COO

COO

 • Operations
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 2141 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de MR MARVIS werkgeverspagina voor andere vacatures

Het gebeurt niet vaak dat een Amsterdams modemerk in korte tijd zo groot wordt. Toch is dat wat MR MARVIS sinds haar oprichting bewerkstelligd heeft: de afgelopen drie jaar groeit het bedrijf op alle fronten hard. Na succes in Nederland, Duitsland en Frankrijk is het tijd de rest van de wereld te veroveren. Het doel: het #1 shorts brand van de wereld worden. Om het bedrijf operationeel klaar te stomen voor deze geweldige groeiambitie, wordt een ondernemende COO aangetrokken.

OVER MR MARVIS

MR MARVIS is een snelgroeiend online merk dat zich volledig richt op korte broeken voor mannen. Mooie, smart-casual shorts met een geweldige pasvorm, geschikt voor nagenoeg elke gelegenheid. Het idee ontstond vanuit de gedeelde frustratie van vrienden Steven Vrendenbarg en David Sipkens, die ervan baalden dat het zo lastig bleek de perfecte korte broek te vinden. Met hulp van co-founder en designer Aafke Tuin ontwierpen ze de eerste shorts van MR MARVIS: the only pair of shorts you’ll ever need.

Na lancering in Nederland, volgden Duitsland en Frankrijk al snel. Next step: internationaal verder groeien – in Europa én daarbuiten. Want de ambitie is groot: MR MARVIS wil het #1 shorts brand van de wereld worden. Goede kwaliteit voor een eerlijke prijs hoort ook bij de beloftes van MR MARVIS, dat een direct-to-consumer benadering hanteert en louter via haar eigen (online) kanalen verkoopt. Doordat het aantal tussenpersonen in het proces gereduceerd wordt en de logistiek grotendeels uitbesteed is, blijven de kosten relatief laag. Een veelzijdige short van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs.

KORTE BROEKEN, SNEL SCHAKELEN

De shorts worden in Portugal geproduceerd, waar tevens alle benodigde materialen – stof, knopen, labels – vandaan komen. Op het hoofdkantoor aan de Amsterdamse gracht werkt een ambitieus team dat enorm gepassioneerd is over mode, marketing, e-commerce en ondernemen. Korte broeken, snel schakelen en elke dag voor het hoogst haalbare gaan – het zijn de kerningrediënten van de succesformule waardoor het bedrijf al een paar jaar onverminderd hard groeit.

OVER DE VACATURE: COO

Om het beste shorts merk van de wereld te worden, moet de scale-up naar een volgend niveau getild worden – zowel op organisatorisch, operationeel als HR-technisch niveau. Dat is de taak die de nieuwe COO te wachten staat: om de organisatie te allen tijde mee te schalen met de ontwikkeling van de business. Daarmee is hij/zij een onmisbare schakel in het realiseren van de ambitieuze groeiplannen van MR MARVIS. Daarbij wordt het vizier niet alleen op internationale expansie gericht, maar ook op serieuze uitbreiding van de collectie.

De COO heeft de operationele leiding over het voltallige team en weet feilloos de inspirerende, strategische visie van het bedrijf te vertalen naar concrete, praktische taken voor elk afzonderlijk teamlid. Daarmee is de COO een alwetende spil in het web die precies weet wat nodig is om de organisatie klaar te stomen om de beoogde groei te ondersteunen én aan te jagen. Processen en structuren worden verankerd om de groeikansen te verwezenlijken. Zijn/haar analytische blik, kennis van direct-to-consumer business en een ondernemende mindset zijn essentieel bij het operationeel verwezenlijken van de roadmap voor groei. In de dagelijkse leiding van het bedrijf werkt de COO nauw samen met de overige leden van het MT.

TEAMS BOUWEN EN MOTIVEREN

De COO speelt een cruciale rol in het uitbouwen van het team. De juiste mensen binnenhalen, het team stevig neerzetten en een prettige, inspirerende werkcultuur creëren. Ervaring met teams bouwen en ze optimaal weten te motiveren is een must. Efficiënt organiseren, lijnen uitzetten, vooruit plannen, helder structureren en effectief delegeren is key, maar de gedreven COO stroopt minstens zo graag zelf de mouwen op.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING

 • 5+ jaar ervaring in Business Development, Consultancy of e-commerce
 • Master’s degree
 • Sterke organisatorische kwaliteiten
 • In staat om snel te schakelen zonder daarbij oog voor detail te verliezen
 • Ervaring met e-commerce is een pre
 • Leidinggevende ervaring; evenals met het bouwen van teams

MR MARVIS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.