Data Analyst

Data Analyst

  • IT
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 691 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de OK werkgeverspagina voor andere vacatures

Nooit meer voordeel missen en alle klantenkaarten, aanbiedingen en folders in één app. Klinkt als een droom? Niet voor OK, want deze scale-up maakt winkelen, punten sparen en korting ontvangen weer makkelijk. Dankzij de recente investering van Talpa Media Investments is de uitrol van de app in volle gang. Vandaag de dag wordt de app dagelijks al duizenden keren gedownload en gebruikt. Aan de Data Analyst de taak om de vele data om te vormen tot bruikbare inzichten.

Over OK

Een portemonnee die bol staat door de vele pasjes, honderden wachtwoorden onthouden en een mobiel bomvol apps. Chiel Liezenberg, de man die als co-founder van Innopay aan de wieg van iDeal stond, vindt dat dit moet veranderen. Samen met technologie-expert Ruben van Eijnatten bedenkt Liezenberg in 2011 een oplossing: OK. In zes weken tijd bouwt Van Eijnatten een proof-of-concept voor deze slimme, mobiele portemonnee.

Fast forward naar 2019. Dankzij de vele technologische experimenten en de zoektocht naar nieuwe toepassingen en functionaliteiten, is het concept van OK uitgegroeid tot een goedlopende scale-up. OK is één app om mee te betalen, maar ook om al je tickets, spaarpunten, klanten- en voordeelpassen in op te slaan. Momenteel wordt er bijna wekelijks een nieuwe versie gereleased met daarin de allernieuwste features. En werkt OK hard verder aan andere mogelijkheden om het gebruik te stimuleren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde consumentenaanbiedingen en interessante data-proposities voor retailers (b2b).

“Waar we naartoe willen, is een scenario waarbij de klant altijd alles bij zich heeft. Niet alleen zijn klantenpassen, maar ook zijn spaarzegels, giftcards of kortingvouchers. Ons verdienmodel zit ‘m in het wegzetten van content voor shoppers met gedeelde interessevelden. Retailers kunnen cross-merchant-data inzetten om juist die shoppers binnen een bepaald aandachtsveld te bereiken.” – Bart Hendriksz – Business Development Manager OK, Marketingtribune, november 2019

Geholpen door onder andere het massabereik van mediabedrijf Talpa klimmen de app-downloads per dag op. Het doel is ambitieus: heel Nederland moet de OK-app gaan gebruiken. Dit vraagt om nog meer testmomenten voor de allerbeste gebruikservaring en de toepassing van datagedreven werken. En dit laatste punt gaat de Data Analyst flink aanjagen.

Vacature: Data Analyst

Deze data-baas is de eigenaar van alle data die de OK-app bezit. Van data uit onlinekanalen tot customerdata bij het gebruik van de app, zonder deze info zou OK niet bestaan. In deze startup kan de Data Analyst dus volledig losgaan. Van alle verkregen gegevens ontwikkelt deze persoon één database om hier vervolgens vlijmscherpe analysen uit te trekken. Deze actiegerichte inzichten maken de commercieel ingestelde data-expert van onmisbare waarde voor het hele bedrijf.

Naast bruikbare business-intelligence ontwikkelen, creëert de Data Analyst de data-propositie van OK. Hij of zij houdt zich bezig met de doorvertaling, monitoring en bijsturing van de onlinestrategieën. En de commerciële proposities richting de klanten en gebruikers. Wat hebben we nodig en waar liggen commerciële kansen? Om dit allemaal uit te pluizen, schakelt de Data Analyst ook veel met retailers. Zo komt deze persoon erachter wat er data-technisch allemaal mogelijk is en vooral waar vraag naar is.

“Deze rol moet je eigenlijk zien als je eigen bedrijf binnen OK. Als echte data-expert vertel je ons hoe we deze afdeling op moeten zetten. Jij maakt van niets iets. Hierbij krijg je de volledige vrijheid en ondersteuning van de CEO. Het is een superuitdagende rol, je groeit namelijk mee met de complexiteit van de OK-app” – Laura Hoek, HR Manager OK

Aan alleen fantastische analytische vaardigheden heeft deze persoon niet genoeg. Naast gesprekken met externe stakeholders weet deze Data Analyst namelijk ook intern aan de juiste data te komen. Dankzij ijzersterke communicatieskills bouwt deze doortastende persoonlijkheid een solide netwerk op met de marketing-, sales-, en productteams. Daarnaast werk hij of zij nauw samen met de CEO. Een proactieve, zelfstartende mentaliteit is daarom essentieel.

De Data Analyst focust zich in eerste instantie op de ontwikkeling van een dataplatform en de propositie. Zodra OK goed in de markt staat, zijn de data-mogelijkheden oneindig. Al helemaal dankzij de middelen van OK’s investeerders. De ideale kandidaat houdt van avontuur, is ondernemend en maakt makkelijk strategische keuzen. Deze persoon werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en stuurt een Junior Data Analyst aan.

OK werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.