Business Development Manager

Business Development Manager

 • Lelystad
 • Gepubliceerd op 2 oktober 2018
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nine & CO werkgeverspagina voor andere vacatures

Nine & Co heeft grote ambities, waaronder marktleiderschap in de Benelux. In 2016 werd het bedrijf onderdeel van investeringsfonds Vendis. Nu focust het op innovatie, duurzaamheid en groei. De nieuwe Business Development Manager krijgt alle ruimte om daarin een leidende rol te spelen.

OVER NINE & CO

Nine & Co voorziet vrouwen vanaf de zwangerschap totdat de dreumes ongeveer twee jaar is van optimaal gemak en plezier. Bijvoorbeeld met mooie zwangerschapskleren (Maternity), alles waar de kersverse moeder de eerste jaren zoal mee bezig is (Baby & Kindjes), en alles wat in huis nodig is voor het gezin (Home & Slapen).

Sinds Vendis Capital het bedrijf overnam, is er veel veranderd. De naam wijzigde van Noppies naar Nine & Co – refererend aan de negen maanden waar het allemaal mee begint. Daarnaast werden middels een buy-and-build strategie andere merken ingelijfd, waaronder het Duitse Alvi, marktleider op het gebied van slaapproducten voor baby’s.

Samen met Vendis heeft het bedrijf een heldere roadmap uitgestippeld om de ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken. Hieronder vallen marktleiderschap in de Benelux; het verdubbelen van de omzet in 2020; en een versteviging van de positie in Duitsland.

“Het doen van overnames verstevigt uiteraard onze positie en groeiambities, maar helpt ook onze merken te verduurzamen. Innovatie en meer duurzaamheid aanbrengen zijn belangrijke pijlers” – Anne-Gien Haan, CEO.

VACATURE: BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

De Business Development Manager krijgt een prominente rol in het verwezenlijken van de ambities, door het vizier te richten op grote klanten, bestaande merken scherper neer te zetten, categorieën slimmer in te delen, meer innovatie toe te passen en het bedrijf online verder te laten groeien. Ook het inrichten van de supply chain op de veranderende markt, en meer grip krijgen op de marges in de route tussen leverancier en klant, zijn verantwoordelijkheden van de Business Development Manager. Hij/zij reist regelmatig naar Höxter in Midden-Duitsland, om te ondersteunen bij de integratie van Alvi.

De Business Development Manager rapporteert direct aan de CEO – tegelijkertijd zijn/haar belangrijkste sparringpartner. Van stroperigheid moeten ze in Lelystad niets hebben; van adaptiviteit en veerkracht wel. De nieuwe Business Development Manager is hands-on en niet bang voor complexiteit. Hij/ zij krijgt van de driekoppige directie alle ruimte om een grote bijdrage te leveren aan verdere professionalisering van Nine & Co.

Kandidaatprofiel

ERVARING
 • 3-6 jaar ervaring in Strategy of Management Consulting of Private Equity
 • Kennis van Fashion of Retail is een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Hands-on, resultaatgedreven teamplayer
 • Gestructureerd en analytisch sterk
 • Creatief en oplossingsgericht
 • Brede interesse, nieuwsgierig karakter

Nine & Co werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Development Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Development Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

Volgende vacature
Manager BrandingEssent

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.