussen vormt een hecht team met de Manager Sourcing met wie hij/zij duurzame leverancier- en partnerrelaties opbouwt. Naast het Huis & Tuin Cluster werkt de Manager Merchandising intensief samen met diverse andere interne stakeholders om ideeën te realiseren, waaronder innovatie en marketing. Hij/zij creëert ruimte in hun agenda’s door ze te enthousiasmeren met vernieuwende en datadriven verbeterplannen. De Manager Merchandising Klussen rapporteert direct aan Anne-Floor Jonkman, Head of Merchandising Huis & Tuin.

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 5 jaar ervaring in E-Commerce en/of Consulting
 • Achtergrond binnen DIY is een pre
 • Senioriteit in teamcoaching
 • Strategisch en analytisch sterk
 • Communicatief zeer vaardig
 • Commercieel & resultaatgericht

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via Marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.