Head Data & Analytics Capital Efficiency

Head Data & Analytics Capital Efficiency

  • Analytics
  • Technology
  • Veldhoven
  • Vanaf 15 jaar werkervaring
  • 2228 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ASML vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Microchips vormen het hart van de moderne technologie, van smartphones en auto’s tot AI, augmented reality en MRI-scanners. Als wereldleider op het gebied van chipproductieapparatuur stimuleert ASML innovatie. Om inzicht gedreven besluitvorming naar een hoger niveau te tillen, werkt ASML aan het versterken van haar data & analytische mogelijkheden en is het bedrijf op zoek naar een Head of Data & Analytics Capital Efficiency.

Over ASML

ASML ontwikkelt en produceert complexe technologie en machines om halfgeleiderchips te maken die enorme hoeveelheden data genereren, overbrengen, opslaan, analyseren en toepassen. De fabrikant houdt Moore’s Law in leven door haar klanten in staat te stellen steeds kleinere, goedkopere en krachtigere halfgeleiders te produceren. ASML is een drijvende kracht achter innovatie en verlegt de grenzen van wat mogelijk is.

De marktleider in lithografie is gevestigd in Veldhoven en heeft wereldwijd bijna 25.000 mensen in dienst, verspreid over meer dan 60 kantoren in 16 landen. In 2019 bedroeg de netto-omzet van ASML 11,8 miljard euro. Een belangrijke drijfveer voor het succes van het bedrijf is innovatie. Daarom wordt meer dan een derde van het personeel van ASML en bijna 2 miljard euro per jaar besteed aan R&D.

Data & Analytics
Het produceren van producten op dit niveau van complexiteit, nauwkeurigheid en op een dergelijke schaal is een complexe onderneming. Het is afhankelijk van een uitermate goed georganiseerd bedrijf, een uitgebreid netwerk van betrouwbare, hoogwaardige leveranciers en geavanceerde prognosemethoden. Om alles onder controle te houden, is ASML op dit moment bezig met het opzetten van een geavanceerd Data & Analytics ecosysteem om de inzicht gedreven besluitvorming naar een hoger niveau te tillen. Dit zal de organisatie in staat stellen om geavanceerde datamodellen te creëren die zowel niet-financiële drijfveren als financiële indicatoren bevatten waarmee de ondersteuning van de besluitvorming kan worden verbeterd door het bieden van geïntegreerde, kwalitatieve en tijdige inzichten die de bedrijfswaarde stimuleren.

Vacature: Head Data & Analytics Capital Efficiency

De Head of Data & Analytics Capital Efficiency is een nieuwe rol binnen ASML. Het is de missie om een van de nieuwe analytics hubs op te zetten en te leiden als onderdeel van een groter transformatieprogramma binnen Finance. De hub zal de belangrijkste sparringpartner zijn voor business managementteams over de hele linie en in alle sectoren op het gebied van Capital Efficiency. Het is een rol met een grote impact, die uiteindelijk zal leiden tot de invoering van op inzicht gebaseerde, hoogwaardige besluitvorming binnen ASML.

“Dit is een uitstekende landingsplaats om een blijvende impact te hebben en tegelijkertijd een veelbelovend carrièrepad binnen ASML veilig te stellen.” – Michiel van der Harst, Head of Financial Planning, Analysis and Decision Support ASML

De Head of Data & Analytics Capital Efficiency gaat zich bezighouden met het opstellen van de strategie, de roadmap, de prioriteiten, en de operationele processen voor de analyseteams die aan Capital Efficiency werken. De organisatie zal naar de volgende stap in de roadmap worden geleid door sterk teammanagement (10 FTE), senior stakeholder management, het smeden van allianties met andere analytics hubs in het bedrijf (bijv. productverbetering en productontwikkeling), en het binnenhalen van externe perspectieven.

De invloedssfeer van de Head of Data & Analytics Capital Efficiency is veel breder dan de analytics hub die gewijd is aan Capital Efficiency. Als leider in het opzetten van een efficiënte, state-of-the-art analytics organisatie binnen een uiterst dynamische en veeleisende omgeving, zal de Head of Data & Analytics Capital Efficiency een belangrijke bijdrage leveren aan de bedrijfstransformatie als geheel. Het doel is om een collaboratieve omgeving te creëren waarin alle analytics hubs binnen ASML elkaar versterken.

De Head of Data & Analytics Capital Efficiency rapporteert aan de Head of Data & Analytics en staat regelmatig in contact met het senior management.

 

Interesse? 

ASML werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.