Customer Brand Development Manager

Customer Brand Development Manager

 • Strategy
 • Consumer
 • Giessen
 • 544 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HAK werkgeverspagina voor andere vacatures

HAK heeft een passie voor, gezonde verse groente en peulvruchten die op een eerlijke en duurzame manier gekweekt en verspreid worden in innovatieve voedselverpakking. Ze staat daarom niet voor niets in de top 4 van merken die tijdens de avondmaaltijd passeren. HAK heeft de ambitie om deze mooie positie verder uit te bouwen door middel van conceptontwikkeling in samenwerking met retailers en andere kanalen. Voor deze specifieke uitbreiding is HAK op zoek naar een commerciële gedreven Customer Brand Development Manager.

HAK: EEN VAN DE GROOTSTEN IN NOORD-EUROPA

Het Nederlandse HAK, ooit opgericht door de familie Hak, is een van de grootste groente- en fruitverwerkende bedrijven in Noord-Europa. HAK is vooral bekend van groenten, bonen en appelmoes in de glazen pot. HAK verkoopt daarnaast ook bonen, bonenschotels en bonensoepen in stazakken en heeft sinds vorig jaar eigen bonenburgers. HAK is vooral actief in Nederland, maar ook marktleider in België en succesvol in Noord-West Duitsland waar ook op verdere groei wordt ingezet. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 90 miljoen euro. In 2017 werd door de acquisitie van het bedrijf Peter van Halder een stap gemaakt naar koelverse groenten en foodservice, waardoor ambities en nieuwe kansen om het merk verder te ontwikkelen en nieuwe consumptiemomenten in te vullen nog verder uitgebouwd worden.

LOKAAL, DUURZAAM EN HOGE KWALITEIT

HAK wil het consumenten gemakkelijk maken om lekkere, gezonde en duurzaam geteelde groenten en peulvruchten te eten. Hoge kwaliteit is erg belangrijk en vormt sinds jaar en dag het bestaansrecht van het bedrijf. HAK verwerkt veel van haar producten razendsnel: binnen een paar uur gaan ze vanaf het veld de pot in. Om dat te realiseren wordt 80 procent van alle groenten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek geteeld. Dat zorgt niet alleen voor een hoge kwaliteit, maar is ook duurzaam. Alleen de beste kwaliteit gaat naar de consument. Elke ochtend keurt een getraind smaakpanel of de groenten, peulvruchten en appelmoes “HAK waardig” genoeg zijn om op het bord te belanden.

GROOT MERK: ONDERNEMEND, pragmatisch EN SLAGVAARDIG

HAK is een groot merk maar het bedrijf erachter is compact en slagvaardig. Een absoluut competitief voordeel. Er heerst een cultuur van hoge betrokkenheid en samenwerking zonder silo’s of hiërarchie waarin iedereen het beste van zichzelf geeft voor het bedrijf. Iedere medewerker heeft impact op het eindresultaat. Dit alles maakt HAK een dynamisch en ondernemend bedrijf met een professionele en tegelijkertijd nuchtere en pragmatische cultuur.

STERK IN INNOVATIE

Innovatie is een van de belangrijkste strategische groeidrivers voor HAK. Dagelijks zijn ze op zoek naar nieuwe producten, verpakkingen en concepten om de consument nog beter te helpen meer groenten en peulvruchten te eten door het nog lekkerder en gemakkelijker te maken. Een voorbeeld van de innovatiekracht van HAK is het 1-2-open-deksel. Door dit deksel is het gebruikelijke gedoe om een glazen pot open te krijgen verleden tijd. Tenminste, bij potten van HAK. Voor deze innovatie heeft HAK de prestigieuze verpakkingsprijs de Gouden Noot gewonnen. Een recenter voorbeeld van succesvol innoveren is de stazak. Een nieuw en disruptief verpakkingstype binnen het conservenschap. Hiervoor won HAK in 2017 de Gouden Wheel of Retail voor beste introductie in de supermarkt. Het introduceren van de stazak zorgde voor nieuwe gebruikers in de categorie en geeft HAK meer aansluiting bij een jongere doelgroep van bewuste consumenten. Inmiddels bestaat de stazakkenlijn uit 14 SKU’s.

