Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Strategy

Head of Strategy

  • Strategy
  • Energy
  • s-Hertogenbosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2946 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

De Head of Strategy is de drijvende kracht achter de strategie van de marktleider op de Nederlandse energiemarkt. Zij/hij identificeert groei- en verbeterkansen en geeft daarmee strategisch richting aan nieuwe businessmodellen en proposities. Een kans om duurzaamheid aan te jagen, en een rol met exposure en mooie (inter)nationale doorgroeimogelijkheden.

Over Essent

Als marktleider in de Nederlandse energiemarkt helpt Essent haar ruim 2,5 miljoen klanten – huishoudens en bedrijven – de volgende stap te zetten in de energietransitie. De wereld van energie verandert. Dat is niet langer iets van morgen, maar van vandaag. Het bedrijf wil daarin vooroplopen en biedt haar klanten daarom slimme, simpele en betaalbare duurzaamheidsoplossingen, zoals lokaal opgewekte energie, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Zo zorgt Essent dat iedereen een steentje bij kan dragen en profiteert van de voordelen.

Sinds 2020 is Essent – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – onderdeel van het Duitse E.ON. Dit is met meer dan 50 miljoen klanten een van de grootste energiebedrijven van Europa. De afgelopen jaren heeft Essent verschillende overnames gedaan, met name om installatiebedrijven in-house te brengen. Het bedrijf is daardoor leidend op het gebied van gebouwisolatie, zonnepanelen en warmtepompen, en een belangrijke aanjager van duurzaamheid in Nederland.

Vacature: Head of Strategy

De Head of Strategy ontwikkelt nieuwe strategieën en identificeert groeikansen voor Essent en haar servicepartners. Ook is zij/hij verantwoordelijk voor de M&A-agenda van het bedrijf. De Head of Strategy zorgt ervoor dat Essent voorop blijft lopen in service, product en prijs, en bovenal een leidende rol pakt in de energietransitie. De Head of Strategy stuurt het nieuwe strategieteam aan en rapporteert aan de Director van een nieuwe afdeling waar strategie, M&A, corporate communicatie, corporate affairs en way of working samenkomen.

De Head of Strategy krijgt de kans om in een commerciële rol maatschappelijke impact te hebben. De energietransitie is in volle gang en wij willen daar met Essent de lead in nemen. De Head of Strategy zorgt voor duidelijke strategische keuzes en is een belangrijke sparringpartner voor de Board en de Business Unit Directors.” – Bas van Vlierden, Director Strategy, Corporate Affairs en EBS

Visie en executie

De Head of Strategy inspireert de organisatie met haar/zijn visie op strategie en duurzaamheid, en maakt  snel de stap naar daadkrachtige executie. Zij/hij leidt strategieprocessen en verbeterprogramma’s en zorgt voor de vertaling daarvan naar de business. Ook identificeert de Head of Strategy nieuwe kansen in de markt (‘where to play’) en de optimale aanpak om daar het maximale uit te halen (‘how to win’). De vraagstukken waar zij/hij zich op richt, zijn bijvoorbeeld make/buy/partner-beslissingen en portfoliokeuzes. Hierbij maakt de Head of Strategy veelvuldig gebruik van klant- en marktdata.

Team

Het strategieteam waar de Head of Strategy leiding aan geeft, bestaat uit tien fte verdeeld over Strategy, Project Management en M&A. Zij/hij coacht en ontwikkelt het team en werkt bij grote M&A-deals en belangrijke strategische projecten zelf actief mee. Samenwerking staat centraal in deze rol. Zij/hij bouwt sterke relaties met de business en schakelt veelvuldig met de Raad van Bestuur en de Business Unit Directors. Ook werkt zij/hij op M&A-onderwerpen nauw samen met de M&A-afdeling van E.ON. 

Impact

De Head of Strategy krijgt de mogelijkheid om impact te hebben op een enorme markt en bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland. De balans tussen commercie en maatschappelijke doelen maakt de rol extra interessant. Daarnaast biedt de functie veel exposure naar senior management en mooie doorgroeimogelijkheden binnen Essent, E.ON en de verschillende aangesloten bedrijven en partners.

 

Interesse? 

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters
via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Head of Strategy Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.