Innovation Lead

Innovation Lead

 • Strategy
 • Logistics
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 22 juni 2022
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 311 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 3 jaar ervaring
 • Met Innovatie management of business development
 • Ondernemende zelfstarter
 • Challenges de status quo

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Innovatie binnen PostNL betekent meer dan enkel nieuwe concepten rondom pakketbezorging. Vanuit deze gedachte is de Smart Living Innovatiestudio opgericht met als doel het creëren van nieuwe ideeën en oplossingen voor de buurt. De Innovatie Lead gaat binnen de Innovatiestudio een belangrijke rol vervullen in het kick starten van business innovaties, en het genereren van slimme oplossingen en verrassende concepten waar huishoudens écht wat aan hebben.  

Over PostNL

PostNL bouwt aan de toekomst van bezorgen binnen, naar en vanuit de Benelux. De bijna 38 duizend medewerkers van het bedrijf werken iedere dag aan nieuwe en verbeterde producten en diensten om verzenden en ontvangen zo slim, simpel en duurzaam mogelijk te maken. Op die manier versterkt PostNL haar positie als onmisbare schakel tussen verzender en ontvanger en als verbinder van de fysieke en de digitale wereld.

Groeien door een aanbod van innovatieve en duurzame producten en diensten staat bovenaan de strategische agenda bij PostNL. Daarbij wordt niet enkel gekeken naar innovaties en business development binnen de postlogistiek maar juist ook naar mogelijke nieuwe producten en diensten in en om het huis of bedrijf van de PostNL klant. Om deze ambitie waar te gaan maken is de Smart Living Innovatiestudio opgericht, een samenwerkingsverband van PostNL & Dasym. De Innovatie Lead wordt binnen de Innovatiestudio een stuwende kracht verantwoordelijk voor het voeden van de innovatie-funnel en het managen van het innovatieprojectportfolio.

Over de Innovatiestudio

Door de stijgende woonlasten, zorgpremies en de kosten van de dagelijkse boodschappen komen steeds meer mensen in de problemen. PostNL en Dasym willen hierop een antwoord geven en zijn ervan overtuigd dat verandering begint in de buurt. De Innovatiestudio legt zich erop toe nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen met als doel de buurt beter, veiliger, betaalbaarder en leuker te maken. Deze concepten kunnen van alles zijn. Van energie besparen tot betere buurtzorg. Van lokale voeding tot nieuwe vormen van mobiliteit. Dat gebeurt niet alleen. De innovatiestudio werkt nauw samen met andere bedrijven en organisaties. Samen worden krachten gebundeld om de ideeën echt van de grond te krijgen. Dat begint vaak in één buurt. Maar als het aanslaat wordt er opgeschaald naar meer buurten in Nederland.

“Een dag niet geëxperimenteerd is een dag niet geleerd. Met onze oplossingen en initiatieven zorgen wij voor meer verbinding in de buurt.” – Steije de Lat, Innovatiestudio teamlead

Vacature: Innovation Lead

Dagelijks staan bezorgers bij mensen door het hele land aan de voordeur. Die bestaande relatie biedt kansen om de dienstverlening uit te bouwen en nieuwe concepten te bedenken rondom Smart Living. Werken binnen deze context geeft enorm veel vrijheid om te experimenteren en te ondernemen, gebruikmakend van de tools, know-how en netwerken van PostNL en Dasym.

De Innovation Lead geeft mede vorm aan de innovatie roadmap van nieuwe concepten en stelt prioriteiten die de groeidoelstellingen ondersteunen. Hij/zij werkt volgens de Lean Startup en Design Thinking methodieken maar is ook initiatiefrijk om out-of-the-box te ondernemen. Daarnaast is het zaak de innovatie-funnel te managen van ideegeneratie tot experiment en executie. In dit proces speelt klantvalidatie van nieuwe product/serviceconcepten een belangrijke rol. Ervaring met het opzetten van onderzoek om customer experience en user experience te testen is essentieel. De Innovation Lead zal zelf een aantal projecten onder de hoede nemen en door ontwikkelen naar concrete proposities die uiteindelijk op de markt gelanceerd kunnen worden.

De ideale kandidaat voor deze rol is een enthousiaste zelfstarter die graag onderneemt en excelleert in een vrije omgeving waar je zelf de richting moet bepalen. Een creatief brein met een passie voor het vertalen van marktdata en consumenten inzichten in innovatieve business proposities en daarbij ook een gedreven team-player met uitstekende stakeholder management skills.

 

Interesse?

PostNL werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via DoxWijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Dox Wijers Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Innovation Lead

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Head of Core ProductsCyclomedia
Volgende vacature
Interim Business Process OwnerTechnische Unie

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.