Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Zaandam
 • 1083 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De scope van de Business Controller Real Estate & Franchise (hierna: Business Controller) omvat de Ahold Delhaize-formules: Albert Heijn, Etos en Gall & Gall – in Nederland, België én Duitsland. Het is een verantwoordelijke functie in het financiële hart van Albert Heijn. De Business Controller heeft uitstekende financiële skills en denkt proactief mee met de business over innovatieve financiële oplossingen.

Ahold Delhaize

Het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize fuseerden in 2016. In de Benelux is het supermarktconcern Ahold Delhaize bekend van de formules Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Daarnaast heeft de multinational ook supermarktketens in bijvoorbeeld Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. De grootste markt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen formules een omzet van veertig miljard euro per jaar draait. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam.

Real Estate & Franchise

De Business Controller werkt op de afdeling Real Estate & Franchise op het hoofdkantoor in Zaandam. De afdeling bestaat uit twaalf ervaren Financials. Zes daarvan vormen het Business Support-team en zes het Planning & Control-team. De Business Controller werkt binnen het Planning & Control-team.

Planning & Control is verantwoordelijk voor de opvolging van de Planning & Control-cyclus voor Ahold Real Estate & Franchise, inclusief alle opbrengsten, kosten en investeringen. Dat betekent dat het team onder andere de meerjarenplannen, budgetten en forecasts opstelt en maandelijkse rapportages realiseert.

De Business Controller rapporteert aan Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate & Franchise.

[toggle title_open=”Business Control bij Albert Heijn” title_closed=”Business Control bij Albert Heijn” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”] Business Control bij Albert Heijn

De Business Control-afdeling van Albert Heijn is in grote lijnen gespiegeld aan de operatie en bestaat uit de volgende teams:

 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

[/toggle]

Over de vacature: Business Controller

Albert Heijn Real Estate & Franchise runt zo’n 190 projecten per jaar, met een investeringswaarde van circa 300 miljoen euro. Er wordt flink geïnvesteerd in nieuwe winkels en het verbeteren of uitbreiden van de distributiecentra. Ook het opnieuw inrichten van bestaande filialen of het lanceren van nieuwe concepten zoals Sushi Daily Bars in centraal gelegen en/of grote Albert Heijn-winkels behoort tot het portfolio.

De Business Controller is verantwoordelijk voor alle financiële stromen bij dit soort vastgoedinvesteringen. Ook de huur en andere franchise-gerelateerde financiële stromen behoren tot zijn/haar verantwoordelijkheid. Geen sinecure; het gaat om een portfolio van circa één miljard euro aan vastgoed, 800 franchisenemers en meer dan driehonderd miljoen euro aan investeringen per jaar.

Finance business partner

De Business Controller informeert en adviseert de business. Als een business partner maakt hij/zij proactief analyses en rapportages. Om de afwegingen tussen kosten, opbrengsten en investeringen goed te kunnen maken, werkt de Business Controller intensief samen met de eigen teamleden, collega’s van de overige Finance-afdelingen binnen Albert Heijn en counterparts in de business.

In aansluiting op vastgestelde plannen komt de Business Controller met een onderbouwde budgettering en forecasts. In het kader van de opvolging monitort de Business Controller de plannen en resultaten gedurende het financiële jaar zodat deze gerealiseerd en/of tijdig bijgesteld worden.

“Onze missie: zowel directe businessresultaten als een heldere visie voor de lange termijn waarmaken. Dit kan alleen als ons team als echte finance business partner gezien wordt.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise bij Ahold Delhaize

Strategisch meedenken

Financial Accounting is uitbesteed, zodoende heeft de afdeling Real Estate & Franchise meer tijd voor strategische controlling. Ze denken mee over mogelijke investeringen en komen samen met de business tot slimme oplossingen voor investeringsvraagstukken. Een voorbeeld: levert een lagere investering voor franchisenemers op de lange termijn misschien meer voordeel op? En verdient een iets hogere investering in een bepaalde regio zich wellicht eerder terug dan verwacht?

“In mijn team is veel ruimte voor eigen initiatief. Voor controllers die kunnen meedenken met franchisenemers en de business om zo tot creatieve financiële oplossingen te komen.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate & Franchise bij Ahold Delhaize

Kandidaatsprofiel

De Business Controller is communicatief sterk. Binnen het team is hij/zij de ervaren controller die collega’s ondersteunt, coacht en adviseert. Ook onderhoudt de Business Controller een goede relatie met interne stakeholders. Hij/zij kan ze meenemen in beweegredenen en overtuigen van de meerwaarde van investeringen.

De Business Controller maakt niet alleen betrouwbare forecasts, maar onderbouwt deze ook. Hij/zij vertaalt cijfers naar businesswaarde en brengt dat helder over aan stakeholders. Dat vraagt om een ervaren professional en een communicatief sterk persoon.

Groeimogelijkheden

Voor een ambitieuze, proactieve Business Controller is er de mogelijkheid om door te groeien naar diverse financiële functies binnen de gehele organisatie. Persoonlijke groei wordt ook gestimuleerd door Ahold Delhaize, denk aan het volgen van een Register Controller-opleiding.

 • Minimaal 4 jaar werkervaring
 • Retail of consumer products
 • Open communicatiestijl
 • Zelfstartend en ambitieus
 • Oplossingsgericht
 • Analytisch

Albert Heijn werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, Consultant bij Top of Minds, via annelijnnijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.