Business Development Manager

Business Development Manager

Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt.
Lelystad

Fashion, Retail

Business Development, Consulting Exit

Publicatie: 2 oktober 2018

Marktleider in de Benelux en Duitsland als tweede thuisland in 2020: de ambities van Nine & Co liegen er niet om. Twee jaar geleden voer het bedrijf – voorheen bekend als Noppies – een stabiele koers, met hier en daar een lichte daling. In 2016 werd het bedrijf onderdeel van investeringsfonds Vendis: dat werd een keerpunt. Met Anne-Gien Haan als CEO zet het bedrijf vol in op innovatie, duurzaamheid en groei. De nieuwe Business Development Manager krijgt alle ruimte om daarin een leidende rol te spelen.

Over: Nine & Co

Nine & Co voorziet vrouwen vanaf de zwangerschap tot het moment waarop je dreumes ongeveer twee jaar is via wholesale, retail en online kanalen van optimaal gemak en plezier. Niet alleen door mooie zwangerschapskleren (Maternity), maar voor alles waar de kersverse moeder de eerste jaren zoal mee bezig is (Baby & Kindjes) en alles wat in huis nodig is voor het gezin (Home & Slapen).

BUY-AND-BUILD STRATEGIE

Sinds Vendis Capital het bedrijf overnam, is er veel veranderd. Allereerst wijzigde de naam van Noppies naar Nine & Co – refererend aan de negen maanden waar het allemaal mee begint. Daarnaast werden middels een buy-and build strategie de afgelopen twee jaar enkele andere merken ingelijfd, waaronder begin dit jaar nog het Duitse Alvi, marktleider op het gebied van slaapproducten voor baby’s. ‘Dit soort overnames verstevigen uiteraard onze positie en groeiambities, maar helpen ook onze merken te verduurzamen. Naast groei, zijn innovatie en meer duurzaamheid aanbrengen in onze merken belangrijke pijlers,’ aldus Anne-Gien Haan (CEO). Samen met Vendis heeft het bedrijf een heldere roadmap uitgestippeld om de ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken.

Vacature: Business Development Manager

Nine & Co wil voor 2020 de omzet verdubbelen. Dat is waar de nieuwe Business Development Manager een prominente rol in gaat spelen. Hoe hij/zij dat gaat bewerkstelligen? Niet door meer nieuwe merken aan te kopen, dat hoofdstuk is na de overname van Alvi even afgesloten. Hoe dan wel? Door onder andere het vizier te richten op de grote klanten (denk: Zalando, Amazon, Wehkamp), door bestaande merken scherper neer te zetten, categorieën slimmer in te delen, nog meer innovatie toe te passen en het bedrijf online nóg verder te laten groeien.

Kortom: mogelijkheden genoeg. Zo ligt er voor de Business Development Manager allereerst een interessant vraagstuk op het gebied van het warehouse: hoe kan Nine & Co haar supply chain inrichten op de veranderende markt? Op dit moment is die vooral ingericht op wholesale business, maar de vertaalslag naar (veel meer) B2C ligt voor de hand. Een ander vraagstuk heeft betrekking op de marges van producten – vanaf het moment waarop ze van de leverancier komen tot aan het moment van verkoop aan de consument. Wat gebeurt er tijdens dat traject precies met de marge? Wordt er niet teveel weggegeven, al dan niet aan ‘verkeerde’ klanten? Het is aan de Business Development Manager om dat proces nauwkeurig in kaart te brengen en er meer grip op te krijgen.

Duurzaamheid en innovatie

Als het gaat om innovatie valt er volgens Haan veel te leren uit andere disciplines. Er is met name bewondering voor innovaties uit de sportwereld, die Nine & Co graag naar haar eigen producten zou vertalen. Denk aan zwangerschapskleding met anti-straling op de plek waar de foetus zit, kleding met aloë vera voor striae-gevoelige gebieden of een app waarmee je kunt zien hoe je baby het doet, om slechts een paar mogelijkheden te noemen. Die innovatieve manier van denken toepassen in Design & Product Development, daar gaat het om. Ook bij die innovatietrajecten speelt de Business Manager een belangrijke, (aan)sturende rol. De Business Development Manager stapt regelmatig in de auto naar Höxter in Midden Duitsland, om te ondersteunen bij de integratie van Alvi. Hoe kan de Duitse partij het best in het bedrijf geïntegreerd worden? Welk model is daarvoor het meest geschikt? Hoe winnen we meer marktaandeel in Duitsland?

Nuchterheid, betrokkenheid en loyaliteit

De Business Development Manager rapporteert direct aan de CEO, die tegelijkertijd ook zijn/haar belangrijkste sparringpartner is. Op het kantoor annex de showroom in Lelystad werken ruim 60 mensen – Sales; Marketing; Consumer Loyalty; Design, Buying & Sourcing; en enkele ondersteunend diensten als Finance en Customer Service. Daarnaast zijn op de logistieke afdeling nog zo’n 45 werknemers werkzaam. Tezamen is het een mooie bundeling van mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden, die onderling enkele kernwaarden hoog in het vaandel hebben staan, waaronder positiviteit, passie en een enorme betrokkenheid ten opzichte van het bedrijf.

Wars van Stroperigheid

Van stroperigheid moeten ze in Lelystad niets hebben. Haan: ‘Als duidelijk wordt dat we de strategie moeten wijzen, dan doen we dat.’ Adaptiviteit en veerkracht, daar houden ze bij Nine & Co veel meer van. De nieuwe Business Development Manager moet dan ook een bovengemiddeld hands-on type zijn. En niet bang zijn voor de nodige complexiteit – want dat in deze branche oplossingen niet altijd zo simpel zijn als ze lijken, is een feit. Hij/ zij krijgt van de driekoppige directie in ieder geval alle ruimte om een grote bijdrage te leveren aan verdere professionalisering van Nine & Co.

“Iedereen heeft hier continu nieuwe indeeën, soms misschien iets té veel” – Anne-Gien Haan, CEO

Ervaring

  • WO-niveau
  • 3-6 jaar ervaring in Strategy of Management Consulting of Private Equity
  • Kennis van Fashion of Retail is een pre

Persoonlijkheid

  • Hands-on
  • Gestructureerd
  • Analytisch sterk
  • Creatieve, oplossingsgerichte aanpak
  • Resultaat gedreven teamplayer
  • Brede interesse, nieuwsgierig karakter

Lees het uitgebreide functieprofiel (PDF)      

Nine & Co werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Business Development Manager

Marktleider in de Benelux en Duitsland als tweede thuisland in 2020: de ambities van Nine & Co liegen er niet om. Twee jaar geleden voer het bedrijf – voorheen bekend als Noppies – een stabiele koers, met hier en daar een lichte daling. In 2016 wer …

Lees meer