“Hak heeft met deze innovatie de gehele bonencategorie een impuls gegeven.” – juryrapport van Wheel of Retail 2017 over de HAK stazak

DE VACATURE: Customer Brand Development Manager

De gewenste Customer Brand Development Manager gaat actief op zoek naar kansen in de markt en ontwikkelt nieuwe concepten in samenwerking met retail en B2B-klanten onder Retail Brand. De uitdaging voor de Customer Brand Development Manager is opgesplitst in 2 concrete opdrachten. Het realiseren van een significante stijging van de verkoopvolumes in het stazakkensegment. En de voor HAK nieuwe retailtak ‘koelvers’ groot maken. Beide opdrachten zijn in samenspraak met de klant en worden onder Customer Brand ontwikkeld. Het klantenpotentieel bestaat uit bestaande klanten (o.a. retail in Nederland, België en Duitsland) en nieuw te acquireren klanten uit eigen land of andere landen met B2B-oplossingen.

Verkoop stazakken laten stijgen

De machine waarmee bovengenoemde stazakken geproduceerd worden, is een van de meest geavanceerde verpakkingsapparaten binnen Europa. Aan de Customer Brand Development Manager de taak om bestaande en nieuwe retailpartners dit innovatieve product te laten opnemen in hun assortiment. Hierbij staat het hem/haar vrij om zich hierbij te richten op retail, OOH en alle andere relevante kanalen.

“De groeikansen bij HAK zijn zo verschrikkelijk groot op het gebied van het samenbrengen van productiefaciliteiten en consumentenbehoeften.” – Arjen van Strien, Verkoop Directeur bij HAK

Koelverse groente binnen retail laten uitgroeien

Met Peter van Halder als kersverse aanwinst is het aan de Customer Brand Development Manager om voet aan de grond te krijgen binnen de koelvers-categorie (onder customer brand) en deze business uit te bouwen.
Hij/zij benadert retailers om hun behoeften op het gebied van koelvers groente en peulvruchten te peilen. De aan bod gekomen wensen neemt hij/zij terug naar de tekentafel om samen met de innovatiemanager en productontwikkelaar te zorgen dat HAK haar opdrachtgevers bedient, of beter nog, verrast!
Creativiteit, vrijheid en zelfstandigheid zijn het fundament van deze functie. Zolang het bijdraagt aan de totaalverantwoordelijkheid om financiële groei te realiseren.

Schakelen tussen visie, retailer en techniek

De geschikte kandidaat is niet bang om nieuwe proposities voor te stellen. Autonomie, vrijheid om nieuwe prospects te ontmoeten en markten te verkennen is hierbij vanzelfsprekend. Hij/zij gaat zelf de boer op, zet zijn/haar netwerk binnen de koelvers en retail in en komt terug met nieuwe samenwerkingen.

Strategische manager met veel verantwoordelijkheid en vrijheid

De Customer Brand Development Manager ziet kansen, stelt zich op als stakeholder manager (zowel intern als extern) en begrijpt wat er nodig is om het productieapparaat in werking te krijgen. Hij/zij is ondernemend, heeft een strategische klantbenadering en heeft hart voor duurzame voedseltechnologie, -productie en -distributie. De Customer Brand Development Manager rapporteert aan de Verkoop Directeur. Concrete taken waar hij/zij over rapporteert zijn het jaarlijks opstellen en implementeren van een salesstrategie o.b.v. het principe ‘fish where the fish are’. Daarnaast gaat het ook om het beheren van het offerte proces, inclusief de onderhandelingen die leiden tot de deal. Aansluitend is een ander onderdeel het opbouwen van een lange-termijn-relatie met klanten en het positioneren van HAK/Customer Brand concepts  als preferred supplier.

ERVARING

 • Relevante HBO/WO-opleiding (bij voorkeur commerciële/economische richting)
 • 5-10 jaar werkervaring binnen private label accountmanagement in FMCG-omgeving
 • OF 5-10 jaar ervaring als Category Manager/buyer bij gerenommeerde retailer
 • Ervaring met sales, project- en account management
 • Ervaring binnen food en retail (kennis binnen koelversbranche is een pré)
 • Kennis van private label-producten
 • Kennis van levensmiddelentechnologie is een pré

COMPETENTIES

 • Drive for results,
 • Commerciële dealmaker
 • Relatiebouwer met gunfactor
 • Strategisch
 • Vaardig op het gebied van innovatie en concept denken
 • Financieel/rekenkundig goed onderleg
 • Probleem oplossend vermogen

PERSOONLIJKHEID

 • Passie voor food
 • Competitief ingesteld
 • Goede luisteraar
 • Ondernemend
 • Pragmatisch

HAK werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 

Contact

Customer Brand Development Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.