Essent

Essent

De Nederlandse energiesector

De liberalisering van de energiemarkt heeft de sector in een stroomversnelling gebracht. Het is de afgelopen jaren steeds meer een consumentenmarkt geworden waarin de concurrentie hevig is. Ieder jaar stapt gemiddeld 15% van de huishoudens over op een andere leverancier. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Essent is in rap tempo wendbaarder en klantgerichter geworden en heeft daardoor de positie als marktleider weten te behouden. Het bedrijf levert energie aan 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven. Dat is goed voor een omzet van €4.443 miljoen per jaar.

Gericht op de toekomst

Essent is altijd op zoek naar nieuwe businessmodellen om de consument zo goed mogelijk van energie te kunnen voorzien. Denk aan de introductie van de slimme thermostaat Nest of advies over betere isolatie. Essent zet ook sterk in op duurzame energieoplossingen zoals het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen. Het draait niet alleen om nieuwe en/of duurzame producten – goede dienstverlening is cruciaal. Bijvoorbeeld een goed werkende website en een energiecontract kunnen afsluiten bij de Media Markt. “De uitdaging is om voorop te blijven lopen op service, product, prijs én duurzaamheid,” zegt Mark van Zon (Commercieel Directeur B2C).

Energie+

Energie+ is de Business Unit gericht op duurzame, energie-gerelateerde oplossingen. Er wordt vol gas gegeven op het ontwikkelen van de slimste oplossingen voor het verbeteren van comfort, service en duurzaamheid. “Energie+ is een greenfield binnen een corporate, en ik mag een krachtig kernteam opzetten om deze hele business op te bouwen. De impact die je hier op dit moment kunt maken is onvoorstelbaar. Over vijf tot tien jaar is Energie+ de core van heel Essent,” aldus Sander Leenders (Managing Director Energie+).

Lees meer over Essent Energie+

Vacatures bij Essent