Financial Controller

Financial Controller

  • Finance
  • Leisure
  • Leiderdorp
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 792 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Financial Controller werkgeverspagina voor andere vacatures

Met meer dan 3 miljoen mensen die regelmatig sporten is fitness veruit de populairste sport in Nederland. Fit For Free en SportCity zijn twee van de grootste ketens van fitnessclubs in het land en zijn onlangs van eigenaar veranderd. De Financial Controller professionaliseert de manier van werken en fungeert als sparringpartner voor het Head of Financial Control en de rest van het managementteam.

Over Fit For Free & SportCity

Het maakt niet uit of je een doorgewinterde atleet bent of een nieuwkomer, Fit For Free en SportCity hebben alles wat je nodig hebt. De sportscholen bieden de hoogste kwaliteit apparatuur, innovatieve concepten, betaalbare lidmaatschappen en professionele fitnessinstructeurs.

In 2009 bundelden Fit For Free en SportCity hun krachten en kwamen ze samen met een strategie om de marktpenetratie in Nederland op hoog tempo te vergroten. In de afgelopen 10 jaar hebben de twee merken hun omzet verdubbeld door indrukwekkende autonome groei en selectieve acquisities. Fit For Free heeft nu 93 clubs in het hele land en heeft ongeveer 330.000 leden. SportCity heeft meer dan 20 sportscholen en in totaal 55.000 leden.

In september 2018 heeft Bencis Capital Partners Fit For Free en SportCity overgenomen. Bencis heeft nieuw management aangesteld en wil hun groei- en ontwikkelingsstrategie versterken. Dit maakt verdere (internationale) expansie mogelijk en stelt Fit For Free en SportCity in staat om de kwaliteit van hun sportscholen en diensten continu te verbeteren.

Vacature: Financial Controller

De Financial Controller ondersteunt de financiële afdelingen van Fit For Free en SportCity in de professionalisering van de organisatie. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan het Head of Financial Control en werkt nauw samen met de CFO en de accounting- en business control teams. Door de korte communicatielijnen en de exposure binnen de organisatie is Fit for Free een stimulerende werkplek.

De Financial Controller is verantwoordelijk voor het coördineren van de financiële consolidatie, het opstellen van de jaarrekening, de communicatie met de externe accountant en de externe adviseurs, en het analyseren van de prestaties als sparringpartner voor het business control team.

“Dit is een unieke kans om als Financial Controller deel uit te maken van een dynamische en groeiende organisatie die deel uitmaakt van private equity. U kunt beginnen aan de tekentafel en helpen bij het opzetten van een best in class financiële organisatie.”. – Robin Paul Maas, Hoofd Financial Control

Fit For Free en SportCity professionaliseren snel en de Financial Controller zal de optimalisaties en veranderingen met de financiële projectteams moeten coördineren. Hij/zij werkt aan de implementatie van nieuwe processen en neemt de leiding in ad-hoc projecten zoals een nieuw inkoopsysteem en het opzetten van een intern controle framework. Dit is een kans om nieuwe processen vanuit het niets op te bouwen en echt waarde toe te voegen aan de business.

De Financial Controller levert niet alleen de cijfers, maar fungeert ook als sparringpartner voor het Head of Financial Control en de rest van het managementteam.

Fit For Free & Sportcity werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.