HR Manager

HR Manager

 • HR
 • Health
 • Amsterdam
 • 1042 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In Nederland lopen meer dan 35 miljoen gezelschapsdieren rond. Zijn deze honden, katten, hamsters of konijnen ziek? Dan gaan ze naar de dierenarts. Jaarlijks voor een bedrag van €550 miljoen. Als groep van dierenklinieken is AniCura de grootste aanbieder van veterinaire zorg in Nederland en de enige organisatie met landelijke dekking. Inmiddels werken ruim 500 professionals voor AniCura Nederland, en dit aantal neemt elk kwartaal toe. Er is ruimte voor een ervaren HR Manager voor Nederland. 

AniCura

Dierenartsen zijn hardwerkende ondernemers. Vaak zijn ze de trotse eigenaar van een eigen praktijk. De belangrijkste redenen voor hen om zich aan te sluiten bij AniCura zijn kennisdeling, administratieve ondersteuning, efficiëntere inkoop, mogelijkheden voor bijscholing en continuïteit van de praktijk. Daarnaast is het als onderdeel van een breed netwerk mogelijk de werkdruk te delen en verder te specialiseren.

“Bij AniCura hebben we tegen de artsen en klinieken gezegd: je mag je bij ons aansluiten en dan ondersteunen we waar je wilt. De kliniek bepaalt zelf de doelstellingen.” Lees het interview met Jakko Vinken, Business Area Manager AniCura

Jakko Vinken (ex-BCG, Grolsch/SABMiller, RB en Kraft Heinz) is Business Area Manager bij AniCura. Het is zijn verantwoordelijkheid om de hele Nederlandse organisatie verder uit te bouwen. Dat verloopt zeer succesvol. Daarom is het nu tijd om te investeren in HR en Recruitment, zodat AniCura op hetzelfde tempo door kan blijven groeien.

AniCura is in 2011 ontstaan door het samengaan van vier toonaangevende dierenklinieken in Zweden. Drie jaar later investeerde Nordic Capital in de organisatie, wat internationale uitbreiding mogelijk maakte. Inmiddels is ook Fidelio Capital aan boord en is AniCura voor een groot deel in handen van de eigen medewerkers. Het bedrijf voert een actieve groeistrategie met als doel het aansluiten van zoveel mogelijk kwalitatieve dierenklinieken. Op dit moment is AniCura actief in zeven Europese landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Er zijn ruim tweehonderd locaties waar in totaal zo’n 4.000 medewerkers werken. AniCura is sinds 2015 actief in Nederland. Het bedrijf heeft hier vijftig vestigingen en zo’n 500 professionals in dienst. Daarmee is het met afstand de grootste werkgever voor veterinaire specialisten.

Werken bij AniCura

AniCura groeit hard en het personeelsbestand groeit logischerwijs mee. Het is niet ondenkbaar dat het aantal medewerkers (op dit moment 500 in Nederland) in 2018 verdubbelt. Denk daarbij vooral aan dierenartsen, assistenten en praktijkmedewerkers. Zij hebben heel bewust voor AniCura gekozen. Ze koesteren een sterke liefde voor hun vak en voelen zich prettig bij de professionele, faciliterende werkomgeving die AniCura hen biedt.

“Het beroep van dierenarts of praktijkeigenaar is zwaar en niet iedereen houdt dat zijn of haar hele carrière vol. Wie dat wel doet, hoort vaak bij de allerbesten van het vak. Dus die moeten we op een positieve manier aan ons blijven verbinden.” Lees het interview met Jakko Vinken, Business Area Manager AniCura

VACATURE: HR MANAGER

Op dit moment is HR bij AniCura decentraal georganiseerd in de klinieken. Vooralsnog gaat dat goed, maar met de toekomstige groei en uitbreiding is het punt van professionalisering en centralisering aangebroken. De HR Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de HR strategie en creëert de juiste werkomgeving voor alle professionals bij AniCura. Hij/zij buigt zich over de volgende punten:

 • Ontwikkelen en implementeren van een HR strategie voor de AniCura groep in Nederland – denk daarbij aan het aanbrengen van werkprocessen en beoordelingsstructuur;
 • Plan van aanpak voor continue aanwas van het juiste talent;
 • Uitwerken van mogelijke carrièrepaden en persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s;
 • Ontwikkeling en implementatie van plannen voor opvolging van dierenartsen;
 • Het opzetten van een uniform salarishuis en pensioenregeling in samenwerking met partners;
 • Beslissen over het al dan niet aangaan van de samenwerking met externe partners en zo ja, de samenwerking opzetten en uitrollen.

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar ervaring
 • Werkervaring in HR, Recruitment en/of Learning & Development
 • Communicatief zeer sterk; kan goed luisteren
 • Empathisch, bouwt vertrouwen op

Reason to join

 • AniCura heeft een ijzersterk team en groeit hard
 • Mogelijkheid om te participeren

AniCura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, Consultant bij Top of Minds, via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.