Essent

Essent

De Nederlandse energiesector

De liberalisering van de energiemarkt heeft de sector in een stroomversnelling gebracht. Het is de afgelopen jaren steeds meer een consumentenmarkt geworden waarin de concurrentie hevig is. Ieder jaar stapt gemiddeld 15% van de huishoudens over op een andere leverancier. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Essent is in rap tempo wendbaarder en klantgerichter geworden en heeft daardoor de positie als marktleider weten te behouden. Het bedrijf levert energie aan 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven. Dat is goed voor een omzet van €4.443 miljoen per jaar.

Gericht op de toekomst

Essent is altijd op zoek naar nieuwe businessmodellen om de consument zo goed mogelijk van energie te kunnen voorzien. Denk aan de introductie van de slimme thermostaat Nest of advies over betere isolatie. Essent zet ook sterk in op duurzame energieoplossingen zoals het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen. Het draait niet alleen om nieuwe en/of duurzame producten – goede dienstverlening is cruciaal. Bijvoorbeeld een goed werkende website en een energiecontract kunnen afsluiten bij de Media Markt. “De uitdaging is om voorop te blijven lopen op service, product, prijs én duurzaamheid,” zegt Mark van Zon (Commercieel Directeur B2C).

Verduurzaming

“Wij hebben een existentiële uitdaging; we werken er zelf hard aan mee dat mensen minder energie gaan gebruiken. Iedereen die hier werkt, wil oprecht verduurzaming. Daar is geen enkele twijfel over.”Boudewijn den Herder, Commercieel Directeur bij Essent.

 

Interview Boudewijn den Herder

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.