ASML vacatures

ASML vacatures

Werken bij ASML

ASML is een hightech-bedrijf uit Veldhoven met veertien duizend medewerkers en een jaarlijkse omzet van miljarden. Het bedrijf is in 1984 opgericht en is continu in ontwikkeling. ASML is een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische systemen voor de halfgeleiderindustrie. Simpeler gezegd: ze maken machines waarmee elektronicafabrikanten chips produceren. Die chips  gebruiken we dagelijks in onze telefoons, computers, webservers en noem maar op. Werken bij ASML betekent bijdragen aan vooruitgang.

Innovatie door ASML

Kleiner, sneller en groener. Computers worden elk jaar beter, elke generatie van smartphones heeft nóg betere schermen en cameras. Als de producent van de complexe technologie die daarvoor nodig is, is ASML is de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen. Een van de spraakmakende afzetmarkten voor ASML is de autoindustrie. Die zit midden in een digitale revolutie die autonoom rijdende voertuigen mogelijk zal maken. ASML ontwikkelt en levert de chips die daarvoor nodig zijn. De mogelijkheid om te kunnen bijdragen aan dergelijke innovaties is voor veel professionals een reden om te willen werken bij ASML.

Vacatures bij ASML

De technologie achter ASML staat bekend als lithografie. Lithografiesystemen maken gebruik van een fotografisch proces om flinterdunne patronen van een chipontwerp te drukken op een plaat halfgeleider (in het Engels noemen ze dat een Wafer). Dit gebeurt precies op dezelfde manier zoals een camera een beeld op film afdrukt. Het lithografische proces is een drijvende factor in de fabricage van state-of-the-art chips. Het systeem van ASML bevat tienduizenden onderdelen die bijna allemaal door leveranciers worden gemaakt. Een goede relatie met hen en het optimaliseren van de keten is dus essentieel voor ASML. Dat maakt dat er naast technische en operationele vacatures ook strategische en commerciële vacatures bij ASML zijn.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.