Category Leader

Category Leader

  • Strategy
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 702 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Creative Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Creative Group is een marktverstorende scale-up met een breed scala aan e-vouchers op het gebied van gaming, entertainment, prepaid creditcards, telecom en cryptovaluta. Het naar een hoger niveau tillen van category management is essentieel voor de volgende groeispurt. Ze zijn op zoek naar een Category Leader om dit proces te leiden en te versnellen.

Over Creative Group

Creative Group maakt online opwaarderen snel, veilig en eenvoudig. De twee belangrijkste labels zijn Rapido en Recharge. Rapido biedt een breed assortiment aan e-vouchers voor internationale A-merken zoals Spotify, iTunes, Netflix, Xbox en Playstation, terwijl Recharge het opwaarderen van bel- en databundels vanuit het buitenland mogelijk maakt.

In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf een snelle groei doorgemaakt door de introductie van nieuwe producten en het verkennen van nieuwe markten. Met het hoofdkantoor in Nederland is Creative Group momenteel actief in meer dan 130 landen wereldwijd en telt het bedrijf bijna een miljoen actieve gebruikers. Dankzij een recente investering van 22 miljoen euro door Prime Ventures – een toonaangevende Europese technologie-investeerder – zal het team worden versterkt en de weg worden vrijgemaakt voor een snellere groei. De groeistrategie bestaat uit het uitbreiden van de samenwerking met partnermerken en het transformeren van een distributiekanaal naar een distributie- en marketingkanaal.

“We zijn onder de indruk van de prestaties van het bedrijf tot nu toe en we zijn ervan overtuigd dat ze de komende jaren aanzienlijk zullen groeien”. – Pieter Welten, Partner bij Prime Ventures

Vacature: Category Leader

Category Leader is een volledig nieuwe positie binnen het Category & Buying team, een van de belangrijkste pijlers voor de toekomstige groei van Creative Group. Het is een zeer zichtbare rol, die direct rapporteert aan de Category & Buying Director, Jeroen Siegerink.

“Games, prepaid creditcards en cryptovaluta verschillen aanzienlijk van elkaar met elk een unieke dynamiek, eigen kansen en unieke uitdagingen. Het professionaliseren van onze benadering van category management is mijn voornaamste prioriteit.” – Jeroen Siegerink, Category & Buying Director

De Category Leader zal op basis van zijn/haar ervaring met category management binnen FMCG de standaard bepalen voor Category Management bij Creative Group. Dit betekent onder meer het opzetten van de optimale categoriestructuur, het implementeren van de ideale manier van werken, het identificeren van de belangrijkste kansen en uitdagingen voor elke categorie en uiteindelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische groei van het bedrijf.

Omdat het bedrijf een snelle groei en transformatie doormaakt, is het de ideale omgeving voor professionals om hun professionele ontwikkeling te voorzien van een aanzienlijke boost en tegelijkertijd hun eigen rol binnen het bedrijf vorm te geven. De rol van Category Leader zal aanvankelijk beginnen als een cross-over tussen de FMCG-benadering van category management, business development en partnership management. Het gaat om het verbeteren van het productaanbod van het bedrijf, het uitstippelen van een strategie samen met het International Strategy & Expansion team en het contact onderhouden met de merkpartners over de groei van hun categorieën.

Creative Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Category Leader Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.