Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Interim PR & Communications Manager

Interim PR & Communications Manager

  • Interim
  • Technology
  • Helmond
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1962 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Lightyear werkgeverspagina voor andere vacatures

Schone mobiliteit overal en voor iedereen beschikbaar maken: dat is de missie van Lightyear. Dat de traditionele manier waarop auto’s ontworpen worden daarvoor op de schop moet, staat vast. Als ‘Lightyear voice’ naar de buitenwereld speelt de PR & Communications Manager een belangrijke rol in het verspreiden van de naamsbekendheid, de visie en de missie van de innovatieve scale-up.

Over Lightyear

Lightyear is het verhaal van vijf gepassioneerde alumni van de TU Eindhoven die maar liefst vier keer de World Solar Challenge wonnen. De wagen waarmee ze de race wonnen, besloten ze om te toveren tot een echte personenauto die op zonne-energie rijdt: de Lightyear One. En dat was pas het begin. De afgelopen vijf jaar groeide Lightyear uit tot een bedrijf met ruim 160 medewerkers met een grote passie om automotive design drastisch te veranderen en schone mobiliteit overal en voor iedereen beschikbaar te maken.

Na jaren van productontwikkeling presenteerde Lightyear in 2019 het eerste prototype van de Lightyear One. Inmiddels is het tweede prototype in de maak. Binnen een paar maanden moeten ze het testcircuit op en eind dit jaar moeten de eerste auto’s van de band rollen. En daarna flink opschalen. Eind 2022 moet productie in volle gang zijn. Met als ultieme doel: dat elke elektrische rijder overal ter wereld een Lightyear One kan aanschaffen.

Vacature: Interim PR & Communications Manager

De taak van de PR & Communications Manager is glashelder: de rest van de wereld kennis laten maken met Lightyear. Alleen kennismaken is niet genoeg: inspireren, dat is wat de PR & Communications Manager doet. Door interessante, relevante en aantrekkelijke content te leveren zorgt zij/hij ervoor dat de Lightyear One wereldwijd de aandacht en lof krijgt die het verdient.

Kortom: bij alles wat de PR & Communications Manager doet, is naamsbekendheid creëren én versterken het doel. Zij/hij voert de PR- en communicatiestrategie van Lightyear uit, en heeft daarbij duidelijke KPIs – zoals online engagement score en bereik van (onbetaalde) advertenties. Met een strategische en creatieve blik identificeert de PR & Communications Manager kansen om de visie van Lightyear beter over de bühne te krijgen en het merk nationaal en internationaal verder te laden.

Daarvoor is goed contact met pers, partners en leveranciers een must. De PR & Communications Manager voedt alle partijen met communicatie in de vorm van social media-uitingen, press releases en andere content, net als mediacampagnes en andere projecten die de PR & Communications Manager – ondersteund door een PR-bureau – ontwikkelt. De contentkalender is altijd op orde en projecten worden niet alleen perfect, maar ook volledig volgens planning uitgevoerd. Goede ideeën vertaalt zij/hij moeiteloos door naar concrete plannen, en krijgt het diverse, multidisciplinaire team waar zij/hij onderdeel van uitmaakt, gemakkelijk met zich mee. Als onderdeel van het Commerciële Team van Lightyear, rapporteert de PR & Communications Manager direct aan de VP Marketing, Tessie Hartjes.

Passie voor duurzame mobiliteit
Dat uitstekende communicatieve- en stakeholdermanagementskills voor deze rol een vereiste zijn, staat vast. Net als projectmanagementskills en sterke leiderschapskwaliteiten. En natuurlijk een oprechte passie om bij te dragen aan de duurzame missie van Lightyear.

De ideale kandidaat is een zelfstartende go-getter met een proactieve, flexibele mindset. Iemand die groot en internationaal denkt, overal kansen ziet, en er niet voor terugdeinst om deze – hoe ambitieus ook – te proberen te verzilveren. En juist door die mindset heeft deze persoon grote impact op het succes van een snelgroeiende Nederlandse scale-up met een geweldige missie.


Interesse?

Lightyear werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.