Head of Strategy & Transformation

Head of Strategy & Transformation

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Leusden
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2729 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intergamma werkgeverspagina voor andere vacatures

Intergamma is de organisatie achter de doe-het-zelf-formules Gamma en Karwei. Met 400 bouwmarkten in Nederland en België is het bedrijf marktleider in de DIY-markt. Professionalisering, innovatie en groei zijn cruciaal om die leidende positie verder uit te bouwen. De Head of Strategy & Transformation ontwikkelt en implementeert met haar/zijn team strategische initiatieven waarmee Intergamma haar grote ambities kan waarmaken.

Over Intergamma

Als er wat te klussen, in te richten of te decoreren valt, bewegen veel mensen zich naar Gamma of Karwei. Er is keuze genoeg; in België en Nederland zijn maar liefst 400 van deze bouwmarkten te vinden. Daarnaast kunnen consumenten ook terecht in de webshop. Samen met de winkels en andere digitale kanalen vormt de webshop een vooruitstrevend omnichannelplatform. Differentiatie is belangrijk: waar Gamma zich vooral richt op het bouw- en klusgedeelte in huis en de tuin, ligt de focus van Karwei met name op de inrichting en decoratie van woningen en tuinen.

Intergamma heeft een jaarlijkse omzet van 1,7 miljard euro. Vorig jaar zag het bedrijf de omzet met 21% toenemen. De groei werd onder meer gedreven door de toegenomen vraag tijdens de coronapandemie, de introductie van Click&Collect en de sterke omnichannelpropositie en groeistrategie van Intergamma.

Ambitie: nummer 1 omnichannelspeler van de Benelux
De ambities voor de toekomst liegen er niet om. Intergamma wil binnen afzienbare tijd de grootste beste omnichannel retailer binnen de non-food van de Benelux worden. Professionalisering en innovatie zijn daarbij cruciaal. Net als het centraal stellen van haar klanten: zij moeten altijd en overal – zowel in de winkel als op de online kanalen – optimaal ontzorgd en bediend worden. Daarom is Intergamma voortdurend bezig met innovatie en optimalisatie van haar dienstverlening. De Head of Strategy & Transformation identificeert, analyseert en implementeert samen met het Strategie & Transformatieteam strategische initiatieven die daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daar waar nodig worden zij bijgestaan door externe consultants en andere service providers.

Vacature: Head of Strategy & Transformation

De rol van Head of Strategy & Transformation is een uiterst brede, zowel in de letterlijke als figuurlijke zin van het woord. Zo bestrijkt de scope van de Head of Strategy de volledige breedte van Intergamma’s waardeketen, maar zit de brede schaal van de rol hem ook in de verantwoordelijkheden en dagelijkse werkzaamheden. Die zijn namelijk zowel uitgesproken analytisch en strategisch, als hands-on en operationeel van aard.

Strategische rol met veel vrijheid
Met sterk ontwikkelde analytische en conceptuele skills levert de Head of Strategy & Transformation een onmisbare bijdrage aan het scherp houden van de bedrijfsstrategie en een continue doorontwikkeling ervan. Zij/hij kan haarscherp analyseren en formuleren welke strategische initiatieven ontplooid moeten worden om de omnichannelstrategie van Intergamma te versterken en organische en commerciële groei te realiseren.

Variërend van initiatieven om de online kanalen beter te laten aansluiten bij de customer journey, manieren om data beter te monetariseren en ideeën om de duurzaamheidsambities van Intergamma in de praktijk te kunnen brengen: de Head of Strategy & Transformation geniet een grote mate van vrijheid om verschillende projecten uit te voeren. Zolang zij/hij altijd maar vanuit de klant denkt en het vizier altijd gericht heeft op (commerciële) groei.

Operationeel op de vloer
Naast het optimaliseren van de bedrijfsstrategie, is de Head of Strategy & Transformation ook verantwoordelijk voor (begeleiding van) de executie ervan. Zij/hij monitort de voortgang van initiatieven en onderhoudt contact met (project)managers, stuurgroepen en de directie. Hierin schuilt een ander belangrijk veranderelement; draagkracht creëren bij stakeholders om samen voor succes te gaan. Dat kan zowel op het hoofdkantoor in Leusden, als op de winkelvloeren in België en Nederland zijn. Ook het optimaal neerzetten en verder uitbouwen van het complementaire projectteam (momenteel 4 fte, aangevuld met externen) waar de Head of Strategy & Transformation leiding aan geeft, behoort tot haar/zijn verantwoordelijkheid.

Brug tussen strategie, transformatie en commercie
De rol is een uitgelezen kans voor een ambitieuze Head of Strategy & Transformation met ervaring in consulting én in de retail of FMCG. Een analytische pragmaticus die zich gemakkelijk beweegt op het snijvlak van strategie, transformatie en commercie en moeiteloos een brug kan slaan tussen deze domeinen. De Head of Strategy & Transformation werkt nauw samen met andere afdelingen (waaronder commercie, operations, finance, supply chain, data & analytics en IT) en rapporteert direct aan Jurre Mulder, Chief Digital & Technology Officer.

Als Head of Strategy & Transformation krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid om impact te maken over de hele breedte van het bedrijf. We hebben grote ambities voor de toekomst en de energie, mensen en financiële slagkracht om ze waar te maken. Daarnaast is Intergamma een enorm fijn bedrijf om te werken, waar mensen zeer gedreven zijn om het beste uit het bedrijf én elkaar te halen.” – Jurre Mulder, Directeur / Chief Digital & Technology Officer

 

Interesse? 

Intergamma werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.