(Senior) Consultant

(Senior) Consultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 22 mei 2023
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 3787 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 3 jaar ervaring
 • Bijv. met consulting, traineeship of private equity
 • Uitmuntende academische resultaten
 • Leergierig
 • Analytische skills
 • Creativiteit
 • Teamplayer

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Zowel het bedrijfsleven als de maatschappij hebben een nieuw, duurzaam paradigma nodig, gericht op de gehele waardecreatiecyclus. Om dat te realiseren werken de strategieconsultants van Roland Berger in interdisciplinaire teams binnen diverse sectoren en zakelijke functies. Dat wordt mede mogelijk door de positieve cultuur waarbij het familiegevoel en waardering voor persoonlijke inbreng centraal staan.

Over Roland Berger

Wie kijkt naar de wereldwijde top van internationale adviesbureaus, ziet direct dat er één partij opvalt: Roland Berger is het enige kantoor met een Europese achtergrond. Dat uit zich op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in het meenemen van meerdere perspectieven bij het analyseren en bouwen van oplossingen, de open cultuur, de focus op gezamenlijke groei in plaats van onderlinge concurrentie, een diepgeworteld respect voor diversiteit en de ruimte voor ondernemerschap binnen en buiten projecten.

De consultants van Roland Berger realiseren oplossingen op maat voor complexe vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming. Zie bijvoorbeeld het rapport over de opkomst van alternatieve eiwitbronnen of de studie naar innovatie binnen de offshore windenergie-sector. De werkwijze van Roland Berger onderscheidt zich door de combinatie van analytische expertise, strategische tools en bewezen methodologieën met de creativiteit en persoonlijke inbreng van consultants.

“Ondernemerschap is een begrip dat leeft binnen Roland Berger. Voor ons betekent dit echt met de klant meedenken om voor iedere unieke situatie het beste actieplan te bepalen. Bij ons staat niet de theorie of methodologie centraal, maar de oplossing die uitvoerbaar is en voor de klant het verschil gaat maken.”

Lees het interview met Frank Schrijver, Partner

Roland Berger heeft 52 kantoren in 34 landen. Het kantoor op de Zuidas in Amsterdam is jong en dynamisch, groeit snel en telt 125 consultants en ondersteunende collega’s. De cultuur is hecht en deuren staan (buiten calls) voor elkaar open. Iedereen is erop gericht elkaar te helpen, zowel inhoudelijk bij projecten, als in de persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel een groot deel van de consultants als starter bij Roland Berger binnenkomt, is er ook ruimte en waardering voor experienced hires, professionals die ervaring meebrengen vanuit een ander strategiekantoor of een andere sector.

Vacature: (Senior) Consultant

Instromen als (Senior) Consultant bij Roland Berger is een kans om heel veel te leren en tegelijkertijd direct van toegevoegde waarde te zijn, zowel binnen projecten als voor de Roland Berger-organisatie. Wie op dit niveau bij Roland Berger begint, kan kiezen voor verbreding van haar/zijn scope of juist voor verdere verdieping van een bestaande expertise.

Roland Berger Amsterdam heeft zowel nationaal als internationaal opererende opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. Er is met name veel vraag naar expertise in Energy Transition, Digital, Life Sciences, Retail, FMCG, Marketing & Sales en Financial Services. (Senior) Consultants werken doorgaans aan één project tegelijk. Een Consultant krijgt daarbij de verantwoordelijkheid voor een projectmodule; een Senior Consultant is van a tot z verantwoordelijk voor modules van grotere projecten of het projectmanagement van kleinere projecten met typisch twee tot drie consultants.

“Onze projecten worden op C-level serieus genomen.”

Lees het interview met Cato Kleipool, Consultant

De (Senior) Consultant ontwikkelt zich in sneltreinvaart binnen de organisatie. Internationale trainingen, het opbouwen van een internationaal netwerk binnen Roland Berger, op directieniveau sparren met opdrachtgevers, workshops faciliteren, marktonderzoek en data-analyses maken, professionele presentaties voorbereiden – het hoort er allemaal bij. Ook binnen het Amsterdamse kantoor kan de (Senior) Consultant ideeën pitchen. Van het voorstellen van topics voor de ontbijtsessies tot sociale activiteiten tot pro bono-projecten. Enkele voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn het partnerschap van Roland Berger met Refugee Talent Hub, de deelname aan Ready to Startup! en de mogelijkheid voor medewerkers om gastcolleges te geven aan universiteiten.

Het ontwikkelpad van de (Senior) Consultant is maatwerk. Afhankelijk van de skills, inhoudelijke expertise en leerdoelen van het individu wordt afgestemd welk project en welke rol daar het beste bij past. De (Senior) Consultant wordt daarin begeleid door een mentor en de Project Manager om de juiste balans te bewaren tussen leren en het kapitaliseren op meegebrachte skills en expertise.

 

Interesse? 

Roland Berger werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

(Senior) Consultant

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.